Main Content

Ohlasy médií: Murray je blchou, ktorá vyniesla piano na horu

utorok, 11. september 2012 09:00 | Autor: TASR

Britské médiá, ktoré zvykli Andyho Murrayho označovať za Škóta len pri neúspechoch, ho dnes jednohlasne velebia. Zverenec Ivana Lendla zvíťazil na US Open v New Yorku. Británia tak získala titul v grandslamovej dvojhre mužov prvýkrát od roku 1936, keď za Atlantikom vyhral Fred Perry.

The Guardian: "Táto newyorská rozprávka znamená viac, než iba výkon pre potechu seba samého. Len málo športových pútí si vyžadovalo zvládnuť takúto záťaž - akoby blcha vyniesla piano na horu. Jediným víťazstvom odložil Murray všetky útrapy bokom."

Tabloid Sun vyrukoval s upravenou verziou známej historickej skladby a ponúkol titulok "Yankee Doodle Andy!"

The Independent hlási: "Nemôže byť zaslúženejšieho šampióna. Neúnavne pracoval na dosiahnutí cieľa v ére s prevahou dvoch z tých najlepších hráčov v histórii, Rogera Federera a Rafaela Nadala, a čerstvejšie aj muža, ktorý sa tiež uchádza o prípadné zaradenie medzi legendy. Skutočnosť, že Novak Djokovič vyhral štyri z predchádzajúcich siedmich vrcholných podujatí vrátane ostatných troch na tvrdom povrchu, umocňuje hodnotu Murrayho výkonu."

Sporting Life: "Fifth Avenue. Andy Murray to zvládol najdramatickejším možným spôsobom." (Brit sa dočkal grandslamového víťazstva až na piaty finálový pokus na úrovni veľkej štvorky. Práve symbolický význam číslovky päť zjavne viedol k headlinu portálu Sporting Life, autor vychádzal z newyorského miestopisu.)

Web The Times pripomína: "Napínavý koniec 76 rokov nezdarov. Najdlhšia a najznámejšia kliatba britského športu je preč. Toto zlaté olympijské leto jednoducho odmieta rozplynúť sa. Murray je mužom okamihu."

© WEBNOVINY