Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (17.9.)

pondelok, 17. september 2012 12:18 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (17.9.)
Správy dňa z anglickej Premier League (17.9.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

EVERTON & MANCHESTER UNITED & CHELSEA: Kormidelník Evertonu David Moyes priznal novinárom, že jeho zverenec Marouane Fellaini naozaj možno bude cez zimu na predaj. O belgického záložníka sa zaujímajú najmä Manchester Untied a FC Chelsea a pokiaľ príde jeden z týchto klubov so zaujímavou ponukou Everton sa predaju nebude brániť. Najnovšie sa o jeho služby zaujíma už aj Real Madrid.

MANCHESTER UNITED:
Alex Ferguson sa nechal počuť, že Nick Powell, ktorý má za sebou vynikajúcu premiéru v drese “Červených diablov“, keď cez víkend skóroval proti Wiganu, by mohol v budúcnosti plnohodnotne nahradiť na Old Trafforde legendárneho Paula Scholesa. 

MANCHESTER UNITED:
Skauti Červených Diablov poškuľujú po talianskom 18-ročnom útočníkovi Domenicovi Berardim, ktorý momentálne nastupuje za klub talianskej Serie B Sassuoulu. Mladík odohral v tejto sezóne zatiaľ dva súťažné zápasy, v ktorých si pripísal gól a asistenciu.

CHELSEA
: V hľadáčiku skautov Chelsea sa ocitol mladý 18-ročný útočník Barcelony Gerard Deulofeu, ktorý sa v sobotu premiérovo ocitol na súpiske Barcelony v súťažnom zápase La Ligy. Chelsea by ho chcela z Nou Campu získať skôr ako predĺži zmluvu s Blaugranas.

MANCHESTER CITY:
Rokovania o novej zmluve medzi Davidom Silvom a Manchestrom City sa blížia do finále. Španielsky špílmacher by mal podľa nových podmienok poberať týždenný plat vo výške 200 tisíc libier. Podpisom zmluvy by sa mali upokojiť špekulácie o jeho odchode do Realu Madrid.

TOTTENHAM:
André Villas-Boas sa bude musieť približne mesiac zaobísť bez služieb Assoua-Ekotta, ktorý si poranil koleno. Kamerunského obrancu dokonca čaká menšia nenáročná operácia.

NEWCASTLE
: Francúzsky reprezentant Yohan Cabaye priznal, že účinkovanie na Euro 2012 ho stálo veľa síl, ktoré mu teraz chýbajú v Premier League.

STOKE CITY
: Peter Crouch sa nechal počuť, že dúfa v skorý návrat do anglickej reprezentácie, pred  ktorou nezavrel dvere ani po tom, čo ho Mark Hughes nezobral na Euro 2012. Zaujímavosťou je, že anglické média včera špekulovali aj o návrate Michaela Owena do dresu Albionu, v prípade, že sa mu bude v     Stoke dariť. Mohlo by sa tak stať, že v tejto kvalifikácií teoreticky uvidíme na hrote Anglicka útočnú dvojicu z jedného klubu.

FULHAM:
Tréner Fulhamu Martin Jol chválil do nebies Dimitara Berbatova, ktorý aj v novom drese potvrdzuje, že je naďalej skvelým útočníkom.  Berbatov v sobotu proti West Bromwichu strelil dva góly a bol ústrednou postavou tímu pri výhre 3:0.  Jol okrem Bulharovho prínosu pre ofenzívu vyzdvihol aj skutočnosť, že sa poctivo vracal do obrany a bolo ho tak vidieť po celom ihrisku.