Main Content

Analýzy MS 2010 (13.): Preview k záverečným zápasom skupín C a D

streda, 23. jún 2010 10:37 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (13.): Preview k záverečným zápasom skupín C a D
Analýzy MS 2010 (13.): Preview k záverečným zápasom skupín C a D | zdroj: SITA

Po včerajších zápasoch poznáme prvé dve osemfinálove dvojice. Veľký favorit turnaja Argentína si zahrá v boji o štvrťfinále s nebezpečným Mexikom. Ešte deň predtým odštartujú osemfinálové boje hráči Uruguaju a Južnej Kórei. Máme sa teda na čo tešiť.

Ešte predtým ako sa rozbehnú boje vo vyraďovacej fáze však musíme spoznať ďalších 12 účastníkov playoff. Dnes sa o ďalšie štyri miestenky pobijú tímy v skupinách C a D. Hrací čas od 16-tej hodiny bude patriť súbojom v skupine C, v ktorej narazí zatiaľ trápiace sa Anglicko na Slovinsko a Alžírsko na USA. Večer od 20.30 začnú posledné súboje v skupine D. Rovnako ako v skupine C aj v skupine D je zatiaľ všetko otvorené a tak o dvoch postupujúcich rozhodnú až výsledky zo zápasov Ghany s Nemeckom a Srbska s Austráliou. Prečítajte si naše predzápasové analýzy.


Anglicko - Slovinsko, 23. júna od 16:00

Prišiel čas pre Angličanov dokázať, prečo na MS patria medzi najväčších favortiov. Capellov tím je na prahu obrovskej blamáže. S turnajom sa totiž môže rozlúčiť už po bojoch v základnej skupine. Anglicko dnes musí bezpodmienečne poraziť v Port Elizabeth Slovincov, aby získalo istotu postupu do osemfinále. Po slabom výkone proti USA a zaslúženej remíze prišiel ešte slabší výkon proti Alžírčanom a znova zaslúžená deľba bodov s outsiderom. Začína to škrípať aj v samotnom tíme. Médiá vyťahujú rôzne škandály a nám ostáva len vybrať si, čo z toho by mohla byť pravda.

Začína sa hovoriť aj o konci talianskeho kouča na lavičke Albionu. O všetkom sa tak rozhodne dnes, v zápase roka. Anglicko by malo nastúpiť v pozmenenej formácií 4-5-1 s Rooneyom ako osamoteným strelcom. Capello tradične tají mená, ktoré vybehnú na trávnik, no dá sa predpokladať, že hneď prvým hráčom, ktorý ostane na lavičke bude útočník Emil Haskey. Ten hral v úvodných dvoch zápasoch Albionu priam otrasne.

Slovinci v poslednom zápase nevyužili obrovskú príležitosť pripísať si tri body do tabuľky, keď v zápase s USA viedli po polčase už 2-0 no napokon len remizovali 2-2. Vlastne mali šťastie, že si z tohto zápasu odniesli aspoň bod, keďže gól Američana Mauriceho Edua na 2-3 rozhodca nepochopiteľne neuznal.

Tréner Slovincov Matjaz Kek dnes pravdepodobne postaví defenzívnu formáciu s tým vedomím, že aj remíza z tohto zápasu bude stačiť jeho tímu na postup. Na čom ale musí popracovať je hra v druhom polčase, ktorá v zápase s USA jeho zverencom absolútne nevyšla.

Obranca Ledley King kvôli zraneniz za Angličanov dnes určite nenastúpi. Na jeho poste nemôže Albion počítať ani s Jamiem Carragherom, ktorý bude chýbať pre dve žlté karty. V obrane sa tak pravdepodobne predstaví Matthew Upson z West Hamu.

Slovinský obranca Marko Suler bude chýbať tímu pre zranenie. Na jeho miesto v strede defenzívy nastúpi Matej Mavric. Pre zlomeninu nohy je na viac ako tri mesiace mimo hru aj stredopoliar Nejc Pecnik.

Predpoveď:  Angličania musia zvíťaziť a tak dajú do toho naozaj všetko. Ak sa zbavia herného kŕču, ktorý ich sprevádzal v úvodných dvoch zápasoch Slovincov určite porazia. Je to predsa stále rovnaký tím, ktorý dominoval v kvalfikácií a Slovinci dokázali proti USA, že nie sú nijakí majstri obránari. Tipujte výhru Anglicka.

Náš tip: víťazstvo Anglicka (kurz 1,40 na bwin.com)



Alžírsko - USA, 23. júna od 16:00


USA aj Alžírsko majú stále reálnu šancu na postup do osemfinále. Američania majú v prípade výhry postup istý, no stačila by im aj remíza, ak by Angličania nevyhrali so Slovincami. Alžirsko musí tento zápas bezpodmienečne vyhrať a podľa výsledku druhého skupinového zápasu upraviť aj skóre, čo znamená, že by USA malo poraziť o viac ako dva góly.

Robbie Findley dnes chýba Američanom pre karty, čo znamená, že Clint Dempsey a Jozy Altidore by sa mohli posunúť smerom do útoku. No o miesto v základnej zostave zabojuje aj Benny Feilhaber, ktorý podal perfektný výkon v zápase so Slovinskom, v ktorom nastupoval z lavičky. Maurice Edu z Glasgow Rangers by mohol nastúpiť namiesto Josa Torresa, ktorý bol striedaný v polčase predošlého zápasu.

