Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 8. kola Corgoň ligy - sobota + TIKET (15.9.)

sobota, 15. september 2012 13:18 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 8. kola Corgoň ligy - sobota + TIKET (15.9.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 8. kola Corgoň ligy - sobota + TIKET (15.9.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Po reprezentačnej prestávke pokračuje Corgoň liga ďalšími zápasmi. O včerajšej predohrávke Nitra – Trnava sa bude ešte dlho hovoriť, čo prinesie dnešok? Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 9. kola Corgoň ligy.



Tatran Prešov - MFK Košice


Sobota 15. septembra o 14:30 h, rozhodujú Kráľovič - Cuninka, Tomčík


Dnešný program otvorí východniarske derby, ktoré vždy priláka zvýšenú divácku kulisu. Ale teraz domáci fanúšikovia ohlásili bojkot, pretože sa im nepáči dlhoročná nekvalitná práca v klube, hlavne na marketingovej úrovni. Prešov v poslednom čase preosial svoj káder, keď odišlo viacero mladých odchovancov na hosťovania a prišlo viacero legionárov, ktorí by mali zdvihnúť úroveň prešovskej hry. Prešov vyhral doteraz všetky tri domáce zápasy, keď v nich nedostal ani gól, ale úroveň jeho hry každým kolom klesala a posledné domáce víťazstvo nad Nitrou 1:0 bolo skôr dielom náhody a veľkého šťastia ako umenia. Košiciam sa vonku nedarí, ale v Prešove im to už dlhodobo ide.

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Adámik, Krajník, Boljevič – P. Petráš, Lipták – Papaj, Poliaček, Marcin – Kostadinov
Košice: Tofiloski – Viazanko, Chupáč, Bašista, Sekulič – Šinglár – Karaš, K. Kuzma, Hovančík, Matič – Škutka


Ako tipovať
Prešov hrá betón a nič iné sa nedá od neho čakať zrejme ani dnes. Košice tiež von nechodia bezhlavo útočiť. To dáva predpoklad na maximálne 2 góly v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,59.



ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava

Sobota 15. septembra o 17:30 h, rozhodujú Samotný - D. Hrčka, Poláček

V Zlatých Moravciach je po posledných víťazstvách nad Žilinou a Trnavou lepšia nálada, navyše dnes hostia Slovan a domáci právom očakávajú návštevu jesene. Domácich fanúšikov navnadilo hlavne päťgólové víťazstvo v Trnave, ktoré pre Zlaté Moravce prinieslo razom kladné skóre. Slovan má síce štvorbodový náskok na čele tabuľky, ale v klube počas prestávky nezaháľali, navyše viacero vyliečených hráčov muselo dobíjať batérie. Tréner Slovák tak bude mať na výber viac hráčov, čo sú skôr príjemné starosti. Na oboch stranách nebudú k dispozícií dvaja hráči. Slovan neprehral so Zlatými Moravcami osem zápasov v sérií, ale v minulej sezóne s nimi až dvakrát stratil body.

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Bortel, Pav. Majerník, Chren – Obročník – Orávik, Škvarka, L. Kováč, Candrák – Hodek
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Kopúnek – Peltier, Milinkovič, Kladrubský, Hlohovský – Šebo

Ako tipovať
Zlaté Moravce budú opäť dobre pripravené na hru Slovana. Zápas bude mať zrejme tesný priebeh, ale Slovan v poslednom čase práve takéto zápasy láme vo svoj prospech. Kurz na víťazstvo hostí v našej tipovacej lige je 1,98.



AS Trenčín - Spartak Myjava

Sobota 15. septembra o 17:30 h, rozhodujú Fajčík - Chládek, Slyško


Minuloročný nováčik hostí terajšieho a očakáva sa zaujímavý futbal. Trenčín má síce vo svojom kádri momentálne najlepšieho strelca súťaže Depetrisa, ale cez prestávku sa posilnil ešte o dvoch svojich bývalých útočníkov, keď po zahraničných potulkách sa vrátili František Kubík a Nigérijčan Fanendo Adi. Dnes ale ešte nebudú k dispozícií, pretože administratívne sa ich transfery ešte nedotiahli. Myjava taktiež nezaháľala, keď svoj útok posilnila Zoltánom Harsányim. Naopak mužstvo nútene opustili Pavol Straka a bývalý reprezentant Zdeno Štrba, ktorí si môžu hľadať angažmán. Operáciu kolena absolvoval aj brankár Peter Solnička, ktorého nahradí Michal Šulla.

Predpokladané zostavy

Trenčín: Volešák – Mondek, Da Silva, Kleščík, Mazáň – Baéz – Mazan, Štefánik, Diaz, Holúbek – Depetris
Myjava: Šulla – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Marček – Sládek, Kuračka, Dian, J. Petráš – Kosík


Ako tipovať
Myjava vyhrala posledné dva ligové zápasy, Trenčín ich remizoval, ale dnes je favoritom aj tak on. Domáci sú lepší na svojej umelej tráve, ktorá im aj dnes pomôže k víťazstvu. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,62.



MFK Ružomberok - FK Senica

Sobota 15. septembra o 17:30 h, rozhodujú Sedlák - Vorel, Petríček


Bude to zápas dvoch veľkých prekvapení doterajšieho priebehu súťaže. Ružomberok je prekvapením v tom pozitívnom zmysle, keď hlavne domáce výsledky mu pomohli byť v tabuľke hore. Naopak od Senice sa čakalo výrazne viac, hoci predposledné miesto v tabuľke najlepšie vyjadruje jej výkony. Zranil sa jej Pavol Masaryk, ktorý v minulej sezóne hral práve v Ružomberku, ale zranenie kolena ho vyradilo z hry možno až na celú sezónu. Aj preto Senica angažovala minimálne do zimy Juraja Pirosku, ktorý si v Slovane nenašiel miesto v základnej zostave, a tak hosťovanie privítal. Domáci budú dnes kompletnejší, keď si niektorí hráči doliečili zranenia.

Predpokladané zostavy
Ružomberok: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy – L. Lupták, Serečin, Ďubek, Pekár – Almaský
Senica: Švenger – Krajčík, Koutný, Brabec, Wijlaars – Križko – Jar. Diviš, Kóňa, Černý, Kalabiška – Piroska


Ako tipovať

Keby sme brali do úvahy formu, tak favoritom sú domáci. Ale vzájomné zápasy zas favorizujú hostí a navyše prestávka mohla veci zmeniť. Preto skúsime remízu. Kurz na ňu v našej tipovacej lige je 3,19.


Čo zaradiť na tiket v tipovacej lige?

Keďže je veľmi ťažko uhádnuť správne všetky tipy, skúsime pre vás vybrať tie najpravdepodobnejšie. Na vašom tikete by nemal chýbať tip, že východniarske derby veľa gólov neprinesie. Hoci sa v minulosti zrodilo zopár divokých výsledkov, pri dnešnom betóne domácich asi iba ťažko. Takže padnú maximálne dva góly v zápase a kurz je 1,59. Druhým najistejším tipom by malo byť domáce víťazstvo Trenčína, hoci Myjava je vo forme, tak Trenčín bude nad jej sily. Kurz na to je 1,62. Zvyšné dva zápasy sa predpovedajú ťažšie.