Main Content

Hokejové topky: Pálffy a Handzuš majú jasno, Hossa nie. Slováci opäť bodovali.

piatok, 14. september 2012 18:09 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Pálffy a Handzuš majú jasno, Hossa nie. Slováci opäť bodovali.
Hokejové topky: Pálffy a Handzuš majú jasno, Hossa nie. Slováci opäť bodovali. | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Žigmund Pálffy nasledujúcu sezónu v Skalici
Slovenská hokejová legenda Žigmund Pálffy strávi najbližšiu sezónu v extraligovej Skalici. 40-ročný útočník sa so Záhorákmi dohodol na ročnej spolupráci.

Handzuš bude hrať v Banskej Bystrici, Hossa čaká
Michal Handzuš sa v prípade prerušenia sezóny v NHL stane hráčom Banskej Bystrice. Spoločne s Mariánom Hossom čakajú na to, ako sa vyvinie situácia v zámorí. Handzuš by sa v drese Banskej Bystrice mohol objaviť v októbri. Krídelník Chicaga Marián Hossa sa ešte svojim pôsobením v Európe nezaoberá. Podľa médií má ponuky zo Slovana Bratislava a Dukly Trenčín.

Shane Doan sa vraj upísal Vancouveru
Zámorskými médiami preletela nepotvrdená a neoficiálna informácia o tom, že kanadský útočník Shane Doan sa rozhodol podpísať kontrakt s Vancouverom Canucks. 

Detroit pred termínom ukončenia kolektívnej zmluvy aktívny
Detroit Red Wings sa snažil posilniť svoju súpisku ešte pred termínom skončenia platnej kolektívnej zmluvy a na dvojročnom kontrakte sa dohodol s 29-ročným bekom Carlom Colaiacovom, ktorý bude ročne poberať 2,5 milióna USD.  Generálny manažér Ken Holland taktiež podpísal štvorročnú zmluvu so stredným útočníkom Justinom Abdelkaderom, ktorého ročná gáža bude 1,7 milióna dolárov. Detroit tak viac-menej vyriešil svoj problém v defenzíve, ktorý spôsobil odchod Brada Stuarta a ukončenie kariéry Nicka Lidströma.

Slovan v prvom vonkajšom zápase neúspešný
Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli vo svojom prvom hosťujúcom zápase v KHL a prehrali na ľade Dinama Minsk 4:3, napriek tomu, že v zápase viedli 0:2 po góloch Vondrku a Hudáčeka. Slovanu sa podarilo skorigovať nepriaznivý stav 4:2 v poslednej minúte stretnutia, keď nahodený puk Jonathana Sigaleta z modrej čiary skončil na prekvapenie všetkých v bráne. Video zo zápasu nájdete tu >>>

Malkin a Gonchar počas výluky v Magnitogorsku
Ruský útočník Jevgenij Malkin a obranca Sergej Gonchar sa počas výluky stanú hráčmi Metallurgu Magnitogorsk. Zmluvy s ruským klubom by mali podpísať v nedeľu a do svojho prvého zápasu by mohli nastúpiť vo štvrtok 20.9. na ľade v Ufe.

Andrej Kostitsyn posilní Traktor Čeľjabinsk
Riaditeľ účastníka KHL Traktora Čeľjabinsk Vladimir Krečin sa vyjadril, že v blízkej dobe klub podpíše zmluvu s bieloruským reprezentantom Andrejom Kostitsynom. Nepôjde pri tom o krátkodobú zmluvu, ale o ročnú zmluvu bez ohľadu na to, či sa sezóne v NHL začne s oneskorením, alebo sa neuskutoční vôbec. Bývalý hráč Montrealu a Nashville tak opúšťa zámorie a zahrá si v nadnárodnej KHL.

Skladaný a Majeský v českej lige
Útočník František Skladaný začne sezónu v českom extraligovom klube HC Energie Karlovy Vary. 30-ročný krídelník vo Varoch pôsobí už vyše šiestich rokov, na novú sezónu sa pripravoval s Martinom.  Obranca Ivan Majeský načne svoju sezónu taktiež v najvyššej českej súťaži. Predstaví sa v drese klubu HC Rytíři Kladno, kde minulé dve sezóny začínal neskôr odišiel do švédskej Elitserien.

Mladík Rožník posilou Znojma
Mladý 19-ročný slovenský hokejista Juraj Rožník prestupuje z Dukly Trenčín do Česka. Rožník sa stal posilou účastníka nadnárodnej rakúskej EBEL ligy HC Orli Znojmo.

Tomáš Bulík na úvod sezóny „vojakom“
Slovenský hokejový útočník Tomáš Bulík, ktorý vo vlaňajšej sezóne získal so Slovanom Bratislava majstrovský titul začne sezónu v Dukle Trenčín. V zmluve má však klauzulu a v prípade lákavej ponuky zo zahraničia bude môcť Trenčín kedykoľvek opustiť.

