Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (4.9.)

utorok, 4. september 2012 14:04 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (4.9.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (4.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Dnes štartuje KHL
Dnes sa začína najprestížnejšia európska súťaž KHL. Nová sezóna 2012/2013 uzrie svetlo sveta prvýkrát o 17.30h, keď sa začne prvý zápas o Pohár Lokomitivu, ktorým sa pripomenie minuloročná tragédia tímu Lokomotiv Jaroslavľ. Pred tým vhodí symbolické úvodné buly dvojica legendárnych hráčov – Rus Alexander Jakušev a kanadský útočník Phil Esposito.

Curtis Sanford bude pauzovať minimálne mesiac

Brankár Lokomotivu Jaroslavľ Curtis Sanford bude svojmu tímu pre zranenie kolena chýbať minimálne mesiac. Momentálne tak má klub k dispozícii dvoch brankárov – Vitalija Kolesnika a mladého Rusa Nikitu Ložkina. Jaroslavľ tak naďalej zvažuje angažovanie slovenského gólmana Jaroslava Janusa, na ktorého najbližšie 2 roky vlastni v KHL práva.

Phoenix Coyotes sa držia svojej stratégie

Tréner Phoenixu Coyotes Dave Tippett sa vyjadril, že sa budú naďalej držať bokom a nebudú sa snažiť do svojho tímu priviesť ďalšie posily. Do tímu počas leta prišli len dvaja hráči a to Steve Sullivan a Dave Moss. Mužstvo taktiež podpísalo kontrakt s mladíkom Jordanom Martinookom. Phoenix bude vyčkávať na rozhodnutie Shanea Doana, ktorý má dať svoj definitívny verdikt kam sa bude jeho kariére uberať do 15. septembra.

Slovan Bratislava s doslova „obrovským“ kádrom

Nováčik KHL Slovan Bratislava sa v prestížnej lige prezentuje s najťažším a druhým najvyšším kádrom, keď priemerná výška hráčov Slovana je 186,5cm a priemerná váha dosahuje číslo 89,87kg. Najvyšším a zároveň najťažším hráčom Slovana je obranca Vladimír Mihálik, ktorý váži 111kg a meria úctyhodných 202 centimetrov. Najľahším a najnižším hráčom „belasých“ je Libor Hudáček s výškou 1,75m a 75 kilogramami. 

Vedenie KHL skontrolovalo zimáky v Prahe a Bratislave

Komisia KHL navštívila domáce stánky nováčikov KHL HC Lev Praha a Slovana Bratislava a kontrolovala pripravenosť oboch hál pred začiatkom KHL. Inšpektori v oboch arénach našli pár nedostatkov, no tie nemali vážnejší charakter a obe mužstvá tieto nedostatky odstránia v čo najskoršom čase.

Chris Simon bude pokračovať v KHL

Jeden z najznámejších „zlých mužov“ Chris Simon bude pokračovať vo svojej kariére v KHL v tíme Metallurg Novokuzneck. 40-ročný útočník sa dohodol s klubom na ročnej spolupráci.

Marcel Melicherčík uspel na skúške v HC Lev

Bývalý brankár extraligového Popradu Marcel Melicherčík bude pokračovať v tíme HC Lev Prahe, keď uspel na skúške v tíme účastníka KHL. 25-ročnému brankárovi budú konkurovať ďalšia trojica brankárov HC Lev na čele s Kanaďanom Drewom McIntyrom a českou dvojicou Tomáš Pöpperle a Ondřej Kacián. Prvý menovaný však nestihne kvôli zraneniu začiatok sezóny a pre to sa pražský Lev rozhodol angažovať práve tohto mladého brankára, ktorý v rámci prípravy stihol odchytať za Prahu prípravný zápas na turnaji v Donecku.

V nemeckej lige dostali reklamné prestávky „zelenú“

V nemeckej najvyššej lige si vzali príklad z MS či prestížnej NHL a počas zápasov sa budú pravidelne každých 8 minút konať reklamné prestávky, ktoré budú trvať 90 sekúnd. Cieľom je navýšiť reklamný priestor nemeckých účastníkov DEL ligy a taktiež viac času na regeneráciu pre hráčov.

Seniorský hokej v Jeseniciach končí

Najúspešnejší slovinský klub Acroni Jesenice zanikol. Po 32-násobnom víťazovi Slovinska a Juhoslávie ostali len veľké dlhy a tím ostal bez manažérov, hráčov či funkcionárov. Tento klub dokázal vychovať množstvo šikovných hráčov a taktiež jednu z najväčších hviezd NHL Anzeho Kopitara, čerstvého víťaza Stanley Cupu.

Greentree prvýkrát do Európy

Kanadský útočník bude prvýkrát vo svojej kariére účinkovať v Európe. 28-ročný hráč sa dohodol na spolupráci s chorvátskym účastníkom rakúskej EBEL ligy Medveščakom Záhreb.

Jankovič posilou „baranov“

20-ročný slovenský útočník Branislav Jankovič sa vracia zo susedného Česka a v najbližšej sezóne bude pôsobiť v tíme HC 05 Banská Bystrica. Naposledy trnavský rodák pôsobil v českej Komete Brno. V českej extralige odohral 27 zápasov.

Dnes prípravný zápas Žilina – Martin

Dnes o sedemnástej hodine si zmerajú sily dva extraligové tímy, keď na žilinskom ľade sa predstaví MHC Mountfield Martin. Extraligová sezóna sa začína v utorok 18. septembra prvým kompletným kolom.