Main Content

Hokejové topky: NHL v nedohľadne, Slováci bodovali v štyroch ligách (15.9.)

sobota, 15. september 2012 14:31 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: NHL v nedohľadne, Slováci bodovali v štyroch ligách (15.9.)
Hokejové topky: NHL v nedohľadne, Slováci bodovali v štyroch ligách (15.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Dohoda stále v nedohľadne, lockout klope na dvere
Predstavitelia NHL a hráčskej asosiácie NHLPA naďalej nepokročili v jednaniach a tak existuje už len maličká iskierka nádeje, že sa nový ročník NHL začne podľa plánov. Sezóne NHL bude prerušená, alebo sa neuskutoční vôbec. Hokejisti NHL si budú musieť hľadať angažmán v Európe prípadne hrať nižšie zámorské súťaže. Počas výluky nebudú môcť tímy NHL podpisovať zmluvy ani robiť žiadne hráčske presuny.

Kari Lehtonen predĺžil spoluprácu s „hviezdami“
Fínsky brankár Kari Lehtonen sa dohodol s Dallasom Stars na päťročnom predĺžení spolupráce a v Dallase tak bude pôsobiť do konca sezóny 2017/2018. Počas týchto piatich rokov 29-ročný gólman zarobí 29,5 milióna dolárov.

Sága sa skončila: Shane Doan ostáva vo Phoenixe

35-ročný kanadský útočník Shane Doan sa už pred týždňom predbežne dohodol s Phoenixom Coyotes na zmluve, zmluvu však ešte nepodpísal. Krátko pred skončením kolektívnej zmluvy však kontrakt podpísal a tak je jasné, že správy, ktoré sa včera objavili v zámorských médiách, že Doan sa upísal Vancouveru Canuck boli nepravdivé. Doan celú svoju kariéru odohral vo Phoenixe. Počas 1198 zápasov získal 788 kanadských bodov za 318 gólov a 470 asistencií.

Vancouver si poistil Burrowsa do roku 201
7
Vancouver Canucks predložil svojmu krídelníkovi Alexandre Burrowsovi ponuku na predĺženie spolupráce o štyri roky. 31-ročný Kanaďan, ktorý celú svoju kariéru strávil v drese „kosatiek“, ponuku prijal. Zmluva hráčovi, ktorý v NHL odohral 522 duelov, vynesie 18 miliónov dolárov.

Carlson bude vo svojej kariére pokračovať vo Washingtone

John Carlson, 22-ročný obranca Washingtonu Capitals, sa dohodol s americkým klubom na novej šesťročnej zmluve, ktorá mu vynesie celkovo 23,8 milióna USD a tak si finančne polepší. Doteraz americký bek poberal 787 000 dolárov. Carlson v NHL odohral 186 zápasov a na svojom konte má 75 bodov.

Gabriel Bourque v Nashville s novým kontraktom

Gabriel Bourque podpísal kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom z Nashville Predators. Vďaka dvojročnému kontraktu, ktorý 30- ročný ľavý krídelník podpísal, bude v najbližšej sezóne poberať plat 725 tisíc dolárov. O sezónu na to si prilepší o ďalších sto tísic USD.

Slovan zdolal Čechov
Slovan Bratislava dnes nastúpil na piaty zápas v KHL (druhý vonku), ktorý bol preňho zároveň prvým víťazným v tejto prestížnej lige po 60 minútach. Belasí zdolali Čechov, ktorý na domácej pôde nedokázal Janusovi streliť ani gól. Za slovenský klub sa gólovo presadil Hudáček,  Vondrka a Lipianský.

Novým Zámkom sa darí aj po zmene názvu

Slovenský účastník maďarskej ligy HC Nové Zámky, ktoré sa na začiatku ligy volali Ice Tigers zdolali na svojom domácom ľade maďarského majstra z Csíkszerédy a zvíťazili 5:3. O góly Nových Zámkov sa postarali traja hráči, keď Dobrý skóroval trikrát a po jednom góle pridali Uhnák a Král. 

Ako sa včera darilo Slovákom?


V zahraničí odštartovali viaceré ligy, mimo iného aj švajčiarska liga, kde sa darilo slovenským útočníkom Jurajovi Kolníkovi a Petrovi Sejnovi. V nemeckej lige sa asistenciou blysol bývalý reprezentačný obranca Dušan Milo. V úvodnom kole českej extraligy sa v sumároch objavilo viacero slovenských hokejistov a Slovensko dobre reprezentoval vo včerajších dvoch zápasoch KHL aj zadák Dominik Graňák.

KHL:

Dominik Graňák (Jekaterinburg – Dinamo Moskva 3:4gws) – 1 gól

Nemecká DEL:


Dušan Milo
(Kölner Haie – Krefeld Pinguine 3:2gws) – 1 asistencia

Švajčiarska NLA:

Juraj Kolník (Zűrich Lions – Rapperswil-Jona Lakers 2:3) – 1 gól
Peter Sejna (Zűrich Lions – Rapperswil-Jona Lakers 2:3) – 1 asistencia

Česká Tipsport extraliga:


Radovan Somík (Oceláři Třinec –  Pardubice 4:1) – 1 gól
Rastislav Dej (České Budějovice – HC Vítkovice Steel 2:5) – 1 gól, 1 asistencia
Rudolf Huna (České Budějovice – HC Vítkovice Steel 2:5) – 2 asistencie
Peter Galamboš (HC Rytíři Kladno - HC Bíli Tygři Liberec 1:2gws) – 1 gól
Juraj Majdan (HC Škoda Plzeň – HC VERVA Litvínov 6:4) – 1 gól