Main Content

Top správy dňa zo sveta hokeja a body Slovákov (11.9.)

streda, 12. september 2012 17:00 | Autor: Dávid Lech

Top správy dňa zo sveta hokeja a body Slovákov (11.9.)
Top správy dňa zo sveta hokeja a body Slovákov (11.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Po operácií Gáborík už korčuľuje
Slovenský krídelník Marián Gáborík sa zotavuje po operácií poraneného ramena a v zámorí už začal korčuľovať. Jeho rekonvalescencia predbieha podľa plánov, no jeho návrat na ľad v plnom nasadení sa naďalej očakáva až v novembrových dňoch. Gáborík sa sústredí predovšetkým na to, aby sa čo najskôr zotavil, po tom, čo bude stopercentne fit sa rozhodne kam sa budú jeho kroky uberať ak sa nasledujúca sezóna v NHL neuskutoční.

Michal Rozsíval sa upísal Chicagu
Chicago Blackhawks sa dohodlo na ročnej spolupráci s českým 34-ročným obrancom Michalom Rozsívalom, ktorý bol voľným hráčom po tom, čo sa nedohodol na novej zmluve so svojím bývalým klubom z Phoenixu. Rozsíval odohral v NHL 756 zápasov a je známy predovšetkým svojou defenzívnou činnosťou a obetavou hrou, keď patrí medzi hráčov s vysokým počtom zblokovaných striel.

Seguin s novou zmluvou
Talentovaný hokejista Tyler Seguin podpísal šesťročný kontrakt s Bostonom Bruins. 20-ročný útočník bude počas šiestich rokov priemerne poberať 5,75 milióna dolárov. „Medvede“ si tohto kanadského forwarda vybrali v prvom kole draftu 2010 z celkového druhého miesta. V NHL sa predstavil v 155 zápasoch.

Kariéra Chrisa Prongera naďalej v ohrození
Obranca Philadelphie Flyers Chris Pronger by mal zajtra podstúpiť lekárske testy v tréningovom centre „letcov.“ Na ľade sa však 37-ročný bek neukáže. Zadák, ktorý v minulej sezóne odohral len 13 zápasov kvôli otrasu mozgu, naďalej pociťuje príznaky svojho zranenia a tak je jeho hokejová budúcnosť ohrozená a môže sa stať, že bude nútený aktívnu hokejovú kariéru ukončiť.

V prípade výluky Paul Stastny do Nemecka
Americký útočník Paul Stastny, ktorý má slovenské korene, by sa v prípade výluky mohol stať posilou nemeckého hokejového tímu z Norimbergu. Túto informáciu zverejnil list Nurnberger Nachrichten.

Machacek bude pokračovať vo Winnipegu
Spencer Machacek sa dohodol na novej zmluve s Winnipegom Jets. 23-ročný útočník podpísal s „tryskáčmi“ kontrakt, ktorého detaily neboli zverejnené. V NHL doposiaľ odohral Machacek 25 duelov.

Rokovania o novej kolektívnej zmluve budú pokračovať dnes
Dnes budú pokračovať rokovania o novej kolektívnej zmluve a predstavitelia NHL a NHLPA sa tak budú snažiť zabrániť hroziacemu lockoutu. Vo štvrtok sa pre zmenu stretne rada guvernérov NHL. Predpokladá sa, že sezóna bude prerušená a nový ročník NHL sa začne neskôr. Špekuluje sa o novembri či decembri.

KHL zverejnila pravidlá pre príchod hráčov z NHL
KHL uverejnila pravidlá, ktoré budú platiť pre možný príchod hráčov z NHL, kde hrozí lockout. Každý klub KHL môže angažovať troch hráčov z NHL pričom len jeden z hráčov môže byť legionárom. Legionári taktiež musia spĺňať určité podmienky ako je napr. odohrať v uplynulých troch sezónach minimálne 150 zápasov v NHL.

