Main Content

Víťazná séria Slovanu v KHL pokračuje!

pondelok, 24. september 2012 21:51 | Autor: Martin Gregor

Víťazná séria Slovanu v KHL pokračuje!
Víťazná séria Slovanu v KHL pokračuje! | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Štvrtý zápas v rade nespoznal Slovan Bratislava premožiteľa v nadnárodnej KHL. Dnes v Slovnaft Aréne ťahal za kratší koniec povrazu kazašský tím Barys Astana.

Slovan Bratislava opäť so skvelým Janusom v bráne otvoril skóre už v deviatej minúte stretnutia, keď sa gólovo presadil Miklík, po tom ako preňho bojovný Vondrka vybojoval puk. V 14.minúte prišla veľká chvíľa len pre 17-ročného mladíka Daňa, ktorého si môžete pamätať z reprezentačných zápasov MS do 18 rokov, keď v apríli veľkou mierou prispel k postupu Slovenska naspäť  do elitnej divízie v tejto vekovej kategórií. Daňo dostal v tejto sezóne po doliečení zranenia po prvýkrát príležitosť v zostave Slovana a okamžite sa gólovo presadil.

Tradične vypredaná Slovnaft Aréna videla ďalšie góly až v druhej tretine. Najprv Antropov znížil v 22.minúte na 1-2, aby opäť rozveselil domáce publikum hneď o minútu nato hráč zápasu Vondrka, ktorému nahrával Bližňák Títo hráči si pozície vymenili ešte v 47.minúte, keď Vondrka Bližňákovi nabil na konečných 4-2. Vondrka nazbieral v zápase dokopy tri body za gól a dve asistencie.

Zo Slovákov sa bodovo presadil najvýraznejšie Bližňák, ktorý si pripísal na konto dva body za gól a asistenciu. Po bode majú Miklík, Daňo, Šťastný a Švárny.

Zaujímavosťou stretnutia boli až tri vylúčenia na 5 minút, pričom domáci center Lipiansky musel ísť pre nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou predčasne do spŕch. 5-minútove tresty dostali aj Štajnoch a hosťujúci Antropov, obaja za hrubosť po vzájomnej bitke. Pre Štajnocha to bola už druhá bitka v tejto sezóne.  

HC Slovan Bratislava - Barys Astana 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 9. Miklík (Vondrka), 14. Daňo (A. Šťastný), 23. Vondrka (Bližňák), 47. Bližňák (Vondrka, Švarný) - 22. Antropov (Upper), 45. Boyd (Dawes, Bochenski)
Rozhodcovia: Dejev, Komarov - Misiura, Raming (všetci Rus.), vylúčení: 9:6 na 2 min, navyše: Lipiansky 5+DKZ za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, Štajnoch 5 min za hrubosť - Antropov 5 min za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 2:0, 10.055 divákov

Zostavy
Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, J. Tabaček, Švarný - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky (26. T. Mikúš), L. Hudáček - M. Daňo, A. Šťastný, Dravecký
Astana: Lassila - F. Savčenko, Litvinenko, Novopašin, Hutchinson, Grigorijev, Mnatcjan, R. Savčenko, Beľakov - Antropov, Upper, Rudenko - Bochenski, Boyd, Dawes - Krasnoslobodcev, Gavrilin, Solariov - Alexandrov, Poliščuk, Žajlauov