Alžírsko privíta späť strelca Abdelkadera Ghezzalu po tom, čo vynechal piatkový zápas s Anglickom. Brankár Faouzi Chaochi sa taktiež vracia do zostavy po zranení kolena, no Rais M`Bolhi by si mal udržať miesto brankárskej jednotky po bezgólovej remíze s Albionom. Očakáva sa, že ich tréner Rabah Saadane postaví rovnakú jedenástku, ktorá potrápila favoritov z Anglicka a vybojovala cenný bod.

Predpoveď: Alžírčania rovnako ako Američania šokovali Anglicko a uchmatli mu bod. Alžírčania sú však v trochu horšej pozícií ako ich dnešný súper. Ak chcú totiž pomýšlať nad postupom zo skupiny nebude im stačiť ani jednogólové víťazstvo. Určite sa tak pokúsia čo najskôr skórovať a otvoria trochu obranu. USA majú lepší tím a preto veríme, že využiju jedno z okienok, ktoré im obrana Alžírska ponúkne. 

Náš tip: víťazstvo USA (kurz 1,91 na bet365.com)



Ghana - Nemecko, 23. júna od 20:30

Nemecko čelí hrozbe vypadnutia z turnaja už po skupinových zápasoch a to v prípade, ak dnes v Johannesburgu nezdolá Ghanu. Veľký favorit turnaja totiž zaváhal v zápase so Srbskom. V ňom videl červenú kartu Miroslav Klose a následne nepremenil penaltu Lukas Podolski. Nemci sú v podobnej situácií ako Angličania, avšak nečelia takej veľkej kritike médií, pretože hrajú zatiaľ oveľa krajší futbal. Remíza by pre Nemcov mohla znamenať stopku, v prípade, že Srbi zdolajú Austráliu v druhom zápase tejto skupiny.

Ghana porazila v prvom zápase Srbov, no v druhom smolne remizovala s Austráliou 1-1. A keďže Afričanom sa na týchto MS nedarí, celý kontinent dnes bude fandiť “Black Stars“.

Za Ghanu nastúpi aj Kevin-Prince Boateng, ktorý vo finále FA Cupu faulom vyradil nemeckého kapitána Michaela Ballacka z účasti na MS. Nemci sa však vyjadrili, že sa hráčovi Portsmouthu nebudú chcieť pomstiť.

Miro Klose je pre červenú kartu zo zápasu so Srbskom mimo hru a tak do útoku prichádza do úvahy alternatíva Cacau na hrote, Ozil, Muller a Podolski v zálohe.

Okrem tejto zmeny sa žiadne iné zmeny v tíme trénera Lowa neočakávajú. Až päť hráčov Nemecka čelí zákazu štartu na jeden zápas pre žlté karty.

Tréner Ghany Milovan Rajevac privíta v tíme kapitána Johna Mansaha a ďalšieho obrancu Isaaca Vorsaha, ktorí vynechali zápas s Austráliou pre zranenie.

V útoku by sa po boku Asamoah Gyana mala predstaviť aj najväčšia hviezda Ghany Sulley Muntari. Ten mal vraj slovnú hádku s iným nemenovaným spoluhráčom a údajne mu dokonca za to hrozil podobný osud ako Niclasovi Anelkovi (vylúčenie z mužstva).

Predpoveď: Atraktívny zápas, no zároveň veľmi riskantný pre tipujúcich. Preto odporúčame radšej netipovať.

Náš tip: netipovať



Srbsko - Austrália, 23. júna od 20:30

Oba tímy majú stále šancu na postup do osemfinále. Austrálčcania sú však bez výhry a na postup dnes potrebujú získať tri body a súčasne veriť vo výhru Ghany nad Nemeckom, alebo naopak veľmi vysokú výhru Nemecka nad Ghanou. Srbi majú po výhre nad Nemcami všetko vo svojich rukách a výhra by im dnes zaručila miesto medzi top 16 tímami. Postúpili by dokonca z prvého miesta.

Obe mužstvá mali počas MS problémy s disciplínou – Austrálčania dohrávali proti Nemcom a Ghane len s 10 hráčmi, kým proti Srbom sa zahrávali už dve penalty. Ghana jednu vyžila, v tej druhej sa mýlili hráči Nemecka, ktorí ju trestuhodne zahodili. Srbi nemajú dobré štatistiky proti tímom mimo Európy. Prehrali proti nim posledné tri duely, v ktorých inkasovali až 10 gólov.

Tréner Srbska Radmomir Antic uvažuje nad tým, že by dnes nechal na lavičke hráčov, ktorým v prípade ďalšej žltej karty hrozí stop na jeden zápas. Ten by bol v prípade ich výhry osemfinálový. Takýto trest však hrozí celej obrane, ktorá si udržala čisté konto až šesťkrát z posledných 10 zápasov plus útočníkovi Nikolovi Žigičovi a stredopoliarovi Zdravkovi Kuzmanovicovi.

Tréner Austrálie Pim Verbeek musí taktiež riešiť problémy so zostavou, keďže Harry Kewell a Craig Moore sú tiež out pre dve žlté karty. Rovnako tak obranca Moore. Do zostavy sa po odpykaní trestu vracia najväčšia hviezda ich tímu Cahill.

Predpoveď: Srbi majú všetko vo vlastných rukách. Vedia, že ak zvíťazia postup ich neminie. Austrália je v ťahšej pozícií, pretože ani prípadna výhra by im postupovú istotu nezabezpečila. Bude sa teda musieť hrnúť viac dopredu s cieľom zlepšiť si katastrofálne skóre (1:5). Situáciu využiju Srbi, ktorí sa presadia proti ich nemasnej neslanej obrane. Tá totiž inkasovala v prvých dvoch zápasoch až 5 gólov.

Náš tip: víťazstvo Srbska (kurz 1,91 na bet365.com)