Main Content

Hokejové topky: Hráčom dňa Staňa, žiaril aj Janus a Lašák (25.9.)

utorok, 25. september 2012 11:49 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Hráčom dňa Staňa, žiaril aj Janus a Lašák (25.9.)
Hokejové topky: Hráčom dňa Staňa, žiaril aj Janus a Lašák (25.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Hviezdou dňa Rastislav Staňa
Najvýraznejší výkon spomedzi všetkých slovenských hokejistov v elitných zahraničných ligách predviedol Rastislav Staňa. Brankár CSKA Moskva prispel k výhre svojho tímu nad Avangardom Omsk čistým kontom, keď zneškodnil všetkých 29 striel súpera. Viac informácií o tom, ako sa darilo našim hráčom v zahraničných ligách nájdete na konci tohto článku.

Tomáš Mikúš nováčikom týždňa KHL

Obranca Slovana Bratislava Tomáš Mikúš sa stal nováčikom týždňa v nadnárodnej európskej súťaži KHL. 19-ročný krídelník si toto ocenenie vyslúžil vďaka svojim výkonom v minulom týždni, keď si na  konto pripísal dva plusové body a do kanadského bodovania gól a asistenciu.

V pondelok sa v KHL darilo Malkinovi
V pondelkovom zápase KHL sa darilo hviezde Pittsburghu Penguins a hráčovi Metallurgu Magnitogorsk Jevgenijovi Malkinovi, ktorý sa podpísal pod vysoké víťastvo Magnitogorsku 2:7 v Nižnekamsku troma asistenciami. Bodovo sa presadil aj jeho spoluhráč zo zámoria Sergej Gončar, ktorý mal jednu asistenciu.

Slovan Bratislava pokračuje v KHL vo výborných výkonoch
Slovenský účastník KHL Slovan Bratislava pokračuje v skvelých výkonoch, keď dokázal poraziť aj kazašský Barys Astana po góloch Miklíka, Daňa, Vondrku a Bližňáka. Slovanisti zvíťazili 4:2 a do tabuľky si pripísali ďalšie tri cenné body. Miroslav Šatan a Ľubomír Višňovský sa v zápase nepresadili. Video zo zápasu nájdete tu >>>

Česká Tipsport extraliga s ďalšími posilami z NHL
Do najvyššej českej hokejovej súťaže sa sťahujú ďalší hráči zo zámoria. Mužstvo obhajcu prvenstva z vlaňajšej sezóny z Pardubíc posilní 25-ročný obranca Detroitu Jakub Kindl. Do Vítkovíc zasa prichádza zadák Roman Polák, ktorý v zámorí oblieka dres St. Louis Blues.

Max Pacioretty sa rozhodol pre švajčiarsku NLA
Americký útočník Max Pacioretty sa rozhodol pre Švajčiarsko, kde bude počas výluky v NHL pôsobiť. Útočník Montrealu Canadiens sa dohodol na zmluve do konca lockoutu so švajčiarskym klubom Ambri-Piotta.

Hráčmi týždňa KHL Barulin, Medvedev a Lehterä
Hráčmi týždňa v KHL sa stali brankár Kazane Konstantin Barulin, ktorý v troch zápasoch uplynulého týždňa inkasoval len tri góly a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov bola 96,9%. Jevgenij Medvedev, obranca Kazane, si na svoje konto pripísal gól a jednu asistenciu a útočník Jori Lehterä sa prezentoval dvoma gólmi a piatimi asistenciami. Lehterä háji farby klubu Sibiru Novosibirsk.

Sandis Ozolinš podpísal ako voľný hráč zmluvu s Mytišči
Lotyšský obranca Sandis Ozolinš, ktorý naposledy pôsobil v Diname Riga, sa stal hráčom Atlantu Mytišči. Ozolinš má bohaté skúsenosti z NHL, v ktorej odohral 875 zápasov. Podľa jeho vlastných slov je pripravený okamžite nastúpiť už do najbližšieho zápasu.

Nikita Nikitin posilou Avangardu Omsk
Obranca Columbusu Blue Jackets sa stal novou posilou Avangardu Omsk. Ruský hokejista, ktorý odohral 102 zápasov v NHL, sa s účastníkom KHL dohodol na zmluve do konca výluky v NHL. Omsk pred angažovaním Nikitina sa musel dohodnúť s Kazaňou, ktorá na 26-ročného zadáka vlastnila v rámci KHL práva.

