Main Content

Novinky zo sveta hokeja a bodovanie Slovákov v zahraničí (8.9.)

sobota, 8. september 2012 14:09 | Autor: Dávid Lech

Novinky zo sveta hokeja a bodovanie Slovákov v zahraničí (8.9.)
Novinky zo sveta hokeja a bodovanie Slovákov v zahraničí (8.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Slovan Bratislava dnes s Dinamom Riga
Slovan Bratislava bude dnes na svojom ľade hostiť lotyšský tím Dinamo Riga, s ktorým sa stretne v druhom zápase KHL o 17stej hodine. Slovan bude dnes bojovať o svoje historicky prvé body v KHL, keď v prvom zápase neuspel a podľahol vo svojom domácom stánku Donbassu Doneck 2:4.

Torres si sypal popol na hlavu
Útočník Phoenixu Coyotes Raffi Torres sa vyjadril, že musí zmeniť štýl svojej tvrdej hry. Po tom, čo v tohtoročnom play-off zasiahol nešetrne Mariána Hossu do hlavy a privodil mu otras mozgu dostal vyše 20-zápasový dištanc, ktorý mu bude platiť ešte v nasledujúcej sezóne. Torres sa vyjadril, že chce zmeniť štýl svojej hry a na podobné zákroky si bude dávať väčší pozor.

Brad Marchand podpísal nový kontrakt s Bostonom
Útočník Bostonu Bruins Brad Marchand sa dohodol na predĺžení svojho kontraktu s Bostonom Bruins. 24-ročný center zotrvá v tíme „medveďov“ do sezóny 2016/2017, keď podpísal štvorročný kontrakt v hodnote 18 miliónov dolárov. Marchand odohral v NHL 173 zápasov so ziskom 97 bodov. Všetky zápasy odohral v drese Bruins.

Malcolm Subban s novým kontraktom
Brat obrancu Montrealu Canadiens P. K. Subbana Malcolm podpísal nováčikovský kontrakt s Boston Bruins. Kanadský brankár si počas troch rokov nováčikovskej zmluvy zarobí 2,775 miliónov dolárov. Vďaka výkonnostným bonusom si však bude môcť privyrobiť o ďalších 1,8 milióna dolárov.

Najhorším severoamerickým klubom Toronto
Toronto Maple Leafs bolo vyhlásené za najhorší severoamerický profesionálny športový tím. „Javorové listy“ sú už po piaty raz najhoršie hodnoteným tímom NHL. Najlepšie obstál tím Phoenix Coyotes, ktorý v rebríčku obsadil šieste miesto.

V prípade výluky sa Lokomotiv Jaroslavľ neposilní
Vedenie účastníka KHL Lokomotivu Jaroslavľ sa vyjadrilo, že v prípade výluky nepodpíše žiadneho hráča z NHL. Dôvodom je to, že Lokomotiv chce stavať predovšetkým na vlastných hráčoch a nemá záujem o podpisovanie krátkodobých zmlúv s hokejistami z NHL.

Podľa Andersona kvalita KHL môže ešte stúpať
Podľa legendárneho útočníka Glenna Andersona je kvalita KHL veľmi vysoká a má stúpajúcu tendenciu. 51-ročný bývalý útočník Edmontonu, Toronta a New Yorku Rangers sa vyjadril, že z KHL sa musí stať väčší biznis inak príde o množstvo finančných prostriedkov. Je však presvedčený o tom, že časom sa z KHL stane ešte prestížnejšia liga než je teraz v súčasnosti.

Fín Jarkko Ruutu sa postaral o nelichotivý incident
Fínsky útočník Jarkko Ruutu v zápase rivalov IFK a Jokeritu Helsínk v rámci European Trophy podľa slov očitých svedkov opľul svojho súpera. V súboji sa strhla bitka po tom, čo hráč IFK Helsínk napadol protihráča Villeho Peltonena, čo sa nepáčilo 37-ročnému Ruutovi, ktorý sa pustil do bitky a pri odchode do kabín svojho „soka“ údajne opľul krvavou slinou. 37-ročný krídelník tieto obvinenia odmieta.

Prípravné zápasy extraligistov:

Nitra – Martin 5:4
Góly Nitry: Tománek 2, Kováčik, T. Chrenko, Vosátko
Góly Martina: Beran 2, Murček, Beňa
V drese Nitry hral aj Jozef Stűmpel, pripísal si 2 asistencie.

Vítkovice – Piešťany 4:2
Góly Pieštan: S. Saliji, Otčenáš

Žilina – Trenčín 1:2
Gól Žiliny: Rúfus
Gól Trenčína: Mikula, Šišovský

Spišská Nová Ves – Poprad 3:5
Góly Spišskej Novej Vsi: Findura, Prokop, Smotrila
Góly Popradu: Sabolič 2, Tomas, Takáč, Klouda
Rapperswil – Banská Bystrica 2:0

Ako sa darilo Slovákom?

Každý deň vám v tejto rubrike prinášame informácie o bodovaní Slovákov v zahraničných ligách vrátane KHL. Dnešný diel je však prázdny, nakoľko včera bola v KHL prestávka a do bojov v súťažných zápasoch nezasiahli žiadny Slováci.