Main Content

Elitná zostava 9. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 17. september 2012 15:29 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 9. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 9. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po 9. kole je na čele tabuľky stále Slovan, hoci svoj zápas prehral. O tomto kole sa bude ešte veľmi dlho hovoriť, hoci dobré hráčske výkony trochu zanikli. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola podľa Sport7.sk.

Brankár

Michal Šulla (Myjava) – Momentálne brankárska jednotka reprezentácie do 21 rokov nastúpila v Trenčíne na svoj prvý ligový zápas od začiatku. Hoci inkasoval tri góly, aj tak z hostí zaujal najviac. Depetrisa vychytal štyrikrát, vyriešil aj ďalšie strely z diaľky a pri dvoch posledných góloch zápasu mu nepomohli spoluhráči, lebo on svoje urobil.

Obrancovia

Peter Čögley (Trenčín) – Na začiatku sezóny nad zdravotné problémy, ale časom sa z choroby dostal a proti Myjave nastúpil v tejto sezóne prvýkrát od začiatku zápasu. V prvom polčase pripravil svojimi centrami gólové šance pre Depetrisa a Kleščíka. A v druhom už išlo všetko cez neho, keď prihrával, centroval, kombinoval, ale ešte nemal kondíciu na celý zápas.

Juraj Chupáč (Košice) – Vo východoslovenskom derby gól nepadol, pretože obrany prevýšili útoky. Chupáč proti Prešovčanom v osobných súbojoch dominoval, keď vyriešil všetky nebezpečné veci, ktoré boli v jeho priestore. Skvelý obranný zákrok predviedol v prvom polčase, keď v sklze zastavil nebezpečnú strelu Adama.

Norbert Gyömbér (Banská Bystrica)
– Skvelé výkony podal v reprezentačnej „21“ a na ihrisku dominoval aj proti hráčom Žiliny. Tí s ním nedokázali vyhrať osobný súboj a aj robustní hráči Guima a Ceesay sa od neho odrážali ako malé deti. Rastie nám  v ňom veľký stopérsky talent, ale už teraz má možno až reprezentačnú formu.

Stredopoliari


Adam Žilák (Zlaté Moravce) – Zápas začal na ľavej strane, ale neskôr sa presunul napravo. A práve z pravej strany strelil tretí domáci gól, ktorým definitívne zlomil odpor hostí. Počas celého zápasu nešetril pohybom, ktorým nielenže podkuroval súperovej defenzíve, ale veľmi pomohol aj defenzíve, keď hosťom sťažoval kombinácie.

Juraj Piroska (Senica) – V Slovane sa mu nedarilo, a tak privítal opätovný návrat do Senice, v ktorej drese sa predviedol hneď v prvom zápase. V prvom polčase vysunul do šance Frýdka, ale gólovú asistenciu si pripísal až na začiatku druhého polčasu, keď Diviš už nemohol nedať. Prsty mal aj v akcií, ktorá vyústila pokutovým kopom a ten aj bezpečne premenil.

Lukáš Kováč (Zlaté Moravce) – Po zdravotných problémoch sa vrátil do základnej zostavy Zlatých Moraviec a aj on pomohol k jej skvelej víťaznej sérií. Aj tentoraz sa zapísal do zápasových štatistík, keď zaznamenal víťazný gól stretnutia. Navyše skvele pracoval v strede poľa, keď sa umne presúval, čím výrazne sťažoval hosťom hru.

Stanislav Lobotka (Trenčín) – Vekom stále iba dorastenec dostáva v poslednom čase stále viac šancí a jeho výkony aj rastú. Trenčín proti Myjave totálne herne dominoval a Lobotka mal na tom veľkú zásluhu, pretože presne prihrával a bol neustáte v pohybe až musel pre kŕče striedať. Rozbehol akciu pred prvým gólom a Baezovi tiež skvelou prihrávkou ponúkol gól.

Tomáš Hučko (Banská Bystrica) – Veľká väčšina akcií domáceho mužstva išla po ľavej strane na čom má Hučko veľkú zásluhu. Pri gólovej akcií vybojoval loptu, posunul ju Slančíkovi, ktorý mu ju vzápätí prihral do behu a Hučko skvele s pomocou žrde zakončil. Pred koncom zápasu pripravil on Slančíkovi šancu na definitívny mat.

Michal Škvarka (Zlaté Moravce) – Zlaté Moravce odohrali ďalší dobrý zápas, ktorý im priniesol víťazstvo, keď opäť skvele pracoval ich stred poľa. Škvarka bol pri všetkých troch góloch, hoci nedal ani jeden. Ale mohol, keď sa skvele predribloval až k zakončeniu. Pri prvom a treťom góle svojou prihrávkou vysunul spoluhráčov do šance.

Útočník


David Depetris (Trenčín) – Dal dva góly, ale keby mal v zápase proti Myjave lepšiu koncovku, tak ich mohol dať aj šesť. Lenže aspoň sa dostal do šancí, čo iba potvrdilo jeho skvelý výber miesta v pokutovom území a taktiež jeho chuť na ďalšie góly. Pri prvom góle s prehľadom zakončil a svoj druhý doslova do brány dotlačil aj s protihráčom.

V diskusií
vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.