Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.9.)

nedeľa, 30. september 2012 15:27 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.9.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Pri príležitosti osláv 110. Výročia vzniku klubu mal včera večer Florentino Peréz slávnostný prejav ku starším členom klubu. Peréz však nehovoril len o minulosti, ale aj o budúcnosti tímu zo Santiago Bernabeu. Okrem iného spomenul aj spoluprácu s Mourinhom, ktorú si pochvaľuje a odkázal, že dúfa v čo najdlhšie zotrvanie “Special One“ v kráľovskom klube.

REAL MADRID:
Prezident Realu Madrid Florentino Peréz včera prezradil aj to, že v čase príchodu Josého Mourinha na lavičku Pusiniek mal klub príležitosť získať súčasného špílmachra Manchestru City Davida Silva, no klub vtedy uprednostnil angažovanie Mesuta Ozila.

REAL MADRID: Bývalý stredopoliar Realu Madrid, Rubén De La Red, verí, že tohtoročný Ballon d'Or (Zlatá lopta) pre najlepšieho hráča sveta za sezónu 2011/2012 získa jeho dlhoročný spoluhráč a priateľ Iker Casillas. Podľa slov De La Reda si kapitán Realu Madrid toho prestížne ocenenie plne zaslúži vďaka svojim výkonom za Real Madrid a najmä vďaka výkonom, ktoré predvádzal v drese Španielska na záverečnom turnaji EURO 2012.

REAL MADRID:
24-ročný útočník Karim Benzema sa dnes na pre denník AS vyjadril, že je potešení herným progresom Realu Madrid. Francúzsky bombardér taktiež dúfa, že sa všetko vráti do starých koľají a Biely balet rozbehne dlhú víťaznú šnúru.

REAL MADRID:
Do nominácie Pusiniek na dnešný zápas proti Deportivo La Coruňa sa kvôli ľahkému zraneniu nezmestil Michael Essien. Podľa slov lekárov by však mal byť “Bizón“ na zápasy Ligy Majstrov už plne k dispozícií.

BARCELONA: Vo včerajšom zápase Barcelony proti Seville sme mohli byť svedkami kurióznej situácie, keď v 72. minúte za stavu 2:1 pre Sevillu bol vylúčený Gery Medel, ktorý údajne zasiahol Cesca Fabregasa do tváre a španielsky reprezentant veľmi ochotne padol na zem. Po tejto udalosti Barcelona ožila a nakoniec obrátila zápas na konečný stav 3:2. Zaujímavé však je to, že keď sa po zápase novinári opýtali Fabregasa na túto situáciu reagoval veľmi podráždene. Niet sa čomu diviť, keďže Fabregas očividne túto situáciu prifilmoval.

BARCELONA: Na včerajší zápas proti Seville nebude v dobrom spomínať syn bývalého brazílskeho reprezentanta, Mazinha, Thiago Alcantrana. Thiago si totižto v tomto dueli privodil zranenie kolena, ktoré ho pravdepodobne odstaví mimo hry na dva  týždne a s najväčšou pravdepodobnosťou tak nestihne prvé ligové El Clásico.

DEPORTIVO LA CORUNA:
Dnes čaká nováčika Primera Division veľký krst ohňom v podobe zápasu s Realom Madrid. Niet divu, že všetci hráči Deportiva sú na tento duel veľmi nabudení, čo potvrdil aj Carlos Marchena. Pre 33-ročného obrancu je tento zápas veľkou výzvou  a dúfa, že skončí ziskom aspoň jedného bodu pre Deportivo.

SEVILLA: Po včerajšom zápase Sevilly s Barcelonou vystúpil pred médiá aj tréner Sevilly, Michél, ktorý pochválil svojich hráčov a vyhlásil, že oni zápas neprehrali. Stretnutie v prospech Barcelony totiž podľa Michéla doviedol do úspešného konca hlavný rozhodca, ktorý najprv udelil vymyslenú červenú kartu Medelovi po filmovaní Fabregasa a v závere zápasu neprerušil hru po jasnej ruke Barcelončanov v strednom pasme, pričom Sevilla následne inkasovala.