Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (21.9.)

piatok, 21. september 2012 12:06 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (21.9.)
Správy dňa z anglickej Premier League (21.9.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Zranenie Wanyea Rooneyho, ktorý v druhom kole Premier League utrpel škaredú a hlbokú tržnú ranu na stehne, sa zotavuje nečakane rýchlo a je reálne, že anglický kanonier nastúpi za Red Devils už tento víkend v šlágri proti Liverpoolu.

MANCHESTER UNITED:
Najnovším objavom skautov Manchestru United je 24-ročný obranca Angelo Ogbonna z AC Turín. Tohto hráča si však menej známy turínsky klub cení až na 16 miliónov libier.

MANCHESTER UNITED
: Defenzívny pilier Manchestru United Nemanja Vidić sa podľa španielskeho plátku Calciomercato stal prestupovou prioritou Barcelony po tom ako sa v stredu v zápase Ligy majstrov zranil Gerrard Pique. Stopérov Barcelony často trápia zranenia (teraz je zranený aj Puyol) a preto vraj Blaugranas potrebujú tento post čo najskôr posilniť. Vidicov odchod z Manchestru United sa však javí ako nereálny.

ARSENAL:
Jack Wilshere, ktorý už vyše rok nenastúpil na súťažný zápas pre komplikované zranenie členku (a neskôr operáciu kolena), sa konečne vrátil do tréningového procesu Gunners. Arséne Wenger to vidí s jeho skorým návratom na súpisku reálne, no nechce ho uponáhľať.

ARSENAL: 
Olivier Giroud, ktorý prišiel cez leto do Arsenalu z francúzskeho Montpellieru ako najlepší strelec Ligue 1, sa v drese Gunners gólovo ešte nepresadil a tak je na jeho osobu vyvíjaný čoraz väčší tlak. Francúzsky reprezentant si ho však podľa vlastných slov neberie k srdcu a tvrdí, že jeho góly určite čoskoro prídu.

MANCHESTER CITY:
Zranenie stehenného svalu francúzskeho záložníka Samira Nasriho zo zápasu s Realom Madrid sa javí na toľko vážne, že bude chýbať Mancinimu minimálne mesiac.

MANCHESTER CITY:
Generálny manažér AS Rím Franco Baldini vyhlásil, že Vlci cez leto odmietli ponuku v hodnote 100 miliónov eur za ich hviezdu Danieleho De Rossiho. Baldini síce neuviedol, od ktorého klubu takáto ponuka prišla, no pravdepodobne išlo o Manchester City, ktorý sa o De Rossiho zaujímal.

CHELSEA:
Kmeňový hráč Chelsea Kevin De Bruyne, ktorý v tejto sezóne hosťuje vo Werder Brémy, vyjadril poľutovanie nad tým, že sa bude musieť po sezóne vrátiť na Britské Ostrovy a to napriek tomu, že mu v Chelsea určite nezaručia, že bude pravidelne hrávať. De Bruyne sa stal medzitým v Nemecku miláčikom domáceho publika.

TOTTENHAM:
Generálny manažér AS Rím Franco Baldini údajne možno zmení svoje pôsobisko. O jeho služby sa totiž zaujímajú v anglickom Tottenhame Hotspur.

LIVERPOOL:
Brendan Rodgers priznal , že Jamie Carragher uvažuje nad ukončením profesionálnej kariéry. Anglický 34-ročný stopér nedostáva už v druhej sezóne v rade v Liverpoole dostatok herných príležitosti a tak sa klubová ikona domnieva, že je správny čas zavesiť kopačky na klinec. Opačný názor má však tréner Rodgers, ktorý vyjadril prianie, aby si Carragher toto rozhodnutie ešte premyslel a odkázal mu, že na súpiske The Reds má stále miesto.

LIVERPOOL:
Čas Stevena Gerrarda v Liverpoole sa kráti a preto skauti The Reds pomaly hľadajú na trhu hráča, ktorý by mohol Gerrarda po ukončení kariéry plnohodnotne nahradiť. V poslednej dobe sa spomína najmä 20-ročný ofenzívny záložník Isco z Malagy (trhová hodnota okolo 15 miliónov eur) či 23-ročný stredopoliar Ander Herrera z Athletic Bilbao (trhová hodnota okolo 12 miliónov eur).

NEWCASTLE:
Vedenie Strák odmieta ponúknuť senegalskému útočníkovi Demba Ba vyšší plat a je pravdepodobné, že po ukončení súčasnej zmluvy tento kanonier z Newcastlu odíde. Pred pár dňami okrem toho samotný Demba Ba vyjadril nespokojnosť nad svojou situáciou v Newcastli, keďže sa mu nepáči koľko málo času na trávniku mu poskytuje kormidelník mužstva Alan Pardew. 

FULHAM:
Fulham sa bude musieť na neurčitú dobu zaobísť bez Mohamada Diarru, ktorý si poranil koleno. Aktuálne nie je vylúčené ani to, že pôjde na operáciu, čo by znamenalo stop na celú sezónu.

WIGAN:
Wigan si musí nechať zájsť chuť na Wilfrieda Zahu, ktorého sa snažil angažovať už počas letného prestupového obdobia. Crystal Palace zaňho požaduje 6 miliónov libier, čo je na Wigan priveľa.