Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Litvou (1:1)

sobota, 8. september 2012 14:18 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Litvou (1:1)
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Litvou (1:1) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou prvý zápas kvalifikácie na MS 2014, v ktorom sme remizovali s domácou Litvou 1:1. Náš celkový výkon nás na víťazstvo neoprávňoval. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

Ján Mucha (3) – V zápase nemal veľa práce, preto ani nemal priestor napraviť svoje zaváhanie, ale to sa nemôže na takejto scéne stávať. Brankárovi sa nemôže prihodiť, že ho prehlavičkuje súperov hráč, hoci ten sa v situácií objaví nečakane a v plnom behu, mimo zorného pola. Síce ďalšie situácie vyriešil, ale škvrna zostala.

Peter Pekarík (4) – Ťažko hodnotiť jeho výkon, pretože v zápase nemal žiadnu väčšiu defenzívnu prácu, ale tiež nemôže súpera faulovať v posledných sekundách zápasu a dať mu tak nebezpečnú štandardnú situáciu. Smerom dopredu prakticky nič neukázal, pretože dal iba jeden neadresný center, ale krajný obranca musí podporovať útok.

Martin Škrtel (6) – Ukázal, že je naším obranným lídrom. V osobných súbojoch bol opäť neporaziteľný, ale dostal už tradične zbytočnú žltú kartu a mohol dostať aj druhú. Ako náš najlepší hlavičkár nemôže dovoliť, aby ten súperov, bol v pokutovom územní neobsadený a ešte dostane voľnú cestu k zakončeniu ako na červenom koberci.

Tomáš Hubočan (5) – Predviedol priemerný výkon, keď ničím prakticky neupútal. Takmer ho nebolo na ihrisku vidieť, ale občas dobre prečítal útoky súpera a dobrým vystúpením zastavil ich útočnú akciu. Ale aj on, ako druhý stopér nemôže dovoliť, aby sme na zadnej žrdi zabudli na najlepšieho hlavičkujúceho hráča súpera pri štandardnej situácií.

Radoslav Zabavník (4) – Opäť potvrdil, že je to spoľahlivý hráč, ktorý svoju stranu bezpečne uzavrie. Lenže v modernom futbale musia útočiť aj krajní obrancovia, čo nedokázal ani Zábavník. Mal to síce na ľavej strane cez nohu, ale to ho neospravedlňuje, že nebol viac aktívny. V každom prípade aj on potrebuje začať hrávať aj v klube.

Viktor Pečovský (2) – Nesplnil žiadne očakávanie do neho vkladané, práve naopak iba nám zavaril. Litva nás vysoko napádala a keďže sme hlavne od neho nemali dobrú rozohrávku, tak prvú tretinu zápasu bola lepšia. On prakticky iba viackrát netakticky fauloval a navyše sa nechal vylúčiť, hoci trochu prísne, ale takéto fauly na medzinárodnú scénu nepatria.

Marek Sapara (7) – V prípravnom zápase v Dánsku si vybojoval miesto v základe a teraz si ho potvrdil, ale opäť mal v zápase aj hluché fázy. Ale keď zapol naplno, tak to stálo za to. Práve Sapara svojou bojovnosťou získal loptu, rozbehol akciu, vymenil si loptu s Hamšíkom a dal gól. Vyčítať mu musíme katastrofálne zahrávané štandardné situácie.

Michal Ďuriš (5) – Bol prekvapením v našej zostave a začal veľmi dobre, lenže každou minútou sa viac a viac vytrácal. Zo začiatku bol pri každom našom útoku, ale svojím zbytočným faulom, po ktorom sme inkasovali gól, zrejme stratil istotu. Bol síce zrelý na striedanie, ale tréneri využili aspoň jeho defenzívnu prácu, keď nás bolo o jedného menej.

Marek Hamšík (7) – Náš najlepší hráč v zápase, hoci výrazne nevyčnieval, tak bol pri každej našej nebezpečnej akcií. Skvele vysunul Bakoša, len asistent rozhodcu je asi slepý, asistoval pri góle Saparu, keď obišiel brániacich hráčov a v druhom polčase prudkou hlavičkou ohrozil bránu súpera a tiež si po vylúčení dobre plnil defenzívne úlohy.

Miroslav Stoch (4) – Čakáme od neho oveľa viac, pretože na to má. Hoci stále patrí medzi najmladších, tak už musí podávať výkony, ktoré sa od najlepších hráčov reprezentácie právom čakajú. Musí byť omnoho aktívnejší a ukázať viackrát svoje jedinečné akcie. Tie včera predviedol v minimálnej miere a ešte boli aj akési kostrbaté.

Marek Bakoš (4) – Ukázal dve pre neho typické veci. Dobrý pohyb na hrote útoku a že mu vie často v hlave preskočiť, pretože išiel od začiatku nezmyselne do rozhodcu s červenými očami, až dokým nedostal zaslúženú žltú kartu, čo si nemôže v žiadnom prípade dovoliť. Na začiatku druhého polčasu mal dať gól, keď mal pred sebou už iba prázdnu bránu.

Michal Breznaník (5) – Išiel na ihrisko predovšetkým s defenzívnymi úlohami a tie si splnil. Navyše ukázal, že má skvelý center, keď ním našiel hlavu Hamšíka, ale toto naše jediné ohrozenie brány súpera v druhom polčase nám gól neprinieslo. V reprezentácií môže dostať väčšiu úlohu, ak sa presadí v kvalitnej ruskej lige, do ktorej teraz prestúpil.

Martin Jakubko, Juraj Kucka (bez známky) – Stratégiu našich striedaní narušilo vylúčenie Pečovského, ale keď si všetko vyhodnotíme po zápase, tak nám vyjde, že títo dvaja mali hrať radšej od začiatku. S Jakubkom by sme mali určite lepšie ofenzívne a aj defenzívne štandardné situácie a Kucka by iba ťažko ukázal menej ako Pečovský.

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?