Main Content

Analýzy MS 2010 (16): Osemfinále Uruguaj - Južná Kórea, Ghana - USA

sobota, 26. jún 2010 10:50 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (16): Osemfinále Uruguaj - Južná Kórea, Ghana - USA
Analýzy MS 2010 (16): Osemfinále Uruguaj - Južná Kórea, Ghana - USA

Včerajšími zápasmi sa skončila skupinová fáza majstrovstiev sveta vo futbale. S radosťou môžeme skonštatovať, že medzi 16 najlepších tímov na svete sa prebojovala aj slovenská reprezentácia.

Dnes začínajú prvé osemfinálové súboje. Popoludní si v boji o účasť v osmičke najlepších zmerajú sily reprezentácie Uruguaju s Južnej Kórei. Večer od pol deviatej nastúpi USA proti Ghane. Jediný africký tím v osemfinále bude mať možnosť vyrovnať historický úspech Kamerúnu spred 12 rokov. Prečítajte si naše predzápasové analýzy k prvým osemfinálovým súbojom.


Uruguaj - Južná Kórea, 26. júna od 16.00

Len málokto očakával, že tieto dva tímy uspejú vo svojich náročných skupinách a prebojujú sa do osemfinále. Ešte väčším prekvapením je to, že sa stretnú spolu v boji o postup medzi osmičku najlepších.

Uruguaj začal boje na MS remízou 0-0 s Francúzmi a i keď sa to v tom čase zdal byť veľmi cenný bod, Francúzi nás neskôr presvedčili o opaku. Nasledovalo jednoznačné víťazstvo 3-0 nad Juhoafrickou republikou. V zápase sa presadil dvakrát hviezdny Diego Forlan. Uruguaj jasnou výhrou presvedčil o svojich kvalitách, domácim nedal absolútne žiadnu šancu. V poslednom zápase v skupine narazili v boji o prvé miesto na Mexiko, ktoré zdolali 1-0.

 Tím Oscara Tabareza predvádza zatiaľ veľmi pekný futbal a čo viac, na MS ešte neinkasoval ani jeden gól. Luis Suarez, o ktorého služby má záujem Manchester City, je presvedčený,  že to so svojimi spoluhráčmi môžu dotiahnuť ďaleko.

Južná Kórea trochu prekvapujúco obsadila druhé miesto v skupine B za vedúcou Argentínou. V prvom zápase si Kórejčania poradili s nevýraznými Grékmi 2-0. Nasledovala zaslúžená prehra 4-1 s Argentínou a vybojovaná remíza 2-2 v poslednom zápase s Nigériou. Južná Kórea tak postúpila do osemfinále po prvýkrát mimo domácej pôdy (na MS 2002 sa ako spoluorganizátori prebojovali až do semifinále).
 
Veľmi pracovitý a disciplinovaný tím má však problémy v defenzíve. Dokázal to zápas s Argentínou, v ktorom inkasovali 4 góly, ale aj súboj s Nigériou, ktorá si proti nim vypracovala množstvo šancí.  Je dosť pravdepodobné, že ofenzívna kvalita na strane Uruguaja bude na Park Ji-Sunga a jeho spoluhráčov jednoducho priveľa.

Predpoveď: Hoci predvádza Južná Kórea na týchto MS veľmi sympatické výkony myslíme si, že na Uruguaj im to nebude stačiť. V takýchto dôležitých zápasoch rozhoduje hlavne defenzíva a tú majú juhoameričania lepšiu. Uruguaj zatiaľ nedostal ani jeden gól, naopak Kórejčania ich inkasovali už 6 Je pravda, že Ázijský tím je veľmi nebezpečný smerom dopredu, no to sú hráči Uruguaju, ktorí disponujú možno najkvalitnejšiu útočnú dvojicu na šampionáte Suarez - Forlan. Tipujte víťazstvo Uruguaju.

Náš tip:víťazstvo Uruguaju (kurz 1,80 na bet365.com)



USA - Ghana, 26. júna od 20.30

Omnoho zaujímavejší a vyrovnanejší zápas by nás mal čakať večer v súboji medzi USA a Ghanou. Američania si za svoje prvé miesto v skupine vyslúžili Afričanov, kým druhé Anglicko narazí na silné Nemecko.

USA začali na MS remízou s Anglickom, keď na konečných 1-1 upravoval po hrubej chybe anglického brankára Greena Clint Dempsey. Nasledovala remíza 2-2 so Slovincami, kde Američanom nepochopiteľne nebol uznaný gól na 3-2. USA v tomto zápase potvrdili svoju kvalitu a tímový duch. Po polčase totiž prehrávali 0-2, no nevzdali sa, po obrovskom tlaku vyrovnali a dokonca mohli aj zvíťaziť, keby im rozhodca uznal regulárny gól. V dobrom výkone pokračovali aj proti Alžírsku. V tomto zápase zahadzovali jednu vyloženú príležitosť za druhou. Nakoniec sa presadili až v nadstavenom čase. Šťastným strelcom postupového gólu sa stal Landon Donovan, ikona amerického futbalu v posledných rokoch.

Ghana začala MS výhrou nad Srbmi po góle z penalty. Nasledovala smolná remíza s Austráliou 1-1 a po dobrom výkone prehra s Nemeckom 1-0. Hlavný podiel na postupe zo skupiny má najmä Kevin Prince Boateng z Portsmouthu, ktorý úspešne diriguje v strede poľa hru Ghany. Ak však nemá svoj deň, nemá svoj deň ani Ghana.

Trénera Ghany Milovana Rajeveca netrápi, že jeho tím z hry ešte neskóroval. Ako povedal, Ghana si vytvorila veľké množstvo príležitostí, no pre nedostatok šťastia ich nedokázala využiť.

Predpoveď: Očakávame veľmi vyrovnaný zápas. O víťazovi by sa mohlo rozhodnúť až v predĺžení. Američania sa na šampionáte prezentujú ako tím, pre ktorí nie je žiadný zápas nikdy stratený. Presvedčili o tom proti Slovinsku aj Alžírsku. Dá sa povedať, že kvalita je na oboch stranách veľmi vyrovnaná, no o Afrických tímoch vieme, že mnoho zápasov nezvládajú hlavne v hlavách. Naopak ako sme spomínali USA má veľmi silného tímového ducha. Uvidíme, či sa to potvrdí aj v dnešnom zápase. Po 90 minútach tipujeme remízu.

Náš tip:remíza (kurz 3,10 na bet365.com)