Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (25.9.)

utorok, 25. september 2012 12:25 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (25.9.)
Správy dňa z anglickej Premier League (25.9.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Theo Walcott, ktorého meno sa skloňuje v tlači pomalý každý deň v súvislosti s jeho rokovaním o novej zmluve s Arsenalom, podmieňuje podpis nového kontraktu nie peniazmi, ale zárukou, že bude dostávať viac šancí od Wengera v útoku a nie na krídle, kde ho preradil.

ARSENAL:
Ďalším hráčom pre ktorého pripravujú Gunners novú zmluvu je Bacary Sagna. Podobne ako v prípade Walcotta, či v minulosti napríklad Van Persieho, čakajú za rohom na svoju príležitosť ostatné kluby, ktoré by Sagnu radi získali v prípade, že sa s Arsenalom napokon nedohodne. Najnovšie prejavil o Sangu záujem  Inter Miláno.

LIVERPOOL:
Vedenie Liverpoolu si uvedomuje, že počas leta nedostatočne zabralo na prestupovom trhu a preto chystá na zimu výrazne posilnenie kádra. Najnovšie sa v hľadáčiku The Reds objavilo meno Ricarda Quaresmu, 28-ročného portugalského reprezentačného záložníka, ktorý momentálne háji farby tureckého Besiktasu Istanbul.

PREČÍTAJTE SI AJ DNEŠNÉ NOVINKY Z PRIMERA DIVISON >>>

LIVERPOOL:
Nedeľňajší zápas Liverpoolu s Manchestrom United (1:2) bol pre domácich veľmi smolný a nielen preto, že prehrali hoci boli lepším tímom. V zápase sa The Reds totiž zranili hneď dvaja hráči, pričom Martin Kelly sa dozvedel, že bude tímu chýbať pre zranenie minimálne do januáru budúceho roku. Ešte horšie to vyzeralo s oporou defenzívnych radov Danielom Aggerom, no podľa najnovších vyšetrení sa nepotvrdili obavy z toho, že by mal natrhnuté kolenné väzy. Očakávaný dátum Aggerovho návratu zatiaľ nie je známy.

TOTTENHAM
:  Letná posila Tottenhamu Hugo Lloris to bude mať v najbližších týždňoch na White Hart Lane veľmi ťažké. André Villas-Boas sa totiž nechal počuť, že momentálne je jasnou brankárskou jednotkou Brad Friedel, ktorý predvádza vynikajúce výkony. Boas zároveň vyhlásil, že by Llorisa zatiaľ nepostavil do brány ani v prípade, že by Friedel spravil nejakú chybu. Inak povedané Friedel má v Tottenhame na ružiach ustlané.

MANCHESTER CITY:
Podľa anglických periodík by 30-ročný stopér Jaleon Lescott v dohľadnej dobe rád podpísal s Manchestrom City novú zmluvu a zabezpečil si tak pôsobenie na Etihad Stadium aj na ďalšie obdobie. Súčasný kontrakt Lescotta končí po budúcej sezóne.

CHELSEA:
Tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson vyjadril poľutovanie nad rozhodnutím Johna Terryho ukončiť reprezentačnú kariéru. Podľa Hodgsona 31-ročný stopér figuroval v jeho plánoch a Albiónu bude výrazne chýbať.

EVERTON
: Nemecký záložník Thomas Hitzlsperger, ktorý momentálne trénuje s Evertonom ako voľný hráč, by sa mal  koncom tohto týždňa dozvedieť, či mu klub ponúkne zmluvu. Momentálne jeho výkonnosť na tréningoch dôsledne sleduje kormidelník tímu David Moyes.

QUEENS PARK RANGERS:
Letná posila QPR  z Chelsea José Bosingwa neprežíva v novom klube príliš vydarený štart. Portugalský obranca si totiž v sobotňajšom zápase s Tottenhamom vážne zranil koleno a údajne bude tímu chýbať veľmi dlho.

BLACKBURN:
Novým trénerom druholigového Blackburnu by sa vraj mohol čoskoro stať Alan Shearer, hráčska legenda Newcastle United.