Main Content

Hokejové topky: Hviezdou dňa Miro Šatan, o Stamkosa v Európe záujem (23.9.)

nedeľa, 23. september 2012 11:05 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Hviezdou dňa Miro Šatan, o Stamkosa v Európe záujem (23.9.)
Hokejové topky: Hviezdou dňa Miro Šatan, o Stamkosa v Európe záujem (23.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Hviezdou dňa Šatan!
Slovenskou hviezdou sobotňajšieho dňa nemôže byť nik iný ako nestarnúci Miroslav Šatan. Kapitán Slovana zavelil v prvej tretine do útoku a otvoril nádherným gólom spoza brány strelecký zápis stretnutia s Omskom. Slovan napokon vyhral 4:2, Šatan nazbieral v zápase 2 body (1+1) a bol opäť najvýraznejšou postavou slovenského klubu. Video zo zápasu aj s gólom Šatana nájdete tu >>>

V elitnej zostave KHL aj Miroslav Šatan
V elitnej zostave týždňa v KHL podľa portálu Sport7.sk sa objavilo aj slovenské meno. Medzi 6-ticou najlepších hráčov sa ocitol Miroslav Šatan, ktorý pomohol Slovanu v tomto týždni k dvom výhram. Kompletnú elitnú zostavu týždňa nájdete tu >>>

O Stamkosa je v Európe eminentný záujem
O najlepšieho strelca minulej sezóny NHL Stevena Stamkosa je v Európe veľký záujem. Kanadský útočník Tampy Bay Lightning by sa mohol objaviť vo švajčiarskej NLA, keď o tohto 22-ročného stredného útočníka prejavilo záujem HC Lugano. Stamkos však má množstvo ponúk z viacerých európskych súťaží.

V zámorí stúpa záujem o nadnárodnú KHL
Po tom, čo sa v zámorí oznámila výluka, začali sa zámorské médiá čoraz viac zaujímať o nadnárodnú európsku KHL. Zámorské médiá sa najviac zaujímajú o hokejistov hrajúcich v NHL ako napr. Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin, Ilja Kovalčuk, Sergej Gončar... Tieto mená sú pre fanúšikov veľkým lákadlom a práve o televízne prenosy, v ktorých sa objavujú spomínané hviezdy NHL je najväčší záujem.

Slovan pokoril aj ďalšieho silného súpera
Hokejisti Slovana Bratislava dokázali zvíťaziť nad ďalším silným súperom, keď porazili Avangard Omsk 4:2 po presných zásahoch Miroslava Šatana, Michala Vondrku, Ľubomíra Višňovského a Libora Hudáčeka. Do brány sa postavil opäť 22-ročný slovenský brankár Jaroslav Janus. V drese hostí sa gólovo presadil slovenský útočník Tomáš Záborský pre ktorého to bol už  štvrtý gól a siedmy bod v sezóne. Video zo zápasu nájdete tu >>>

Rumpel na skúšku do Frankfurtu
Slovenský útočník Jakub Rumpel odchádza na skúšku do nemeckého Frankfurtu, v drese ktorého by mal odohrať 2 prípravné zápasy, po ktorých sa vedenie klubu rozhodne či sa 25-ročný Slovák so skúsenosťami z nižšej zámorskej súťaže WHL stane posilou Löwenu Frankfurt.

Čerepovec posilní Tom Wandell
Švéd Tom Wandell, 25-ročný útočník Dallasu Stars, bude počas výluky v NHL hájiť farby tímu Sevestaľu Čerepovec, s ktorým sa včera dohodol na zmluve. Wandell odohral v NHL 211 zápasov s celkovým ziskom 42 kanadských bodov.

Ufa rokuje so Sergejom Kosticynom
Účastník KHL Salavat Julajev Ufa rokuje s útočníkom Nashvillu Predators Sergejom Kosticynom o jeho možnom príchode do tohto ruského mančaftu. O Kosticyna malo záujem aj Dinamo Minsk, no rokovania s hráčom stroskotali na hráčových podmienkach.

Blízka rodina Dereka Boogarda žaluje NHLPA
Rodičia hokejistu Dereka Boogarda, ktorý už vyše roka nie je medzi nami, žalujú NHLPA a chcú od nej vysúdiť 9,8 milióna dolárov. 4,8 milióna USD požadujú ako doplatok, ktorý mal Boogard dostať v poslednom roku trvania zmluvy v New Yorku Rangers a ďalších 5 miliónov dolárov chcú zinkasovať ako odškodné za zranenia počas svojej kariéry v NHL, ktoré utrpel.

