Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.9.)

pondelok, 3. september 2012 19:29 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.9.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

 



Branko Radivojevič kapitánom Moskovčanov
Slovenský útočník Branko Radivojevič získal od svojich spoluhráčov v tajnom hlasovaní o kapitána mužstva 22 hlasov a stal sa tak kapitánom Spartaku Moskva pre nadchádzajúcu sezónu KHL. 31-ročný krídelník bol kapitánom tohto klubu už pred dvomi rokmi, po sezóne však odišiel do Atlantu Mytišči, vzápätí sa však do moskovského Spartaku vrátil.

Marko Daňo sa dnes ocitol pod skalpelom

Slovenský ofenzívny hokejový talent Marko Daňo sa dnes podrobil operácii zraneného menisku, ktorý si poškodil v zápase proti Kalpe Kuopio. Podľa prognóz by mal čoskoro 18-ročný hokejista naskočiť na ľad o mesiac.

Peter Ölvecký si vybojoval v Slovane ročnú zmluvu
Výbornými výkonmi sa v prípravných zápasoch v drese Slovana Bratislava prezentoval útočník Peter Ölvecký. Ten bol v tíme nováčika KHL len na skúške do konca augusta. Svojimi výkonmi však vedenie tímu presvedčil na toľko, že sa s ním rozhodli podpísať ročný kontrakt, ktorému skončí platnosť 30.4.2013.

Jaroslav Janus naďalej bez angažmánu
Slovenský brankár Jaroslav Janus naďalej nevie v akom klube bude v nasledujúcom ročníku pokračovať. Po tom, čo sa Lokomotivu Jaroslavľ zranil brankár Curtis Sanford začal mať ruský tím, ktorý vlastní na slovenského gólmana práva o neho záujem. Tím by ho však potreboval len na dva mesiace, po tomto období by Janusovi hrozilo, že by ostal bez angažmánu, pre to 22-ročný ochranca svätyne preferuje zmluvu na celú sezónu.

Magnitogorsk chce po Malkinovi aj Gončara
Ruský klub a účastník KHL Metallurg Magnitogorsk ponúkol obrancovi Pittsburghu Penguins Sergejovi Gončarovi kontrakt, ktorý by vošiel v platnosť ak by sa v NHL uskutočnila výluka. Gončar sa vyjadril, že by si počas výluky rád zahral so svojím kamarátom a spoluhráčom Jevgenijom Malkinom. Magnitogorsk je s ruským útočníkom už ústne dohodnutý, na „rade“ je tak teraz Gončar.

Olli Jokinen má v prípade výluky jasno
Fínsky útočník Olli Jokinen má v prípade výluky jasný angažmán. Ak sa sezóna NHL 2012/2013 neuskutoční, stane sa posilou fínskeho klubu IFK Helsinki. 33-ročný stredný útočník je aj spolumajiteľom tohto fínskeho klubu a tak v prípade pôsobenie v IFK bude hrať bez nároku na mzdu.

O Couturea v Európe veľký záujem
V prípade výluky v zámorskej NHL by sa Logan Couture mal stať posilou jedného z nemeckých alebo švajčiarskych klubov. O útočníka San Jose Sharks majú vraj kluby zo spomínaných líg eminentný záujem a tak sa dá očakávať, že ponuky od týchto klubov bude 23-ročný útočník minimálne zvažovať.

Mikael Granlud budúcu sezónu určite za morom
Fínsky talentovaný útočník Mikael Granlud, ktorý sa preslávil gólom v semifinále MS 2011 proti Rusku sa vyjadril, že v prípade výluky ostane určite v zámorí a bude nastupovať na farme Minnesoty Wild s ktorou podpísal nováčikovský kontrakt. Práva na tohto útočníka v KHL vlastní Dinamo Minsk. Mladý Fín sa však nechal počuť, že do Európy sa určite nevráti.

