Main Content

Hokejové pikošky a bodovanie Slovákov v zahraničí (13.9.)

štvrtok, 13. september 2012 14:45 | Autor: Dávid Lech

Hokejové pikošky a bodovanie Slovákov v zahraničí (13.9.)
Hokejové pikošky a bodovanie Slovákov v zahraničí (13.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Ľubomír Višňovský sa na arbitráži dozvedel verdikt
Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský sa dozvedel konečný verdikt arbitrážneho súdu. 36-ročný bek prehral arbitráž a oficiálne sa tak stal hráčom New Yorkom Islanders, keď došlo k oficiálnemu potvrdeniu výmeny z 22. júna. V tento dátum bol „Višňa“ vymenený z Anaheimu do New Yorku Islanders. Viac informácií tu >>>

Višňovský si vyberá údajne zo siedmich ponúk z KHL

V prípade výluky v NHL slovenský obranca Ľubomír Višňovský nebude mať problém s uplatnením sa. Podľa ruských zdrojov sa o topoľčianskeho rodáka zaujíma celkovo sedem klubov z KHL. Višňovský sa prednedávnom vyjadril, že by sa nebránil angažmánu v Slovane Bratislava. Kam bude Višňovský putovať sa dozvieme už čoskoro, po tom, čo sa vyjasní situácia v NHL. O dva dni končí kolektívna zmluva v NHL a lockout je v zámorí na spadnutie. Viac informácií tu.

Milan Jurčina počas výluky v Žiline alebo Petrohrade
Slovenský obranca Milan Jurčina má počas výluky dve možnosti. V prípade, že sa sezóna v NHL preruší a začne sa s pár mesačným oneskorením odohrá 195 centimetrov vysoký obranca začiatok sezóny v Žiline. Ak sa NHL preruší na celý jeden ročník, možnosťou pre Jurčinu bude angažmán s SKA Petrohrad. S týmto tímom je predbežne dohodnutý. Viac info tu >>>

Carlo Colaiacovo blízko dohody s Detroitom
Carlo Colaiacovo by sa mal stať hráčom Detroitu Red Wings. Podľa zámorských médií je 29-ročný obranca blízko podpisu zmluvy s „červenými krídlami.“ Mal by podpísať dvojročný kontrakt v hodnote 5 miliónov dolárov.

Sidney Crosby v prípade výluky do Európy
Sidney Crosby sa vyjadril, že ak sa tento ročník NHL neodohrá určite sa bude snažiť angažovať sa v Európe. Kanadská hokejová hviezda nechce vynechať celý ročník a je pripravená naskočiť na ľad aj na európskych klziskách. So žiadnym konkrétnym klubom však ešte Crosbyho agent nejednal.

Výluka je už len formalitou
Trojhodinové včerajšie rokovania nepriniesli žiadnu zmenu a lockout je tak čoraz reálnejší. Gary Bettman sa s Donaldom Fehrom naďalej nezblížili v názoroch a do vypršania súčasnej kolektívnej zmluvy ostávajú už len posledné dva dni. Viac info tu >>>

Troy Brouwer vo Washingtone do roku 2016
Útočník Troy Brouwer predĺžil s Washingtonom Capitals zmluvu o tri roky a v tíme „orlov“ tak zotrvá ešte do roku 2016. 27-ročné krídlo, ktoré získalo v roku 2010 s Chicagom Blackhawks Stanley Cup si počas troch rokov zarobí 11 miliónov dolárov.

Ben Scrivens v Toronte s novou zmluvou
Hokejový brankár Ben Scrivens podpísal nový kontrakt s „javorovými listami.“ S klubom z Toronta sa dohodol na dvojročnej zmluve. V prvom roku kontraktu bude jeho zmluva dvojcestná a poberať bude 600 tisíc dolárov. O rok sa zmluva 26–ročnému gólmanovi zmení na jednocestnú a jeho plat sa navýši o 25 tisíc dolárov.

