Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.9.)

piatok, 28. september 2012 16:01 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.9.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Legenda Realu Madrid, Zinedine Zidane, už nepôsobí ako športový riaditeľ Realu Madrid. Bývalý blízky poradca Mourinha sa rozhodol naplno venovať mládežníckej akadémií Bieleho Baletu.

REAL MADRID: Bývalý športový riaditeľ Malagy a veľká legenda Pusiniek, Fernando Hierro, včera pre denník AS prezradil, že rozdiel 8 bodov, ktoré momentálne stráca Madrid na prvú Barcelonu nie je až taký veľký ako sa môže na prvý pohľad zdať. Podľa Hierra má Real víťaznú mentalitu a tento náskok je schopný v priebehu sezóny určite zmazať.

REAL MADRID & BARCELONA: Špílmacher Manchestru City David Silva v rozhovore pre Cope Radio prezradil, že v novej zmluve s Citizens nemá žiadnu klauzulu, ktorá by mu povoľovala prestup do Realu Madrid alebo Barcelony, v prípade, že by mali oňho tieto tímy záujem.

BARCELONA: V Barcelone sa momentálne intenzívne riešia zmluvy pre Xaviho Hernandéza a Lionela Messiho, ktoré by mali mať špeciálny charakter “doživotného kontraktu”. Podpisy zmlúv sú naplánované už na budúci týždeň.

BARCELONA: Defenzívny štít Barcelony Sergio Busquets si stihol doliečiť svoj chrbát a bude tak Titovi Vilanovi k dispozícii už vo víkendovom zápase proti výborne hrajúcej Seville.

LEVANTE: Do Levante zamierila nová posila Manuel Precaido, ktorý je známy najmä ako syn bývalého trénera Villarrealu Manuela Precaida, ktorý toto leto zomrel na zlyhanie srdca. Mladý Precaido sa stihol zapojiť do tréningu a Levante by mal byť k dispozícii už v zápase proti Sportingu Gijón.

GETAFE: Talentovaný marocký záložník Abdelazziz Barrada by mohol už v zime opustiť Španielsko a zamieriť na Britské Ostrovy. O Barradu má podľa slov hráčovho agenta, Jesusa Mesasa, veľký záujem anglický šampión Manchester City.

VALENCIA: Na listine zranených hráčov Valencie sa objavil Ricardo Costa, ktorý si poranil na tréningu stehenný sval a svojmu tímu bude určite chýbať v ligovom zápase proti Realu Zaragoza.