Main Content

Analýzy MS 2010 (15.): Preview k záverečným zápasom skupín G a H

piatok, 25. jún 2010 12:25 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (15.): Preview k záverečným zápasom skupín G a H
Analýzy MS 2010 (15.): Preview k záverečným zápasom skupín G a H | zdroj: SITA

Včera sa rozhodlo o ďalších štyroch postupujúcich do osemfinále Majstrovstiev Sveta vo futbale. Na naše obrovské potešenie sa medzi 16 najlepších tímov na svete prebojovala senzačne aj naša reprezentácia, ktorá zdolala v krásnom zápase Taliansko 3:2.

Dnes spoznáme posledných štyroch osemfinálových účastníkov. V boji o postup si to rozdá v mimoriadne atraktívnom zápase Portugalsko s Brazíliou. V rovnaký čas nastúpi v tej istej skupine Pobrežie Slonoviny proti KĽDR. Vo večerných zápasoch sa stretne Honduras so Švajčiarskom a Čile so Španielskom. Prečítajte si naše predzápasové analýzy k posledným duelom v skupinách G a H. 


Portugalsko - Brazília, 25. júna od 16:00

Portugalsko a Brazília si dnes zmerajú sily o post víťaza skupiny G. Výhra by Portugalcov posunula na prvé miesto, iný výsledok by pre hráčov okolo Cristiana Ronalda znamenal druhú priečku. Druhé miesto by však v konečnom zúčtovaní mohlo byť tým zlatým, keďže prvý tím z tejto skupiny sa dosť pravdepodobne môže stretnúť v osemfinále so Španielskom.

Portugalci dnes potrebujú bod na potvrdenie postupu, Brazílčanom taktiež vyhovuje remíza, ktorá potvrdí ich prvé miesto. A to sa zdá byť aj celkom možný výsledok, keďže štatistika ukazuje, že Portugalci neprehrali už 17 zápasov v rade. No v ich poslednom súboji s Brazíliou veľa dôvodov na radosť nemali, keď v priateľskom zápase v roku 2008 Portugalci podľahli Brazílii vysoko 6-2.

Kaká dnes za Brazíliu nenastúpi pre dištanc kvôli červenej karte zo zápasu s Pobrežím Slonoviny. Tréner Dunga by tak mohol presunúť Robinha viac do stredu. Na stranách by sa mohli objaviť Nilmar či Julio Baptista z AS Rím. Otáznik visí nad štartom Elana z Galatasatayu Istambul.

Portugalci nemajú žiadne nové zranenia ani tresty za karty. V zostave však stále chýba tvorca hry Deco, ktorý stále laboruje so zranením. V útoku sa predstaví Hugo Almeida, čo znamená, že Liedson ostane len na lavičke.

Predpoveď:  V tomto zápase očakávame remízový stav a to hneď z viacerých dôvodov. Brazílií by remíza stačila na prvé miesto, Portugalsku na postup. Prípadná vyššia prehra by Portugalcov mohla stáť teoreticky postup zo skupiny a tak nebudú smerom dopredu nič riskovať.

Náš tip: remíza (kurz 3,00 na bwin.com)



Pobrežie Slonoviny - KĽDR, 25. júna od 16:00

Pobrežie slonoviny dnes potrebuje malý zázrak, ak sa chce prebojovať do osemfinále. Zverenci Sven Gorana Erikssona musia nad Kórejčanmi zvíťaziť možno až deväťgólovým rozdielom po tom, čo prehrali s Brazíliou 3-1 a Portugalci rozdrvili outsidera 7-0. A pomôcť im musí aj Brazília, ktorá by brala tri body v zápase s Portugalskom.

Kvôli potrebe vysokej výhry by dnes mohli „Sloni” nastúpiť v pozmenenej zostave. Aruna Dindaneho by mohol nahradiť Gervinho, ktorý sa prezentoval dobrým výkonom, keď z lavičky nastupoval do zápasu s Brazíliou.

Kórejčania už nemajú nádej na postup do osemfinále, no svojim fanúšikom majú čo oplácať po zahanbujúcej prehre s Portugalskom. Tréner Jong-Hun vzal zodpovednosť za porážku na seba a prisľúbil, že do posledného zápasu zvolí tú správnu taktiku. Do úvahy prichádzajú aj zmeny v zostave, kde by si v poslednom zápase na MS mohli zahrať aj hráči z lavičky.

Predpoveď:  V tomto prípade nie je o čom diskutovať. Len prípadne fiasko zo strany Afričanov by mohlo znamenať body pre Kórejčanov. Očakávame výhru Pobrežia Slonoviny o viac gólov.

Náš tip: víťazstvo Pobrežie Slonoviny (kurz 1,36 na bet365.com)



Čile - Španielsko, 25. júna od 20:30

Španieli potrebujú dnes zdolať Čile, ak chcú mať istotu postupu do osemfinále. Od šampiónov z roku 2008 sa očakával hladký prechod skupinou, no po Francúzsku a Taliansku by si mohla baliť kufre ďalšia futbalová veľmoc. Ani prípadné druhé postupové miesto by im  veľa optimizmu neprinieslo, keďže druhý zo skupiny H sa s najväčšou pravdepodobnosťou stretne s Brazíliou.

Prvá a je potrebné povedať, že smolná prehra Španielov so Švajčiarmi bola jedným z tých zápasov, kedy má favorit takmer počas celého zápasu loptu na svojich kopačkách, no túto územnú prevahu nepretaví do gólu. Hoc šancí mali neúrekom. Švajčiari naopak využili hneď prvú a vôbec jedinú šancu, ktorú v zápase mali.

