Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.9.)

sobota, 29. september 2012 13:49 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.9.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Kormidelník Barcelony Tito Vilanova vyhlásil, že v súčasnosti nehrá jeho tím ešte tak dobre, ako by si predstavoval a stále existujú medzery, na ktorých treba popracovať.

BARCELONA:
Na Abidala počkáme tak dlho, ako to bude potrebné, vyhlásil Tito Vilanova, ktorý tak reagoval na otázky novinárov, kedy by sa mal francúzsky futbalista po transplantácií pečene vrátiť naspäť k tímu. 

BARCELONA: V dnešnom zápase Barcelony so Sevillou ešte nebude môcť Tito Vilanova počítať so službami Adriana Coreiru ani Andrésa Iniestu. Obaja sa zostavujú z ľahších zranení a hoci sa hlavne v prípade Iniestu písalo o tom, že stretnutie stihne, opak je napokon pravdou.

BARCELONA: Letná posila z Valencie Jordi Alba si zatiaľ nerobí ťažkú hlavu z toho, že nastupuje v zostave Blaugranas menej často aj Adriano Correia. 23-ročný krajný obranca je presvedčený, že už čoskoro odkáže svoju cenu.

BARCELONA: Javier Mascherano vyhlásil, že štvorica opôr Barcelony Xavi, Messi, Iniesta a Puyol sú tímovými emblémmi a nevie si bez nich predstaviť súčasný káder Blaugranas.

BARCELONA: Podľa najnovších informácii sa Barcelona a Arsenal zaujímajú o kapitána francúzskeho majstra Montpellieru Mapua Yanga-Mbiwa. Vedenie minuloročného prekvapenia Ligue 1 však rázne odmietlo všetky špekulácie ohľadom odchodu svojej opory a prípadným záujemcom odkázalo, že kapitán “La Paillade“ nie je v žiadnom prípade na predaj.

REAL MADRID: Na tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom Realu Madrid s Deportivom La Coruňa tradične dorazil José Mourinho, ktorý zdôraznil, že ak má byť táto sezóna pre Pusinky úspešná musia sa jeho zverenci vrátiť k starej dobrej forme a musia tak urobiť už zajtra.

REAL MADRID:
Bizón, ako prezývajú novú letnú akvizíciu Realu Madrid Michaela Essiena, ktorý prišiel na Santiago Bernbabeu z londýnskej Chelsea, sa nechal počuť, že španielska Primera Division mu príde omnoho zábavnejšia ako anglická Premier League, pretože sa v nej hrá krajší futbal a padá v nej viac gólov.

ATLETICO MADRID: “Los Colchoneros“ by mal v zápase s Espanyolom Barcelona opäť pomôcť kmeňový brankár Chelsea Londýn Thibaut Courtios. 20-ročný mladík, ktorému sa predpovedá hviezdna budúcnosť, laboroval s menšími zdravotnými problémami, no včera ho už bolo vidieť na tréningu.  

DEPORTIVO LA CORUNA:
Tréner Deportivo La Coruňa José Louis Orteo bude mať k dispozícii na zápas proti Realu Madrid aj španielskeho obrancu Aythamiho, ktorý si už stihol doliečiť problémy so stehenným svalom a na zajtrajší duel by mal byť 100% pripravený.