Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (5.9.)

streda, 5. september 2012 16:05 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (5.9.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (5.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

V prípade výluky Hossa s Chárom možno do Slovana
Vedenie účastníka nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy Slovana Bratislava sa vyjadrilo, že by v prípade výluky oslovilo dvojicu slovenských hráčov - obrancu Zdena Cháru a útočníka Mariána Hossu. Možný je aj príchod Ľubomíra Višňovského, ktorý sa vyjadril, že by si rád zahral KHL v drese svojho rodného klubu. 

Slovan Bratislava sa dohodol na ročnej spolupráci so Šatanom

37-ročný krídelník Miroslav Šatan podpísal kontrakt do 30. apríla 2013 so Slovanom Bratislava. Informoval o tom oficiálny web nováčika KHL. Šatan mal doteraz v Slovane platný len skúšobný kontrakt, vďaka ktorému mohol nastupovať do prípravných zápasov.

Jaroslav Janus definitívne v Slovane

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus najbližšiu sezónu odchytá v tíme KHL Slovan Bratislava. Vedenie bratislavského klubu sa dohodlo s Lokomotivom Jaroslavľ, ktorý vlastní na 22-ročného gólmana práva na jeho budúcoročnom pôsobení v tíme slovenského majstra. Janus tak môže podpísať ročný kontrakt so Slovanom, ktorý sa už pripravuje a je len otázkou času kedy sa stane tretím ochrancom svätyne „belasých.“

Kreps v Slovane končí

Aj ďalšia zaujímavá informácia sa týka slovenského nováčika v KHL Slovana Bratislava. Mužstvo sa spoločne s českým útočníkom Kamilom Krepsom dohodlo na predčasnom ukončení spolupráce, hoci jeho zmluva mala mať platnosť až do konca apríla.

Kanadský brankár Roberto Luongo sa chce vrátiť k „panterom“
33-ročný brankár Vancouveru Canucks Roberto Luongo sa vyjadril, že by mu neprekážal návrat do Floridy Panthers, kde už v minulosti pôsobil. Podľa jeho slov sa však nebráni ani prestupu do iného klubu, no tímom číslo jedna je pre neho floridský klub, ktorého hájil farby v rokoch 2001-2006.

Gabriel Landeskog prepísal históriu

Čerstvý víťaz Calder Trophy pre najlepšieho nováčika NHL Gabriel Landeskog dokázal predstihnúť Sidneyho Crosbyho a postarať sa tak o nový rekord. 19-ročný Švéd sa stal najmladším kapitánom v histórii NHL, keď Sidneyho Crosbyho predbehol o jedenásť dní. Crosby bol menovaný kapitánom v čase, keď mal 19 rokov a 297 dní.

John Madden končí s aktívnou hokejovou kariérou

Útočník John Madden zavesí svoje korčule na klinec a bude pokračovať v Montreale Canadiens ako skaut hokejových talentov. 39-ročný špecialista na oslabenia získal počas svojej kariéry tri Stanley Cupy. Vo svojej kariére odohral v NHL 898 zápasov so ziskom 348 bodov. Bol veľmi kvalitným defenzívnym útočníkom a pôsobil v kluboch New Jersey Devils, Chicago Blackhawks, Minnesota Wild a Floride Panthers.

Predaj Phoenixu Coyotes je na dobrej ceste

Predaj hokejového tímu NHL Phoenixu Coyotes je tak povediac len formalitou. Bývalý prezident San Jose Sharks Greg Jaminson má k dispozícii dostatok financií, aby klub mohol odkúpiť. Momentálne sa dohaduje na zmluve o prenajatí arény Phoenixu.

Včerajší zápas KHL pre Dinamo Moskva

V prvom zápase KHL dokázali zvíťaziť hráči Dinama Moskva, ktorí porazili Avangard Omsk 3:2 po samostatných nájazdoch. V drese hosťujúceho tímu sa presadil aj slovenský útočník Tomáš Záborský, ktorý strelil sedem minút pred koncom vyrovnávajúci gól.

Rastislav Pavlikovský sa s novým angažmánom neponáhľa

Podľa slov bývalého slovenského reprezentanta Rastislava Pavlikovského jeho zmluva nesúri a dáva si čas s podpísaním novej zmluvy. 35-ročný útočník by rád pôsobil vo švédskej Elitserien.

Jozef Stűmpel v prípravnom zápase v drese Nitry

Slovenský hokejový útočník Jozef Stűmpel sa dnes predstaví v prípravnom zápase v drese Nitry. Jeho príchod do tohto klubu sa zdá byť čoraz reálnejším.

Nitra sa posilnila o Pupáka

Hokejovú Nitru posilní navrátilec z Piešťan Miroslav Pupák, ktorý v minulosti pod Zoborom už pôsobil a neviedol si vôbec zle.

Juraj Sýkora v Česku končí

Slovenský útočník Juraj Sýkora ukončil svoje pôsobenie v českých Vítkoviciach a vracia sa na Slovensko. Pôsobiť bude vo svojom bývalom klube z Banskej Bystrice.

Dušan Devečka do Žiliny

Dušan Devečka opúšťa ukrajinský Berkut Kyjev a posilní extraligový klub zo Žiliny.

Prípravné zápasy extraligistov:


Zvolen – Košice 3:4
Góly Zvolena: Zuzin 2, Juraško
Góly Košíc: Jenčík 3, Svitana

Žilina – Martin 3:2 sn
Góly Žiliny: Horanský, Kokavec, rozhodujúci shootout Drábek
Góly Martina: Markovič 2

Zlín – Trenčín 1:2
Góly Trenčína: Filo, Bombic

Piešťany – Dunaújváros 5:4 sn
Góly Piešťan: Haring 2, H. Ručkay, Chylo, rozhodujúci nájazd Peško