Martin do novej sezóny s podporou mesta
Hokejisti Martina vstúpia do novej sezóny s podporou mesta, ktoré dotovalo MHC Mountfield čiastkou 150 000 eur. MHC Martin však naďalej nemá vyplatené všetky svoje záväzky, aby však Martin získal extraligovú licenciu, všetky pohľadávky vyplatili akcionári klubu. Peniaze získané od mesta klub nepoužije na splatenie starých dlhov, ale finančná injekcia pomôže finančne zastrešiť martinskú novú sezónu v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži.

Jaroslav Markovič pokračuje v Martine
27-ročný útočník a čerstvý víťaz českej Tipsport extraligy sa po krátkom pôsobení v Pardubiciach vracia do Martina. So svojím klubom sa dohodol na ročnej zmluve.

Slovinec Pajič v Žiline končí
Slovinský útočník Rok Pajič, ktorý bol v žilinskom tíme na skúške sa so slovenským tímom rozlúčil. 27-ročný center naďalej čaká na zahraničnú ponuku a tak sa s „vlkmi“ nedohodol na spolupráci. Ak sa však Pajič neuplatní ako legionár v zahraničných tímoch, je pravdepodobné, že sa na Slovensko vráti  počas prípravného zápasu s Piešťanmi podal kvalitný výkon, ktorý zaujal žilinské vedenie.

Do sezóny vstúpili hokejisti Nitry úspešne
Extraligovú sezónu 2012/2013 otvorila predohrávka prvého kola medzi Nitrou a slovenskou „dvadsiatkou.“ Domáci si poľahky poradili so slovenským výberom pod taktovkou Ernesta Bokroša a Nitra zvíťazila 7:1. V zápase sa darilo Jozefovi Stűmpelovi, ktorý dvakrát skóroval a pripísal si jednu asistenciu.

Ako sa darilo Slovákom?

KHL

Do súbojov v KHL sa zapojilo včera množstvo Slovákov. Do štatistík kanadského bodovania sa zapísali desiati korčuliari a do včerajších súbojov v KHL nastúpili aj traja naši brankári. Z nich však len Rastislav Staňa  si na svoje konto pripísal víťazstvo. Najvýraznejšie sa do štatistík zapísal Kristián Kudroč, Tomáš Starosta a Libor Hudáček, ktorí strelili po jednom góle.

Juraj Mikuš (Viťaz Čechov – HC Lev Praha 0:2) – 1 asistencia
Kristián Kudroč (Dinamo Riga – Sibir Novosibirsk 1:2) – 1 gól
Tomáš Záborský (Omsk – Ufa 2:1gws) – 1 asistencia
Tomáš Starosta (Jugra – Nižnekamsk 2:3) – 1 gól
Libor Hudáček (Dinamo Minsk – Slovan Bratislava 4:3) – 1 gól
Mário Bližňák (Dinamo Minsk – Slovan Bratislava 4:3) – 1 asistencia
Ján Lipiansky (Dinamo Minsk – Slovan Bratislava 4:3) – 1 asistencia
Miroslav Šatan (Dinamo Minsk – Slovan Bratislava 4:3) – 1 asistencia
Andrej Šťastný (Dinamo Minsk – Slovan Bratislava 4:3) – 1 asistencia
Tomáš Mikuš (Dinamo Minsk – Slovan Bratislava 4:3) – 1 asistencia
Ján Lašák (Atlant Mytišči - Amur Chabarovsk 3:2) – 33 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 91,6% úspešnosť zákrokov
Rastislav Staňa (Severstaľ Čerepovec – CSKA Moskva 1:2pp) – 43 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 97,7% úspešnosť zásahov
Jaroslav Janus (Dinamo Minsk – Slovan Bratislava 4:3) – 26 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 86,6% úspešnosť zásahov

ČESKO


Včera sa úvodným zápasom začala aj česká Tipsport extraliga. V úvodnom zápase sa stretol Chomutov s Kometou Brno. V zápase sa predstavilo aj viacero Slovákov, ktorým sa v zápase darilo. Najviac sa darilo Patrikovi Lušňákovi, ktorý sa blysol gólom a asistenciou.

Patrik Lušňák (Piráti Chomutov – HC Kometa Brno 2:4) – 1 gól, 1 asistencia
Miroslav Zálešák (Piráti Chomutov – HC Kometa Brno 2:4) – 1 asistencia
Milan Hruška (Piráti Chomutov – HC Kometa Brno 2:4) – 2 asistencie
Jozef Kováčik (Piráti Chomutov – HC Kometa Brno 2:4) – 1 asistencia

FÍNSKO & ŠVÉDSKO

Začala sa aj fínska a švédska najvyššia liga. V zápasoch severských líg sa však nepresadil ani jeden Slovák.