Stephane Robidas v hľadáčiku Philadelphie a Minnesoty
Zadák Stephane Robidas, ktorý desať sezón háji farby Dallasu Stars sa ocitol v hľadáčiku Philadelphie Flyers a Minnesoty Wild. Philadelphia sa snaží do tímu priviesť náhradu za zraneného Prongera, Meszároša a Lilju. „Divosi“ z Minnesoty chcú svoj káder doplniť o kvalitného beka, ktorý by mohol utvoriť obranný pár s exkluzívnou letnou posilou Ryanom Suterom.

O Doana naďalej obrovský záujem
Medzi oficiálnych „čakateľov“ na rozhodnutie Shanea Doana sa pridal aj klub z Manhattanu a to New York Rangers. Ten má naďalej veľkú túžbu posilniť sa o tohto 35-ročného útočníka. Medzi ďalších záujemcov o Doana patria Philadelphia, Buffalo, Pittsburgh a Vancouver. Doan sa má rozhodnúť do 15. septembra.

Rozhodcovia Slovana v najbližších zápasoch známi
Historický prvý zápas Slovana Bratislava KHL proti ďalšiemu nováčikovi KHL ukrajinskému Donbassu Doneck ako rozhodcovia vo štvrtok 6. septembra povedú ako hlavní rozhodcovia Alexej Anisimov a Denis Naumov, na čiarach im budú asistovať Alexej Micheľ a Roman Šichanov. V sobotu si „belasí“ zmerajú sily s Dinamom Riga. Hlavnými rozhodcami zápasu budú Anatolij Zacharov a Alexandr Červenkov, na čiarach budú rozhodovať Dmitrij Sivov, Sergej Šeľanin. V pondelňajšom zápase 10.9. sa Slovan stretne so Spartakom Moskva. Duel povedie rozhodcovská dvojica Alexej Vasiliev – Alexandr Sergejev, na ofsajdy budú dohliadať Sergej Michajevič a Alexandr Nesterov.mSlovanisti sa predstavia aj v bieloruskom Minsku a to o týždeň vo štvrtok. Týmto zápasom budú slovenského účastníka v KHL sprevádzať Jak Dejev a Jurij Cyplakov. Pomáhať im pri tom budú opäť Sergej Michajevič a Alexandr Nesterov.

Slovensko „20“ na turnaji v Rakúsku bez bodu
Slovenskí hokejisti do dvadsať rokov prehrali aj vo svojom poslednom treťom vystúpení, keď si s našimi hokejistami poradili Česi 2:1. Naši hráči doplatili na nízku efektivitu streľby, keď sme svojho súpera prestrieľali 35:19, no dokázali sme skórovať len raz. Slováci tak obsadili na turnaji posledné štvrté miesto a pod vedením trénera Ernesta Bokroša sa začnú pripravovať na extraligové súboje, ktoré začnú zvádzať od 13. septembra.

Martin Cingeľ opäť v Edinburghu
36-ročný krídelník Martin Cingeľ sa po roku vracia do tímu Edinburgh Capitals, kde okrem vlaňajšej ročnej pauzy pôsobil už deväť rokov. So škótskym tímom sa dohodol na ročnej spolupráci. Minulú sezónu odohral v drese Manchester Phoenix.

Poprad na turnaji v Csíkszerede druhý
Popradskí hokejisti na turnaji v Csíkszerede skončil druhý, keď prvenstvo získali hokejisti domáceho tímu. Turnaja sa zúčastnili tri kluby a „kamzíkom“ ušiel triumf na turnaji len horší vzájomný zápas s klubom HSC Csíkszereda.

Vlastimil Chvojka už nie je medzi nami
Vo veku 62 rokov umrel dlhoročný funkcionár Vlastimil Chvojka, ktorý pracuje v SZĽH už vyše desať rokov od roku 2002. Svoj život zasvätil taktiež hokejovému klubu z Topoľčian, kde pôsobil na rôznych postoch šestnásť rokov (1993 – 2009).