Sokolovi prerezali počas zápasu krčnú tepnu
Ruskému hokejistovi Jekaterinburgu Denisovi Sokolovovi prerezal protihráč korčuľou krčnú tepnu. Po tomto zákroku stratil Sokolov približne 400 mililitrov krvi. Hokejistu hospitalizovali v nemocnici a na ľad by sa mal vrátiť o týždeň. Po tom, čo Sokolov opustil ľadovú plochu, krv z ľadu odstraňovali ešte niekoľko minút.

Poškodení hokejisti HC Lev môžu predať svoje pohľadávky
Spoločnosť Sportovní holding Praha je ochotná odkúpiť pohľadávky od poškodených hokejistov HC Lev Poprad, ktorí doteraz nedostali vyplatené mzdy za niekoľko mesiacov dozadu. Česká spoločnosť je pri tom majiteľom HC Lev Praha. Firma však rázne odmieta prepojenie s vlaňajším účastníkom KHL HC Lev Poprad.

Stűmpel nevylúčil predĺženie kontraktu s Nitrou
Slovenský útočník Jozef Stűmpel, ktorý podpísal s extraligovou Nitrou predbežný kontrakt do konca septembra nevylúčil to, že pod Zoborom odohrá celú sezónu. Po tom, čo mu skončí krátkodobá zmluva v Nitre sa poobhliadne na trhu a rozhodne sa či odíde preč, alebo ostane hrať v drese „corgoňov.“

So Žilinou trénuje aj Jurčina s Hrivíkom
S hokejistami zo Žiliny trénujú aj dvaja hokejisti pôsobiaci v zámorí. S „vlkmi“ na ľade sa ocitli obranca Milan Jurčina a útočník Marek Hrivík, ktorý sa snaží v zámorí prebojovať do prvého tímu New Yorku Rangers. Momentálne je Hrivík hráčom Connecticut Whales.

Žilina do novej sezóny s novými dresmi
Hokejisti Žiliny do sezóny 2012/2013 vykorčuľujú s novou sadou dresov. Na hosťujúcich klziskách budú nosiť biele dresy doplnené o zelenú a žltú farbu. Doteraz nastupovali v arénach súperov Žilinčania v žltých dresoch. Domáce zelené dresy vymenia „vlci“ za čierne.

V Žiline na skúške slovinský útočník
Ďalšia správa sa týka taktiež klubu zo Žiliny. Ten totiž skúša vo svojom kádri slovinského útočníka Roka Pajiča, ktorý naposledy pôsobil v Česku. Žilina chce doplniť súpisku o štvrtého centra a pre to skúša tohto 26-ročného slovinského reprezentanta.

Rozhodcovia v novom ročníku bez mien
Rozhodcovia v novej sezóne slovenskej Tipsport extraligy nebudú nosiť dresy s menovkami, ktoré vymenia za dresy s číslami. V nadchádzajúcej sezóne sa predstaví v našej slovenskej lige 14 hlavných a 24 čiarových rozhodcov.

Prípravné zápasy extraligistov:

Poprad – Košice 2:3

Góly Popradu: Kovačevič, Sabolič
Góly Košíc: Haščák 2, Jenčík

Žilina – Piešťany 5:4 gws

Góly Žiliny: Horanský 2, D. Devečka, Škoda, rozhodujúci nájazd Lažo
Góly Piešťan: Haring 2, S. Saliji, Otčenáš

Martin – Trenčín 3:1

Góly Martina: Petruška, Beňo, Hollý
Gól Trenčína: Mikula

Skalica – Zvolen 6:4

Góly Skalice: Pálffy 2, Bartánus, Kutálek, Šátek, J. Jurík
Góly Zvolena: Chovan 2, Zuzin, Ťavoda

Ako sa darilo Slovákom?


Včera nebol na programe žiadny zápas KHL a preto Slováci do súťažných zápasov nenastúpili.