Švajčiarski reprezentanti a švajčiarska „dvadsiatka“ s novým trénerom
Sean Simpson sa stal novým trénerom hokejových reprezentantov Švajčiarska. Simpson povedie dva reprezentačné výbery Švajčiarov a to A tím a taktiež švajčiarskych mladíkov do dvadsať rokov.

Čech Michael Frolík do Chomutova
Útočník Chicaga Blackhawks Michale Frolík sa stal novou akvizíciou v mužstve českého Chomutova. Frolík prejavil záujem hrať vo svojom rodnom klube, v Kladne. V tíme „rytierov“ je však už päť posíl z NHL a tak pre Frolíka v kádri neostalo miesto a tak sa upísal nováčikovi českej extraligy. 24-ročný forward by sa mal zaradiť medzi najväčšie hviezdy tohto klubu.

Novým Zámkom sa v maďarskej lige darí
Slovenskému účastníkovi maďarskej ligy z Nových Zámkov sa v tejto súťaži darí. Až v piatom kole zverenci Róberta Spišáka okúsili trpkosť prehry. Vo štvrtom kole si poradili s Újpest Budapešt 7:1 po tom, čo dvakrát skórovali Uhnák s Ružičkom a po góle si na svoje konto pripísal Čaládi, Dobrý, Klobučník. V piatom kole však Nové Zámky prehrali vo svojom domovskom stánku s Dunajvárosom 3:4. Za Nové Zámky skórovali Čaláda, Ružička a Štefanka.

Extraliga dorastu a juniorov pokračovala tretím kolom
Extraliga dorastencov a juniorov pokračovala tretím kolom. Darilo sa hokejovým nádejam Slovana Bratislava, keď ich dorastenci aj juniori dokázali zvíťaziť. V juniorských zápasoch padlo 36 gólov. V extralige dorastu diváci videli 50 úspešných streleckých pokusov.

Výsledky tretieho kola juniorov:
Martin – Košice 2:1
Žilina – Spišská Nová Ves 2:6
Skalica – Banská Bystrica 4:3pp
Trenčín – Zvolen 5:1
Liptovský Mikuláš – Nitra 5:2
Poprad – Slovan Bratislava 1:4

Výsledky tretieho kola dorastencov:

Zvolen – Martin 2:1
Banská Bystrica – Žilina 2:1gws
Slovan Bratislava – Prešov 3:2pp
Nitra – Považská Bystrica 6:1
Košice – Dubnica 5:6
Spišská Nová Ves – Piešťany 6:2
Poprad – Trenčín 2:5
Liptovský Mikuláš – Skalica 2:4

Ako sa darilo Slovákom?

Slovenských hokejistov v sobotňajších zápasoch KHL bolo vidieť. Darilo sa opäť hráčom Slovana Bratislava, ktorí spoločne získali osem kanadských bodov. Najviac zažiaril Miroslav Šatan, ktorý si pripísal na svoje konto jeden gól a jednu asistenciu a bol vedúcou postavou svojho tímu v ťažkom zápase s Avangardom Omsk. V tíme súpera z Omsku sa predstavil Tomáš Záborský, ktorý dokázal streliť gól Jaroslavovi Janusovi. V bráne sa darilo Rastislavovi Staňovi, ktorý si na svoje konto pripísal víťazstvo. Až tak úspešný nebol Ján Lašák, ktorý nedokázal vychytať pre Chabarovsk víťazstvo a jeho tím prehral s Čerepovcom 1:3.

Juraj Mikúš (HC Lev Praha) – 1 asistencia
Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk) – 1 asistencia
Miroslav Šatan (Slovan Bratislava) – 1 gól, 1 asistencia
Ľubomír Višňovský (Slovan Bratislava) – 1 gól
Libor Hudáček (Slovan Bratislava) – 1 gól, 1 asistencia
Tomáš Mikuš (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Mário Bližňák (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Michel Miklík (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Tomáš Záborský (Avangard Omsk) – 1 gól
Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 gól
Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 asistencia
Ján Lašák (Amur Chabarovsk) – 30 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 90,9% úspešnosť zásahov
Rastislav Staňa (CSKA Moskva) – 29 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 93,5% úspešnosť zásahov
Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) – 19 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 90,4% úspešnosť zásahov