Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (16.9.)

nedeľa, 16. september 2012 13:25 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (16.9.)
Správy dňa z anglickej Premier League (16.9.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.



LIVERPOOL:
Ani štvrté kolo Premier League neprinieslo Liverpoolu prvé ligové víťazstvo, čo znamená, že The Reds zaznamenali vôbec najhorší vstup do sezóny za uplynulých 101 rokov. Situáciu sa snaží upokojiť kapitán Steven Gerrard, ktorý sa po remíze so Sunderlandom (1-1) nechal počuť, že hra mužstva sa zlepšuje a že hráči si začínajú uvedomovať taktiku, ktorú im ordinuje nový tréner Brendan Rodgers. Podľa Gerrarda preto nebude trvať už dlho, kým Liverpool začne konečne vyhrávať.

LIVERPOOL:
Jojno Shelvey priznal, že v kabíne Liverpoolu zavládlo sklamanie, keď z tímu odišiel Andy Carroll. Ešte omnoho väčšie však prišlo v okamih, keď hráči zistili, že Liverpool zaňho nezískal na trhu do útoku žiadnu náhradu. Za túto skutočnosť sa medzičasom fanúšikom ospravedlnil aj kormidelník Brendan Rodgers, ktorý priznal pochybenie.

MANCHESTER UNITED:
Vo včerajšom zápase Manchestru United s Wiganom (4-0) oslavovali hneď tri klubové legendy krásne jubileá – Rio Ferdinand odohral za United už 400. zápas, Ryan Giggs 600-tý a Paul Scholes dokonca 700-tý!

MANCHESTER UNITED:
Proti Wiganu sa gólovo presadili dve letné akvizície Alexa Fergusona – Alexander Buttner  a Nick Powell. Zaujímavosťou je, že v prípade oboch hráčov išlo o premiérový gól za Red Devils a dokázali ho streliť hneď vo svojej ligovej premiére v červenom drese. Čerešničkou na torte bolo gólové prevedenie, keďže Buttner predviedol nádherné sólo (video tu), Powell zas nechytateľnú strelu spoza šestnástky (video tu).  Oba góly budú určite figurovať v rôznych highlightoch najkrajších gólov týždňa či mesiaca v rámci Premier League.

MANCHESTER UNITED & CHELSEA:
V tlači sa objavili ďalšie špekulácie o tom, že sa Chelsea s Manchestrom United budúce leto pobijú o služby Marouaneho Fellainiho z Evertonu. Zaujímavosťou je, že samotný Fellaini sa mal nechať počuť, že chce z Evertonu odísť. Neskôr sa však ukázalo, že išlo len o výmysel anglických médií a Fellaini sa nikam nechystá. Teraz novinári špekulujú za akú sumu by Everton belgického reprezentanta uvoľnil. Hovorí sa o čiastke okolo 30 miliónov libier.

ASTON VILLA:
Kormidelník Aston Villy Paul Lambert priznal, že Alan Hutton a Stephen Warnock nemajú šancu dostať sa do prvého tímu Villans a klub sa v prípade oboch hráčov nebude brániť ich odchodu, minimálne na hosťovanie.

QUEENS PARK RANGERS
: Fabio da Silva, ktorý hosťuje v QPR z Manchestru United, si zranil zadný stehenný sval a mužstvu bude chýbať niekoľko týždňov. Zdravotné problémy majú aj Anton Ferdinand a Andrew Johnson.

QUEENS PARK RANGERS:
Anton Ferdinand dodržal svoje slovo a pred zápasom s Chelsea si nepodal ruku s Ashleyom Coleom a Johnom Terrym. Pozrite si video tu >>>

STOKE CITY:
Anglické média sa pohrávajú s možnosťou, že sa Michael Owen vráti do anglickej reprezentácie, ak sa mu začne dariť v drese Stoke City. 32-ročný útočník bol v minulosti považovaný za zázračne dieťa anglického futbalu. Pre časté zranenia sa však jeho potenciál s pribúdajúcimi rokmi úplne nenaplnil.