Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lichtenštajnskom (2:0)

streda, 12. september 2012 14:38 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lichtenštajnskom (2:0)
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lichtenštajnskom (2:0) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou druhý zápas kvalifikácie na MS 2014, v ktorom sme vyhrali nad Lichtenštajnskom 2:0. Ale náš celkový výkon mal mať výrazne vyššie herné parametre. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

Dušan Kuciak (4) – Dostal prvú reprezentačnú šancu v súťažnom zápase, ale tá nemohla nič ukázať. Keďže bol v tej chvíli jediný stopercentne pripravený brankár, tak išiel do brány on, ale nedá sa povedať, že teraz bude reprezentačnou jednotkou. Mesiac pred kľúčovými kvalifikačnými zápasmi máme brankársky problém a každé rozhodnutie bude rizikové.

Peter Pekarík (2) – Budeme sa iba opakovať, keď povieme, že smerom dopredu nič neukázal, pretože dával iba neadresné centre. Krajný obranca musí podporovať útok, ale on to nedokázal ani proti takémuto súperovi. Bol to jednoznačne náš najhorší hráč na ihrisku, lenže sa naň nemal ani dostať, lebo už dlhodobo nemá výkonnosť na reprezentáciu.

Martin Škrtel (5) – Opäť ukázal svoj štandardný výkon, keď bol z našich defenzívnych hráčov najlepší. Vzadu robotu prakticky nemal, vpredu sa dostal zopár krát do zakončenia, ale to musí taký hlavičkár ako on riešiť lepšie. Iba potvrdil, že sa zlepšil v rozohrávke, čo demonštroval krásnym pasom na Bakoša.

Kornel Saláta (4) – Aj on dostal trochu nečakanú šancu a ťažko hodnotiť jeho výkon, pretože súper obranu nezamestnával. Ako skvelý hlavičkár sa musí pri takom veľkom počte štandardných situácií, ako sme mali my, dostať do zakončenia, lenže to sa mu nepodarilo. Nekazil ľahké prihrávky, ale to musí byť na takejto úrovni samozrejmosťou.

Radoslav Zabavník (3) – Tréneri dali obom krajným obrancom veľkú dôveru, dúfajúc, že presne za mesiac sa stane zázrak a budú vo forme. Lenže táto stávka na riziko sa im teraz nevyplatila, lebo poriadne útočiť nedokázal ani Zábavník, ale aj tak bol výrazne ofenzívnejší ako Pekarík, hoci to mal na ľavej strane cez nohu.

Ľubomír Guldan (4) – Bol najväčším prekvapením v našej zostave, ale svoju primárnu úlohu si splnil. Súperom odoberal v strede poľa lopty a hneď sa ich snažil odovzdávať najbližšiemu kreatívnemu hráčovi. Ukážkové to bolo pri prvom našom góle, keď odovzdal loptu Stochovi, ktorý skvelým pasom rozbehol ukážkovú akciu nášho tímu.

Marek Sapara (5) – Opäť ukázal, že vie mužstvu pomôcť. Aj tentoraz strelil gól, keď na dvakrát dopravil loptu do siete Jehleho. Ale ako tvorivý hráč, ktorý má udať tón našej hre, nepodal očakávaný výkon, pretože sme nedominovali tak, ako sa čakalo. Oproti zápasu v Litve lepšie kopal štandardné situácie, ale vie ich zahrávať ešte lepšie.

Vladimír Weiss (6) – Dokiaľ bol na ihrisku, bol naším najlepším hráčom a v celkovom súčte sa o tento honor delí so Stochom. Nebál sa lopty a púšťal sa do súbojov, hral priamočiaro, čo sa najlepšie ukázalo pri dvoch Stochových pasoch, keď po prvom Weiss prihral na úvodný gól. Po jeho odchode z trávnika, sme mali najhluchšiu fázu v zápase, až do druhého gólu. 

Marek Hamšík (5)
– Aj od neho sa čakalo viac, ale so Saparom si často v strede poľa zavadzali. Hamšík opäť potvrdil, že je to hráč momentu, ktorému stačí málo, aby sa zapísal do štatistík zápasu. V prvom polčase jeho hlavičke chýbali centimetre a v druhom dostal iba na chvíľu priestor a hneď bola z toho skvelá gólová prihrávka na Stocha.

Miroslav Stoch (6) – V Litve sa často stávalo, že si nemal s kým prihrať, ale teraz mal na ihrisku už aj parťáka Weissa, s ktorým si to vedia hodiť snáď aj cez celé ihrisko. Stoch poslal na Weissa dva skvelé pasy a po Weissovom odchode sa vytratil z ihriska aj on. Ale opäť ho naštartoval druhý gól, keď potom bavil publikum už snáď iba on.

Marek Bakoš (3) – Musíme dať rýchly gól, ktorý nám zápas uľahčí, to znelo pred zápasom. Góly majú dávať útočníci a Bakoš mal dve čisté šance na rýchly gól, lenže ho nedokázal dať ani Lichtenštajnsku. V tomto roku dostal v reprezentácií suverénne najviac času spomedzi útočníkov, ale gól nedal a ani naň neprihral, čo snáď najlepšie vystihuje jeho prínos.

Martin Jakubko (5) – Opäť dostal menej času ako Bakoš a opäť ukázal viac. Jakubko je útočník, ktorý potrebuje dostať loptu, preto prvú polovicu svojho pobytu na ihrisku bol neviditeľný. Lenže potom prišiel druhý gól, ktorý dorazil za čiaru a po ňom sa naša hra opäť uvoľnila. Prišli ďalšie akcie a pri všetkým bol oporným stĺpom práve Jakubko.

Michal Breznaník (4)
– Išiel na ihrisko, pretože tréneri sa báli, že Weiss by mohol byť vylúčený, no rozhodne ho nenahradil. Tiež ukázal, že keď má loptu, tak vie niečo vymyslieť. Bol v troch akciách, ktoré ukázali, že momentálne má reprezentačnú formu a treba iba dúfať, že pôsobenie v ruskej lige ho dostane na ešte vyššiu úroveň.

Juraj Kucka (bez známky)
– Opäť bol iba taktickým variantom na záverečné minúty. Lenže za to si môže sám, pretože v predchádzajúcich zápasoch, v ktorých hral od začiatku neukázal dostatočnú výkonnosť. Ale na druhej strane takýto meter mali zvoliť tréneri aj pri iných hráčoch, ktorí taktiež v predchádzajúcich zápasoch nepresvedčili.

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?