Main Content

Skvelý Slovan zdolal ďalšieho ruského giganta Omsk 4:2! + VIDEO

sobota, 22. september 2012 21:22 | Autor: Martin Gregor

Skvelý Slovan zdolal ďalšieho ruského giganta Omsk 4:2! + VIDEO
Skvelý Slovan zdolal ďalšieho ruského giganta Omsk 4:2! + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Ďalší veľký favorit KHL Avangard Omsk odchádza z Bratislavy naprázdno. Dnes sa o to zaslúžili Slovanisti už aj s Ľubomírom Višňovským, ktorý bol autorom víťazného gólového zápisu.

Slovnaft Aréna bola dnes podľa očakávaní opäť plná až do posledného miesta. 10 055 divákov na tribúnach videlo pekný dynamický hokej plný tvrdých osobných stretov.

Mužtstvo Slovana na potešenie oka slovenského diváka opäť ťahali najmä potenciálni kandidáti na reprezentačný dres. Prvý gól  už v deviatej minúte zariadil nestarnúci kapitán Miroslav Šatan po prihrávke Mikuša. V druhej tretine sa podarilo belasým upraviť už na 3:0 po góloch Vondrku a Ľubomíra Višňovského. Slovan však v tomto okamihu poľavil za čo bol vytrestaný dvoma gólmi medzi  27. a 31. minútou. Slovenský klub dokázal v poslednej tretine odolať tlaku hostí a v 51.minúte urobil počas presilovky gólovú bodku za stretnutím miláčik domácich tribún Libor Hudáček.

V stretnutí sme videli dovedna 9 kanadských bodov slovenských hokejistov. Po dva mali na konte Hudáček so Šatanom, obaja si pripísali gól a asistenciu. Za hostí sa strelecky presadil opäť Tomáš Záborský, ktorému pre zranenie ušla účasť na MS 2012. Tento rok je opäť horúcim kandidátom na najcennejší dres, čo potvrdzuje v Omsku od úvodu sezóny, keďže je najproduktívnejším hráčom ruského veľkoklubu.

V Slovnaft Aréne počas celého zápasu panovala opäť vynikajúca atmosféra, čo dokumentujú aj nasledujúce videá. Na prvom z nich môžete vidieť radosť fanúšikov po góle Ľubomíra Višňovského, na druhom je ďakovačka po zápase.



HC Slovan Bratislava - Avangard Omsk 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Góly: 9. Šatan (Mikúš), 24. Vondrka (Bližňák, Miklík), 26. Višňovský (Hudáček), 51. Hudáček (Šatan, Sigalet) - 27. Zaborský (Belov, Popov), 31. Popov

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, J. Tabaček, Sigalet - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - Dravecký, A. Šťastný, T. Mikúš

Omsk: Kuznecov - Belov, Salmela, Škoula, Pivcakin, Pujac, Ľamin, Valentenko - Perežogin, Popov, Záborský - Pianov, D. Siomin, Ivanov - Nesterov, Andrej Taratuchin, Pevušin - Mozer, Žerebcov, Orlov - Volkov