Main Content

Elitná zostava 4. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 18. september 2012 17:58 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 4. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 4. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala po reprezentačnej prestávke cez víkend štvrtým kolom. Prinášame vám elitnú zostavu podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Julio Cesar (Queens Park Rangers)
- Najlepším brankárom kola bol podľa našej redakcie ochranca svätyne Queens Park Rangers Julio Cesar, ktorý v zápase proti Chelsea zoči-voči vychytal Edena Hazarda a po celých 90 minút riešil všetky ofenzívne výpady The Blues s prehľadom. Remíza 0-0 s ašpirantom na titul je tak z veľkej časti jeho zásluhou.

OBRANCOVIA


Matthew Lowton (Aston Villa) - Aston Villa hostila cez víkend húževnatý tím Swansea, ktorý sa drží vo vyšších poschodiach tabuľky a brúsil si zuby aj na tri body z Villa Parku. The Villans však predviedli zatiaľ najlepší výkon v sezóne a Labute zdolali 2-0. Veľký podiel na prvej výhre Aston Villy v tomto ročníku mal pravý obranca Matthew Lowton, ktorý si 100 % plnil defenzívne úlohy a pridal aj jeden dôležitý gól.

John Terry (Chelsea FC) - Londýnska Chelsea síce na Loftus Road s QPR len remizovala 0-0, no to rozhodne nebola chyba kapitána The Blues Johna Terryho, ktorý podal na pozícii stopéra spoľahlivý výkon. Po celý čas musel zniesť piskot domácich tribún na jeho osobu, no táto nevôľa mu akoby dodávala silu a patril k najlepším hráčom na ihrisku.

Thomas Vermaelen (Arsenal FC) - Aj druhý stopér kola je z Londýna, no tento krát oblieka dres Arsenalu. The Verminator s prehľadom viedol defenzívu Arsenalu v zápase proti Southamptonu, v ktorom vyšlo The Gunners prakticky všetko na čo siahli. Nováčik si odniesol z hlavného mesta drvivú prehru 1-6.

Alexander Buttner (Manchester United) - Alexander Buttner - prekvapenie kola! Ľavý obranca Manchestru United, ktorý nechal na lavičke slávneho Patricea Evru musel urobiť trénerovi Alexovi Fergusonovi obrovskú radosť, pretože v zápase s Wiganom doslova lietal na ihrisku a mal prsty v dvoch zo štyroch gólov Red Devils. Jeden presný zásah po krásnom sóle si zapísal sám, na ďalší prihrával Chicharitovi a vicemajster nakoniec porazil The Latics pohodlne 4-0.

STREDOPOLIARI


Damien Duff (Fulham FC)
- Blonďavý Ír, ktorý toho v kariére preskákal už skutočne veľa sa v sobotu predviedol vo výbornom svetle, keď v zápase Fuhlamu proti WBA bavil fanúšikov po celých 90 minút a stal sa aj mužom zápasu. Tréner Jol ho za odmenu v nadstavenom čase vystriedal a diváci ho vytlieskali v stoji.

Javi Garcia (Manchester City)
- Prestup Javiho Garciu do Manchestru City sa stretol s istou vlnou nevôle, no fanúšikovia Citizens, ktorí pochybovali o tom, čI Javi zapadne do koncepcie Eastlands dostali v sobotu jasnú odpoveď. Ich miláčikovia síce len remizovali na ihrisku Stoke 1-1, no o vyrovnávajúci gól sa postaral práve Garcia a od britských médií si vyslúžil prezývku „little boss.“

Steven Pienaar (Everton)
- Na pozícií ľavého krídelníka sme mali až do včerajšieho večera mladíka z Manchestru United Nicka Powella. Na poslednú chvíľu sme však museli túto nomináciu zmeniť, nakoľko skvelý výkon v zápase Evertonu s Newcastlom (2-2) predviedol skúsený reprezentant Juhoafrickej republiky Steven Pienaar. 30-ročný záložník prihral na oba góly svojho mužstva a na ihrisku patril jednoznačne k najlepším.

ÚTOČNÍCI


Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)
- Pôvodne sme mali na túto pozíciu nominovaného Roberta Snodgrassa z Norwichu, ktorý zažiaril v súboji proti West Hamu, no nakoniec mu tento post „vyfúkol“ anglický reprezentant Jermain Defoe, ktorý sa stal mužom zápasu v dueli Spurs s Readingom. Defoe sa postaral o dva góly svojho tímu a veľkou mierou sa pričinil o výhru 3-1 nad nováčikom.  Pre Tottenham to bola zároveň prvá výhra v sezóne.
 

Dimitar Berbatov (Fulham FC) - Bulharský útočník Dimitar Berbatov je po odchode z Manchestru United ako pokropený živou vodou. Na výhre Fulhamu nad WBA v pomere 3-0 sa podieľal dvoma gólmi a dokázal tak, že stále nepatrí do starého železa a treba s ním rátať aj v boji o najlepšieho ligového strelca. 

Gervinho (Arsenal FC)
- Kanonieri si v sobotu na Emirates Stadium bez problémov poradili so Southamptonom, ktorému naložili 6 gólov a celému Anglicku tak poslali nepriame varovanie, že s The Gunners treba túto sezónu opäť rátať. Do čierneho sa dvakrát trafil Gervinho, ktorý zo seba striasol streleckú smolu a koučovi Wengerovi tak splatil dôveru, ktorú do neho tento Francúz vkladá.