Adam Bezák v nasledujúcej sezóne vo Švédsku
23-ročný slovenský útočník Adam Bezák bude v nasledujúcej sezóne hájiť farby švédskeho treťoligového tímu UHC Kalix. Bezák pôsobil aj v zámorí, keď v QMJHL odohral 96 stretnutí.

Peter Bondra má nasledovníka v košickom doraste
Slovensku, zdá sa, rastie ďalší výborný ostrostrelec, ktorý nesie meno po kanonierovi Petrovi Bondrovi – útočník košického dorastu Radovan Bondra je vzdialený príbuzný autora víťazného finálového gólu z MS roku 2002 a žiari v dorasteneckej extralige, kde má po štyroch kolách bilanciu 6 gólov a 2 asistencií. V sobotu sa mu podarilo nasúkať svojmu súperovi z Dubnice štyri góly.

HC Košice s novým prezidentom
Novým prezidentom hokejového klubu HC Košice sa stal Juraj Mondík, ktorý vo funkcii nahradil Vladimíra Jacka. Mondík pracuje v spoločnosti U.S. Steel a je taktiež dlhoročným členom správnej rady košického klubu.

Dnes prvých 100 divákov na zápas Žilina – Poprad zdarma
Dnes pokračuje slovenská extraliga štvrtým kolom. V zápasoch sa stretnú Trenčín s Košicami, Žilina s Popradom, Piešťany so Zvolenom, Banská Bystrica so Skalicou a Nitra s Martinom. Vedenie Žiliny sa snaží prilákať na štadión viac divákov a tak si pre nich prichystalo prekvapenie – prvých sto fanúšikov získa vstupenku zadarmo a na zápas tak budú mať vstup voľný. Analýzu k trom dnešným zápasom s našimi tipmi na tiket nájdete tu >>>

Ako sa darilo Slovákom?

KHL

V pondelňajších zápasoch KHL sa Slováci prezentovali dvoma gólmi a jednou asistenciou. Naši traja brankári, ktorí nastúpili do zápasov si na svoje kontá pripísali víťazstvá, keď Ján Lašák sa postaral o víťazstvo svojho Chabarovsku nad Víťazom Čechov 3:2. Rastislav Staňa vychytal čisté konto po tom, čo podal bezchybný výkon, pochytal všetkých 29 striel, ktoré smerovali na jeho bránu a vďaka nemu zvíťazila CSKA Moskva nad Avangardom Omsk najtesnejším rozdielom 1:0. Výborný výkon v bráne podal aj Jaroslav Janus, ktorý podržal v ťažkých chvíľach svoj Slovan a aj vďaka nemu slovenský nováčik v KHL opäť zvíťazil.
Nielen Janus, ale aj strelci gólov Slovana Bratislava sa postarali o víťazstvo nad kazašskou Astanou. Po góle v zápase strelili Miklík, Daňo a Bližňák. Gólovo sa presadil aj Rastislav Špirko, ktorému na gól asistoval obranca Branislav Mezei. Slovenský tandem však nezabránil vysokej prehre Jekaterinburgu v Kazani 6:1. K víťazstvu HC Lev Praha 4:0 prispel aj útočník Tomáš Surový, ktorý trafil do čierneho v 23. minúte a doplnil v listine strelcov Erika Christensena, ktorý sa v zápase prezentoval hattrickom. Posledným Slovákom, ktorý v pondelok skóroval bol obranca Kristán Kudroč, ktorý gólom prispel k výhre Novosibirsku nad Čerepovcom 3:0, pre Kudroča to bol už tretí presný zásah v sezóne.

Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk) – 1 gól
Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 gól
Branislav Mezei (Avtomobilist Jektaterinburg) – 1 asistencia
Michel Miklík (Slovan Bratislava) – 1 gól
Marko Daňo (Slovan Bratislava) – 1 gól
Mário Bližňák (Slovan Bratislava) – 1 gól, 1 asistencia
Andrej Šťastný (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Ivan Švarný (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Tomáš Surový (HC Lev Praha) – 1 gól
Ján Lašák (Amur Chabarovsk) – 17 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 89,4% úspešnosť zásahov
Rastislav Staňa (CSKA Moskva) – 29 úspešných zákrokov, 0 inkasovaných gólov, 100% úspešnosť zásahov
Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) – 37 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 94,8% úspešnosť zásahov