Main Content

Slovan opäť úspešný, Jugru zdolal po nájazdoch 4:3!

streda, 26. september 2012 22:17 | Autor: Martin Gregor

Slovan opäť úspešný, Jugru zdolal po nájazdoch 4:3!
Slovan opäť úspešný, Jugru zdolal po nájazdoch 4:3! | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Slovan Bratislava nenašiel ani v piatom zápase v rade premožiteľa, keď dnes vo štvrtom domácom zápase v sérií dokázal poraziť Jugru Chanty-Mansijsk.

Slovan Bratislava je v KHL nováčikom a preto nebýva zvykom, aby bol v zápase jasným favoritom. Dnes však bola situácia mierne odlišná, nakoľko Jugra prišla do Bratislavy s nelichotivou bilanciou jednej výhry a siedmych prehier. S celkovým počtom troch bodov bola pred dnešným stretnutím v Slovnaft Aréne jasne najhorším tímom KHL.

Možno práve pozícia favorita hráčom slovenského klubu príliš nevyhovovala, nakoľko sa v stretnutí belasí mierne trápili. Plná aréna však videla hokej, ktorý sa však musel páčiť, hoci tentokrát Belasí v ofenzíve mierne zaostávali  o čom svedčí prevaha striel hostí, ktorý vyslali na Janusa až 39 pukov. Slovanu stačilo na tri góly v bráne Birjukova 25 striel.

Slovenských fanúšikov môže naďalej tešiť, že Slovan ťahajú kandidáti na reprezentačný dres. Dnes vyšiel zápas najviac Olveskému, ktorý v 21. minúte znižoval na 1-2 a v 46.minúte bol pri vyrovnávajúcom góle Vondrku na 3-3. Bodovo sa zo Slovákov presadil aj strelec Miklík, po jednej asistencií si pripísali Bartovič a Višňovský. Zaujímavosťou je, že asistenciu si pripísal aj brankár Jaroslav Janus, ktorý si tak vylepšil svoje výborne brankárske štatistiky aj touto formou.
Zápas, v ktorom viedli hostia dvakrát, najprv 0-2 a neskôr 2-3 sa napokon dostal do predĺženia vďaka akcií Olveckého s Vondrkom a keďže nastavený čas rozuzlenie nepriniesol o víťazovi museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. Tie si Slovan vyskúšal v tejto sezóne po tretikrát, predtým raz úspešne a raz neúspešne.

Rostislav Čada si na nájazdy vybral tradičných exekútorov Bartoviča, Šatana a Vondrku. Milan Bartovič nájazd nevyučil, no Šatan s Vondrkom nezaváhali a keďže výborný Janus neinkasoval ani raz zvyšný bod ostal v Bratislave.

HC Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk 4:3 SN (0:2, 2:0, 1:1, 0:0)

Góly: 21. Ölvecký (Višňovský, Janus), 32. Miklík (Bartovič), 46. Vondrka (Ölvecký) - 2. Sitnikov (Skorochodov), 19. Chlyncev (Medvedev, Bocharov), 41. Skorochodov (Sitnikov)

Zostavy
Slovan: Janus - Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Ďatelinka, Tabaček, Švarný, Luža, Mikúš - Vondrka, Bližňák, Miklík - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - Dravecký, A. Šťastný, Daňo
Jugra: Birjukov - Lekomcev, Ibragimov, Chvostov, Trončinský, Osipov, Pepeljajev, Djakov - But, Altarjov, Videll - Sitnikov, Magogin, Skorochodov - Chlyncev, Medvedev, Bocharov, - Jacenko, Fjodorov, Lapenkov