Výhra 2-0 nad Hondurasom necháva “La Fura Roja” v hre o osemfinále. Toto víťazstvo mohlo byť aj vyššie, ak by Torres využil aspoň jednu z mnohých šancí, do ktorých sa v zápase dostal. Hrdinom sa tak stal dvojgólový David Villa, ktorý mohol streliť aj hettrik keby nezahodil penaltu.

Torresova forma je terčom mnohých otázok, keďže superstrelec Liverpoolu nie je po operácii kolena z apríla v úplnej hernej pohode. K tomu sa pridružila kritika bývalého kouča Luisa Aragonesa, ktorý Vincentemu Del Bosqueovi vyčíta, že do hry postavil dvoch defenzívnych stredopoliarov Xabiho Alonsa a Sergia Busquestu, čo podľa neho malo za následok stratu útočnej sily jedného z favoritov na zisk titulu.

Španieli tak dnes musia jednoznačne zabrať, keďže Čile je zatiaľ jedným z mála príjemných prekvapení na turnaji s výbornou útočnou hrou. Čilanom navyše na postup stačí remíza. Aj keď oba ich zápasy skončili len tesnými výhrami 1-0, hráči ako Sanchez, Fernandez a Beausejour si vytvorili veľké množstvo šancí, z ktorých mohli skórovať omnoho viac gólov. Produktiviva tímu Marcela Bielsu je zatiaľ najväčšou slabinou Čile a môže inak veľmi sympatický tím stáť postup.

Del Bosque by mal dnes znova povolať Andresa Iniestu, ktorý si doliečil zranenie zo zápasu so Švajčiarmi. Či sa k nemu pridá aj Jesus Navas je však otázne. Rovnako tak je otázne, akú taktiku a aké rozostavenie dnes tréner Španielov zvolí.

V útoku sa pravdepodobne predstaví David Villa a Fernando Torres, ktorý sa vyhol trestu FIFA za facku do tváre hráča Hondurasu Emilia Izaguirreho. Alvaro Arbeloa by sa taktiež mohol vrátiť do zostavy a na hradiť Joana Capedevila. Obranca Realu Madrid má lepšie fyzické predpoklady, aby držal krok s nebezpečným Sanchezom na svojej strane.

Čile budú pre karty chýbať až dvaja stredopoliari, konkrétne Carlos Carmona a Fernandez. Nastúpiť by tak mohol Jorge Valdivia. Napriek nepresvedčivým výkonom si miesto v útoku udrží Humberto Suazo.

Predpoveď: Očakávame krásny zápas, v ktorom budú mierným favoritom Španieli. Čile je však mimoriadne nebezpečné v útoku, preto si Španieli nebudú môcť otvoriť obranu tak ako proti Švajčiarom, ktorých doslova zamkli na ich polke. Skúste nizký vklad na neprehru Čile.

Náš tip: malý vklad na neprehru Čile (kurz 1,67 na bwin.com)



Honduras - Švajčiarsko, 25. júna od 20:30

Švajčiari dúfajú, že šampionát pre nich dnes ešte neskončí. Zverenci Ottmara Hitzfelda mali výborný štart do turnaja, keď porazili favorizované Španielsko 1-0. V druhom zápase ale podľahli Čile 0-1 a postup tak nemajú vo svojich rukách.

V dnešnom stretnutí s Hondurasom tak Švajčiari musia streliť čím viac gólov, keďže v tejto skupine s najväčšou pravdepodobnosťou o postupujúcom rozhodne skóre. A napriek tomu, že Honduras má po dvoch zápasoch nulu na konte strelených gólov i získaných bodov, favorita nečaká nič ľahké.

Ak by dnes Čile vyhralo, Švajčiarom by na postup stačila aj remíza. Ak by vyhralo Španielsko, Hitzfeldova družina musí bezpodmienečne vyhrať a o postupujúcom by rozhodlo skóre. Ak by sa zápas Španielsko – Čile skončil nerozhodne, Švajčiari stále potrebujú výhru nad outsiderom.

Philippe Senderos pre zranenie členka znova nenastúpi. Ak by dnes ale Švajčiari postúpili, mladík z Fulhamu by v osemfinále bol trénerovi k dispozícii. Valon Behrami taktiež za Švajčiarov nenastúpi po tom, čo proti Čile dostal kontroverznú červenú kartu.

Iba vysoká výhra v kombinácii s víťazstvom Čile nad Španielskom by Hondurasu dala nádej na šokujúci postup do osemfinále. Tréner Reinaldo Rueda by tak dnes mohol spraviť viacero zmien v zostave, keďže výkony jeho zverencov boli dosiaľ málo presvedčivé. Jednou z možností je aj prepísanie rekordov šampionáte, keď by vedľa seba nastúpili traja bratia Palaciosovci (Wilson, Johny a Jeryy).

Predpoveď: Honduras sa bude chcieť rozlúčiť s turnajom dobrým výsledkom, aj kvôli svojmu národu, ktorý v posledných mesiacoch trpel občianskou vojnou. Mierným favoritom zápasu je Švajčiarsko, ktoré stále bojuje o postup. Skúste vklad na Švajčiarov, no moc neriskujte.

Náš tip: víťazstvo Švajčiarska (kurz 1,57 na bet365.com)