Main Content

Elitná zostava 5. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 25. september 2012 13:50 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 5. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 5. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend piatim kolom, ktoré prinieslo dva veľké šlágre, no ani jedno väčšie prekvapenie. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Tim Howard (Everton FC)
- Americký brankár v službách Evertonu Tim Howard podal v súboji proti Swansea výborný výkon a keď sa domáci dostávali do tlaku v závere prvého polčasu, tak pokryl niekoľko nebezpečných striel Labutí. Vďaka jeho neomylnosti a streleckej efektivite sa Karamelky tešili z výhry 3-0.

OBRANCOVIA


Carl Jenkinson (Arsenal FC)
- Účinkovanie Carla Jenkinsona v zápase Gunners s Manchestrom City patrilo medzi ozdoby tohto stretnutia. Tento mladý Kanonier lietal celý zápas po pravej strane ihriska hore dole a úspešne zakladal ofenzívne akcie svojho mužstva.

Per Mertesacker (Arsenal FC)
- Skvelý zápas odohral aj Jenkinsonov kolega z obrany Arsenalu Per Mertesacker, ktorý o niečo zatienil aj svojho stopérskeho spoluhráča Kosielneho, ktorý proti majstrovi z Manchestru dokonca skóroval. Mertesacker však bol v nedeľu poobede úplne bezchybný a pre útočníkov Citizens musel pôsobiť ako nepriepustná hornina.

Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)
- Stopérom číslo dva v našom výbere je Belgičan Jan Vertonghen, ktorý sa v dobrom svetle predviedol v nedeľnom zápase Tottenhamu s Queens Park Rangers, v ktorom Kohúti otočili nepriaznivý stav a nakoniec vyhrali 2-1. Veľkou mierou sa na troch bodov pričinil aj Vertonghen, ktorý zablokoval niekoľko akcií húževnatých Námorníkov.

Leighton Baines (Everton FC)
- Jeden z najlepších ľavých obrancov v Premier League, Leighton Baines, sa vo svojej plnej paráde ukázal aj v prvom zápase kola, keď Karamelky vyhrali na pôde Swansea poľahky 3-0. Útočníci sa cez jeho stranu presadzovali len veľmi ťažko, pričom Baines svojim náprotivkom poriadne podkuroval.

STREDOPOLIARI


Oscar (Chelsea FC)
- Brazílčan Oscar, ktorý v Lige Majstrov dvakrát skóroval proti Juventusu, hral výborne aj v sobotu, keď Chelsea po vytrvalom tlaku nakoniec zlomila obranný val Stoke a vyhrala 1-0. Oscar Dos Santos Junior, ako znie celé meno tohto hráča, si na seba dobrým pohybom pýtal fauly, bol kreatívny a niekoľkokrát mu ku gólu chýbali len centimetre.

Marouane Fellaini (Everton FC) - Belgický reprezentant Marouane Fellaini v zápase so Swansea na prvý gól prihral Anichebemu, vypracoval niekoľko sľubných príležitostí a podarilo sa mu aj skórovať, keď niekoľko desiatok minút pred koncom upravil na konečných 0-3. V drese Karameliek bol bezpochyby najvýraznejšou osobnosťou.

Ben Arfa (Newcastle)
– Francúzsky záložník Hatem Ben  Arfa bol mužom zápasu v stretnutí Newcastle s Norwichom. Práve on predviedol úžasnú individuálnu akciu v strede poľa, po ktorej nádhernou prihrávkou cez štyroch hráčov súpera našiel v útoku Senegalčana Demba Ba, ktorý už nemal problém zakončiť. Ben Arfa bol v stretnutí v strede poľa suverénny a v našej zostave nemohol chýbať.

ÚTOČNÍCI


Juan Mata (Chelsea FC) - Aj ľavé krídlo kola hrá za Chelsea a je to Juan Mata. Španielsky matador predviedol v drese The Blues výborný výkon, po celý zápas neúnavne behal, kombinoval so svojimi spoluhráčmi a vo všetkých situáciách hľadal kreatívne riešenia. Práve z jeho kopačky sa navyše odrazila lopta na kopačku Aslehyo Colea, ktorý nakoniec skóroval víťazný gól.

Romelu Lukaku (West Bromwich Albion) - Kmeňový hráč Chelsea Romelu Lukaku nastúpil proti nováčikovi z Readingu v základnej zostave Baggies a trénerom sa odvďačil skvelým výkonom a víťazným gólom, ktorý znamenal pre WBA 3 body. Následne sa objavili správy, že The Blues sa ho pokúsia stiahnuť z hosťovania, pretože Fernandovi Torresovi to momentálne vôbec nestrieľa.

Rickie Lambert (Southampton) - Southampton si uplynulý víkend zaknihoval prvé tri body, keď zvrátil nepriaznivý stav 0-1 v zápase s Aston Villou a „Svätí“ nakoniec na St. Mary´s Stadium vyhrali 4-1. Veľký podiel na tomto víťazstve mal predovšetkým domáci útočník Rickie Lambert, ktorý sa proti The Villans trafil do čierneho hneď dvakrát.