Vo fínsku padali rekordné „stopky“
Po zápasoch European Trophy v ktorom sa stretli rivali z Helsínk – IFK a Jokerit padali historické tresty. Útočník Jokeritu Ben-Amor zinkasoval 18-zápasový dištanc za zákerné napadnutie Villeho Peltonena, vďaka čomu mu spôsobil ťažký otras mozgu. Po tomto zákroku sa na ľade strhla veľká mela a bez trestov sa nezaobišli ani ďalší hráči. Jusso Salmi z IFK Helsínk bude nútene pauzovať dvanásť zápasov a ďalší mstitelia z IFK Ilari Melart a Siim Liivik neodohrajú šesť zápasov. Hráč Jokeritu Jarkko Ruutu sa na ľade neukáže štyri duely a jeho spoluhráč Ossi Väänänen jeden zápas. Taktiež boli potrestaní obaja tréneri tímov, ktorí svoj tím nebudú môcť viesť v ôsmich stretnutiach SM-ligy. Podľa nepotvrdených informácií poslali Ben-Amora na ľad s tým, že má “zabiť“ Peltonena. Video a viac info tu >>>

Mats Sundin bude poradcom pri švédskej reprezentácii
Švédsky legendárny útočník Mats Sundin bude pomáhať Švédskej hokejovej federácii pri tvorbe mužstva na najbližšie MS 2013, ktoré sa uskutočnia vo Švédsku a Fínsku a súboje o medaile sa uskutočnia v Štokholme. Sundin bude taktiež pôsobiť pri junioroch a mládežníckych výberoch.

Škovira s Vargom v Csíkszerede končia
Slovenskí hokejisti Miroslav Škovira a Milan Varga končia v rumunskom tíme HSC Csíkszereda po tom, čo nenaplnili ako legionári očakávania a v tíme tak radšej dostanú prednosť odchovanci rumunského klubu. Škovira s Vargom si tak musia nájsť nový angažmán.

Harabin mení pôsobisko v rámci EPIHL
Slovenská obranca Ladislav Harabin opustil tím najvyššej britskej súťaže EPIHL Manchester Phoenix a prestupuje do tímu Slough Jets. 32-ročný zadák  je odchovancom popradského hokeja a na Slovensku pôsobil v tímoch Popradu, Kežmarku, Zvolena a Spišskej Novej Vsi.

Tvrdoň okúsi legionársky chlebík v Ukrajine
31-ročný útočník Roman Tvrdoň bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v najvyššej ukrajinskej súťaži v klube Kompanion-Naftogaz Kyjev. Odchovanec Dukly Trenčín naposledy pôsobil vo svojom domovskom klube v slovenskej najvyššej súťaži.

Dnes štartuje slovenská Tipsport extraliga 2012/2013
Dnes štartuje zápasom Nitra – SR „20“ nový ročník slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Zápas sa začne o sedemnástej hodine. Medzi najväčších favoritov extraligy patria tradične HC Košice a prekvapiť by mohol aj tím Skalice spoločne s ostatnými ambicióznymi klubmi.

Nitra má pred extraligovou sezónou dobré vyhliadky
Tréner Nitry Antonín Stavjaňa na tlačovke prezradil, že Nitra by sa tento ročník rada umiestnila v pokojných vodách tabuľky a postúpila do play-off zo stredu tabuľky. Do novej sezóny vstúpia hokejisti Nitry už dnes, keď o 17.h privítajú na svojom ľade SR „20.“

Ako sa darilo Slovákom?

Včera sa odohral len jeden jediný zápas KHL. Sily si zmeral Metallurg Magnitogorsk s Dinamom Moskva. Klub z Magnitogorsku zvíťazil 2:0 a v drese domácich sa predstavil aj Slovák Dominik Graňák. Ten sa však do štatistík zapísal len 4 trestnými minútami. Na ľade strávil vyše 24 minút a aj on sa výraznou mierou pričinil o shutout brankára Ahonena. V zápase vyslal slovenský bek jednu strelu na bránu.