Main Content

Analýzy MS 2010 (14.): Preview k záverečným zápasom skupín E a F

štvrtok, 24. jún 2010 13:11 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (14.): Preview k záverečným zápasom skupín E a F
Analýzy MS 2010 (14.): Preview k záverečným zápasom skupín E a F

Náš národ dnes žije súbojom Slovenska s Talianskom. Na senzačný postup do osemfinále potrebujeme "Squadru Azzuru" poraziť. Okrem duelu Slovákov s Talianmi sa dnes hrajú na MS aj ďalšie tri zápasy, v ktorých tiež pôjde o veľa. Nenechajte si újsť naše predzápasové analýzy.


Predzápasovú analýzu k zápasu Slovensko - Taliansko čítajte tu!


Nový Zéland - Paraguaj, 24. júna od 16:00

Paraguaj nastúpi na dnešný zápas s Novým Zélandom s vedomím, že aj remíza ich posunie do osemfinále. V prípade výhry by tento juhoamerický tím obsadil prvé miesto v našej skupine, čo by znamenalo vyhnutie sa v Holandsku v osemfinále. O motiváciu je teda postarané. Prvý tím našej skupiny s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpi proti jednému z dvojice Japonsko alebo Dánsko.

Hráči Paraguaju odohrali dobrý zápas proti Talianom (1-1), rovnako tak nedali šancu ani našim futbalistom a  po góloch Veru a Riverosa vyhrali 2-0. Do ich útoku sa vrátil po zranení skvelý útočník Roque Santa Cruz z Man City. Tím z Južnej Ameriky má čo sa týka účasti na MS dobrú štatistiku, keď sa do osemfinále prebojoval až trikrát zo štyroch pokusov.

Ricki Herbert, tréner Nového Zélandu vedel už pred šampionátom, čo môže od svojho tímu očakávať. Novozélanďania si v skupine nemali pripísať ani bod, no po dvoch zápasoch majú prekvapujúco až dva za dve remízy. Nečakane tak stále živia nádej na senzačný postup. Na ten by však dnes potrebovali Paraguaj zdolať. Teoreticky by mohli postúpiť aj v prípade remízy za predpokladu, že v zápase Slovensko – Taliansko bude tiež remíza ale s nižším počtom gólov.

Tréner Paraguaju Gerrardo Martino dnes postaví rovnakú jedenástku ako proti Slovensku. Jedinou zmenou by mohlo byť zaradenie stredopoliara Jonathana Santanu do zostavy, po tom čo sa dal dokopy po ľahšom zranení. V útoku sa opäť predstaví osvedčená trojica Santa Cruz, Barrios a Valdez.

Očakáva sa, že Nový Zéland nastúpi v nezmenenej zostave oproti duelu s Talianskom. Zmena sa môže udiať len na brankárskom poste, keďže Glen Moss je k dispozícií po odpykaní trestu za žlté karty. O pozíciu jednotky zabojuje s Markom Pastonom, ktorý podal proti Talianom skvelý výkon. Do zostavy sa  po zranení vracia Tim Brown, no nastúpiť by mal len z lavičky.

Predpoveď: Poznáme kvality obcoch súperov a tak dobre vieme na koho treba tipovať. Nový Zéland síce prekvapil Slovákov aj Talianov, no na najlepší tím našej skupiny stačiť nebude. Tipujte víťazstvo Paraguaju.

Náš tip:víťazstvo Paraguaju (kurz 1,38 na bwin.com)



Dánsko - Japonsko, 24. júna od 20:30

Zápasom o prežitie by sa dal nazvať duel medzi Japonskom a Dánskom. Tieto dva tímy sa pobijú o druhé miesto v skupine E. Obe mužstvá majú na konte po tri body, no Japonsko má lepšie skóre. To znamená, že Dáni potrebujú bezpodmienečne vyhrať, kým Japoncom by na Royal Bafokeng štadióne stačila na postup aj remíza.

Zverenci dánskeho trénera Mortena Olsena prichádzajú do Rustenbergu po veľmi dôležitom víťazstve 2-1 nad Kemrunom. V prvom zápase Dáni prehrali s Holandskom 2-0.

Japonci rovnako ako Dáni porazili Kamerun o gól (1-0), no v ich druhom vystúpení tesne prehrali s Holanďanmi 0-1 po góle Wesleyho Sneijdera spoza šestnástky. Dánom dnes ide o všetko a tak pravdepodobne nastúpia až s troma útočníkmi Bendtnerom, Rommedahlom a Gronkjaerom.

Tréner Japoncov Takeshi Okada sa spoľahne na viac defenzívne rozostavenie s Yujim Nakazawom a Marcusom Tanakom v obrane. V útoku sa predstaví stredopoliar Keisuke Honda ako osamotený hrot. Najväčšia hviezda Japoncov Honda zaznamenal jediný gól svojho tímu v zápase s Kamerunom.

Obranca Dánov Simon Kjaer bude zápas sledovať len z lavičky, keďže si odpykáva trest za dve žlté karty. Japonci by mali nastúpiť v plnej sile. Otáznik visí len nad štartom obrancu Yasuyuku Konna.

V poslednom vzájomnom zápase, ktorý sa odohral  v roku 1971, Dáni porazili Japoncov 3-2.

Zaujímavá štatistika na záver. Japonci nikdy nevyhrali zápas na MS ak ich súper strelil gól. Japonci navyše strelili v posledných 12 zápasoch na MS len 9 gólov.

Predpoveď: Risk je zisk. To by mohlo platiť aj v tomto prípade. Pôjde o veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodnú maličkosti. Vieme, že Dáni musia vyhrať, aby potvrdili svoj postupový cieľ. To bude hrať do karát Japoncom. Skúste tip s malým vkladom na neprehru Japoncov.

Náš tip:malý vklad na neprehru Japoncov (kurz 1,61 na bet365.com)



Kamerun - Holandsko, 24. júna od 20:30

Holandsko dnes zabojuje o prvé miesto v skupine proti už istému vypadávajúcemu Kamerunu. No ani prvé miesto nemusí byť pre Holandsko výhrou, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou to bude pre nich znamenať osemfinálový súboj s Talianskom (za predpokladu, že dnes Slováci neporazia Talianov).

Holanďania sa naposledy stretli s Kamerunom v roku 2006. Vtedy v priateľskom zápase vyhrali 1-0 po góle Ruuda van Nistelrooya. Do zostavy favorita sa vracia hviezdny krídelník Arjen Robben, ktorý by však po zranení nemal nastúpiť od začiatku zápasu.

Kamerun dnes hrá len o česť, keďže po dvoch prehrách už nemá ani teoretickú šancu na postup zo skupiny. Najväčšia hviezda Afričanov Eto`o priznal veľké sklamanie z výkonov svojho tímu na MS. Rovnako smutný je aj tréner Paul Le Guen, ktorý dodal, že prípadná výhra nad Holandskom by bola pre nich dôstojnou rozlúčkou so šampionátom.

Predpoveď: Holanďania potvrdia svoju silu a Kamerun zdolajú. Africkému výberu už o nič nejde a tak nebude klásť výraznejší odpor. Naopak Holanďania bojujú o prvé miesto v skupine, ktoré im zaručí papierovo priechodnejšieho súpera do osemfinále. Tipujte víťazstvo Holandska.

Náš tip:víťazstvo Holandska (kurz 1,72 na bet365.com)



Predzápasovú analýzu k zápasu Slovensko - Taliansko čítajte tu!