Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (1.9.)

sobota, 1. september 2012 14:06 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (1.9.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (1.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Tomáš Jurčo v TOP 30 hokejových nádejí
Tomáš Jurčo sa zúčastnil galaprehliadky najväčších hokejových nádejí. 19-ročný Košičan sa tak stal súčasťou najvyššej „smotánky“ hokejistov, keď sa zaradil medzi hokejistov, ktorým je predpovedaná veľká budúcnosť ako Nail Jakupov, Ryan Murray, Alex Galchenyuk, či Morgan Rielly. Jurčo absolvoval fotenie na oficiálne hokejové kartičky a taktiež si ho rovnako ako aj ostatných hráčov nasnímala firma EA Sports pre hru NHL 2013.

Výluka v NHL takmer istá!
Po rokovaniach o kolektívnej zmluve v tomto týždni bude nasledovať pauza v rokovaniach. Vyhlásil to výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr, ktorý sa vyjadril, že hráčska asociácia je pripravená naďalej rokovať, no podľa slov Fehra NHL požiadala o prestávku v rokovaniach. Kolektívna zmluva vyprší 15. septembra a vzhľadom na „ochotu“ rokovať a dohodnúť sa, je takmer isté, že sa nasledujúci ročník NHL nezačne včas.

So základnou časťou European Trophy sa Slovan rozlúčil prehrou
Hokejisti Slovana Bratislava vo svojom poslednom ôsmom zápase European Trophy prehrali na ľade rakúskeho tímu UPC Vienna Capitals. Rakúsky súper dokázal poraziť „belasých“ 2:1 po predĺžení, keď o zápase rozhodla prvá minúta predĺženia a gól Blatného. O jediný strelecký zápis slovenského účastníka KHL sa postaral Vladimír Dravecký po asistenciách Švarného a Kukumberga. Najbližší zápas European Trophy čaká na Slovanistov 13. decembra, keď Slovanisti odohrajú štvrťfinálový zápas záverečného turnaja Red Bull Salute, ktorý sa bude konať vo Viedni a v Bratislave.

V ďalších zápasoch European Trophy sa slovenským hokejistom darilo
V zápasoch European Trophy sa darilo slovenským hokejistom. V zápase HC Mountfield České Budějovice – Red Bull Salzburg (3:5) sa v drese HC Mountfield presadili slovenskí hokejisti Jakub Suja a Peter Mikuš. Pri Mikušovom góle naviac asistoval ďalší Slovák René Vydarený. V zápase Plzeň - Kometa Brno 1:2 asistoval na jediný gól Plzne Tomáš Slovák. Liberec porazil vonku Pardubice 0:3 aj zásluhou dvoch asistencií Martina Čakajíka, k nemu sa pridal ďalší obranca Juraj Cebák, ktorý v zápase zaznamenal jednu asistenciu. Gól Zálešáka po prihrávke Lušňáka pomohol Chomutovu zvíťaziť na ľade Sparty Praha 1:3. O slovenský zápis v štatistikách sa postaral aj brankár Július Hudáček, ktorý v zápase Färjestad – Frölunda 3:2 po samostatných nájazdoch odchytal celý zápas v drese hostí.

Stav Dereka Roya sa zlepšuje
Letná posila Dallasu Stars Derek Roy sa po operácii ramena rýchlo zotavuje a jeho stav sa údajne každým dňom rapídne lepší. Na ľad v plnej záťaži by mohol naskočiť už v novembri. Roy so zraneným ramenom odohral celú vlaňajšiu sezónu a s týmto zdravotným problémom chcel naskočiť aj do nasledujúcej sezóny, vedenie Dallasu Stars mu však odporučilo podrobiť sa operácii.

Pittsburgh Penguins predlžoval zmluvy
Vedenie Pittsburghu Penguins predložilo ročné dvojcestné zmluvy trom obrancom Brianovi Straitovi, Robertovi Bortuzzovi a Alexovi Grantovi. Ponuku zmluvy obdržal taktiež útočník Erik Tangradi, ktorý v drese Pittsburghu odohral 40 zápasov. Tangradi bude poberať plat 726 tisíc dolárov, Strait 605 tisíc a Bortuzzi s Grantom platovné minimum 525 miliónov dolárov.

Slovenky na úvod prehrali
Slovenské reprezentantky prehrali svoj úvodný zápas s Českom 3:1, keď sa v našom drese dokázala gólovo presadiť len Veličková. Slovenky zohrajú s českou ženskou reprezentáciou ešte dva prípravné zápasy. Prvá odveta tohto prestížneho súboja sa uskutoční dnes o osemnástej hodine.

SR „20“ v prvom zápase turnaja bez gólu
Slovenská „dvadsiatka“ načala turnaj v Rakúsku prehrou s domácim Red Bullom Salzburg 0:3. V druhom zápase turnaja si Česko „19“ poradilo so švajčiarskymi hráčmi do 20 rokov 5:4 po samostatných nájazdoch. Dnes o 18.30 čaká na našich reprezentantov ďalší zápas, tentoraz s rovesníkmi zo Švajčiarska.

Prípravné zápasy extraligistov:

Košice – Banská Bystrica 5:0
Góly Košíc: Huna, Piatak, Chovan, Novák, Kuběna

Žilina – Třinec 2:7
Góly Žiliny: Valášek, Varga

Piešťany – Nitra 7:3
Góly Piešťan: S. Saliji 2, Stupka 2, Mertel, Filip, Nemec, Otčenáš
Góly Nitry: M. Kováčik, Hrnka, Vosátko

Znojmo – Zvolen 3:1
Gól Zvolena: L. Jurík