Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (2.9.)

nedeľa, 2. september 2012 17:59 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (2.9.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (2.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Nino Niederreiter vymenený?
Zámorím napriek čoraz blížiacej sa výluke otriasla jedna veľká prestupová kačica. Švajčiarsky krídelník New Yorku Islanders, ktorý má pred sebou ešte dva roky nováčikovského kontraktu by mohol byť vymenený. 19-ročný švajčiarsky megatalent sa totižto nedostal do top šestky útočníkov a poslednú sezónu hral vo štvrtej formácii. Dôvodom však nebola jeho zlá forma ani jeho hokejové schopnosti. Dôvodom je politika „ostrovanov“, tí s klenotom, akým je Niederreiter nakladajú po svojom, nedávajú mu dostatočný priestor na ľade a mrhajú jeho talentom, za čo sa už zniesla na hlavu generálneho manažéra „Isles“ Gartha Snowa spŕška kritiky. Niederreiter by sa tak mohol ocitnúť na trade liste a dozaista by bol v hľadáčiku nejedného tímu, ktorý má záujem o veľmi kvalitného hráča do prvej alebo druhej formácie. V budúcnosti by sa z tohto švajčiarskeho reprezentanta mal stať postrach brankárov.

Rapáč skúsi šťastie v Česku
Slovenský hokejový útočník Richard Rapáč sa skúsi presadiť v českej Tipsport extralige. 25-ročný odchovanec spišskonovoveského hokeja mieri do Litvínova, kde by mal zohrať dva prípravné zápasy v priebehu budúceho týždňa. V Litvínove sa stretne s krajanmi Vladislavom Balážom, Jánom Brejčákom a Františkom Gerhátom.

Dougie Hamilton by mal naskočiť do kolotoča NHL
Bostonská nádej v defenzíve, talentovaný Dougie Hamilton, by podľa všetkého mal byť pripravený naskočiť do kolotoča NHL a časom sa vypracovať medzi opory defenzívy Bruins. 19-ročný obranca totižto v juniorských ligách jednoznačne dominuje a patrí medzi najkvalitnejších bekov svojej ligy.

Phoenix podpísal kontrakt s Martinookom
Vedenie Phoenixu Coyotes podpísalo trojročný nováčikovský kontrakt so svojou druhou voľbou v drafte Jordanom Martinookom. 20-ročný stredný útočník hral naposledy vo WHL v drese Vancouveru.

Druhý zápas Slovenky opäť prehrali
Slovenské hokejové reprezentantky prehrali v druhom zápase so svojimi súperkami z Česka, keď sa nedokázali gólovo presadiť a prehrali rozdielom triedy 3:0. Na naše hráčky čaká dnes ešte posledné tretie meranie síl s českým výberom, v prvom zápase naše hráčky prehrali 3:1.

V záverečnom zápase Češky deklasovali Slovenky
Zverenky trénera Miroslava Karafiáta podľahli v poslednom zápase českým hokejistkám 12:2, keď doplatili na veľké množstvo chýb. Gólovo sa presadili Kapustová a Veličková. Sezónu tak naše hokejistky zahájili troma prípravnými zápasmi v Česku a všetky tri prehrali po výsledkoch 1:3, 0:3 a 2:12.

SR „20“ aj v druhom zápase s prehrou
Slovenskí reprezentanti do dvadsať rokov podľahli vo svojom druhom vystúpení na turnaji Red Bull U20 Hockey Rookies Cup v Rakúsku s reprezentáciou Švajčiarska 2:5. Slovenské góly strelili Fekiač a Bíreš. V druhom zápase porazili domáci hokejisti Red Bull Salzburg „22“ českú „devätnástku“ 2:1 po samostatných nájazdoch.

Poprad si poradil na turnaji v Rumunsku s Brašovom
Popradskí hokejisti vyhrali na turnaji v Rumunsku s tímom ASC Corona Brašov 4:2, keď sa v drese „kamzíkov“ presadili Sabolič, Klouda a dvakrát skóroval Matějka.

Adam Pineault ohlásil návrat k hokeju
Americký útočník, ktorý naposledy pôsobil dva roky v Pardubiciach sa vracia k hokeju, keď podpísal zmluvu s tímom z Central Hockey League Allen Americans. Pineault mal od hokeja rok prestávku, keď sa rozhodol zavesiť korčule na klinec a venovať sa svojej manželke, ktorá ochorela na leukémiu. Cieľom Pineaulta je sa presadiť v NHL, v ktorej zatiaľ odohral tri zápasy v drese Columbusu Blue Jackets.