Main Content

MS 2010 VIDEO: Najlepšie, najkrajšie a najhoršie z prvej fázy šampionátu

sobota, 26. jún 2010 15:50 | Autor: Martin Gregor

MS 2010 VIDEO: Najlepšie, najkrajšie a najhoršie z prvej fázy šampionátu
MS 2010 VIDEO: Najlepšie, najkrajšie a najhoršie z prvej fázy šampionátu | zdroj: SITA

Včera sa skončila skupinová fáza futbalových majstrovstiev sveta. Tie dnes pokračujú prvými súbojmi osemfinále. Pripravili sme pre vás článok, v ktorom sme vybrali 5 NAJ z prvej časti tohto šampionátu.

Najlepší hráči

Tri výborné zápasy odohral Lionel Messi. Najväčšia hviezda šampionátu bola pred turnajom médiami kritizovaná za to, že v drese Argentíny nepredvádza také excelentné výkony, ako v španielskej lige za Barcelonu. Messi však kritikov umlčal hrou v Juhoafrickej republike. Momentálne je najaktívnejším strelcom turnaja s 20 streleckými pokusmi, pričom 11 z nich smerovalo na bránku. Gólovo sa ale nepresadil, hoci mal na to množstvo príležitostí. Ak sa mu začne dariť aj strelecky určite bude najlepším hráčom turnaja aj v jeho závere. 

Výbornú formu má Španiel David Villa. Momentálne je spolu s Higuainom a našim Róbertom Vittekom najlepším strelcom turnaja s troma presnými zásahmi. Keby premenil penaltu proti Hondurasu mohol mať ešte o gól viac.

Japonci vďačia za postup do osemfinále Keisuke Hondovi. Ten odohral fantastický zápas proti Dánsku. V úvode otvoril skóre strelou z priameho kopu z 34 metrov a v závere zápasu nádherne nahral na tretí poisťovací gól Japonska. Bola to asistencia ako z veľkej knihy futbalu. V šestnástke oklamal obrancu spolu s brankárom a následne po rýchlej kľučke nahral spoluhráčovi, ktorému stačilo doraziť loptu to opustenej bránky Dánov.    

Najkrajšie góly

Na turnaji sme videli viacero krásnych gólov, no tri z nich boli jednoducho nezabudnuteľné.  Fantastická strela Mesuta Ozila, ktorá znamenala víťazstvo Nemecka nad Ghanou 1-0, gól Taliana Quagliarella proti Slovensku, ktorou znižoval na 3-2 a gól Hondu v zápase Japonska s Dánskom z 34 metrov. Pozrite si doposiaľ najkrajšie góly majstrovstiev v nasledujúcich videách.

VIDEO: Gól Mesut Ozil (proti Ghane na 1-0)



VIDEO: Gól Quagliarellu (proti Slovensku na 2-3)



VIDEO: Gól Keisuke Hondu (na 1-0 proti Dánsku)



VIDEO: Výber doposiaľ najkrajších gólov svetového šampionátu


Naj zápasy


Vyčnievali dva súboje. Tým prvým bol duel Južnej Kórei s Nigériou, ktorý skončil nerozhodným výsledkom 2:2. Tento zápas bol plný ofenzívneho futbalu, nechýbali strely, góly a ani pekné kombinačné akcie. Až do záveru zápasu sa išlo na doraz, pretože Nigéria potrebovala zvíťaziť.

VIDEO: Zábery zo zápasu Nigéria - Južná Kórea 2-2


Druhým krásnym zápasom bol súboj Slovenska s Talianskom, v ktorom naši reprezentanti senzačne porazili stále úradujúcich majstrov sveta 3-2. Videli sme 5 nádherných gólov, skvelé kombinácie Slovákov, množstvo gólových príležitostí na oboch stranách a strhujúci záver, v ktorom padli 2 góly v posledných 6 minútach.

VIDEO: Zábery zo zápasu Slovensko - Taliansko 3:2


Najlepší tímový výkon


Najlepší výkon nie len podľa našich priaznivcov predviedli na MS práve futbalisti spod Tatier v zápase s Talianskom. S týmto názorom sa stotožňuje aj americký portál ESPN.com. Slováci hrozili po celý zápas nebezpečnými protiútokmi, strelili tri krásne góly, neustále bojovali o každý centimeter ihriska, zaskakovali za spoluhráčov, žiadna lopta pre nich nebola nikdy stratená. Hrali jednoducho ako o život. Spolu s Talianmi sa zapríčinili o zatiaľ najkrajší zápas tohtoročných majstrovstiev.



Najväčšie sklamanie


Výkony afrických tímov, Taliani a Francúzi. Pred turnajom mnoho odborníkov tvrdilo, že tento šampionát bude patriť africkým reprezentáciam, ktoré urobia takzvanú dieru do sveta. No mýlili sa. Okrem Ghany nepostúpila žiadna iná africká krajina ani do osemfinále. Pobrežie Slonoviny síce doplatilo na veľmi ťažkú skupinu s Brazíliou a Portugalskom, no výrazne sklamali predovšetkým reprezentácie Kamerunu a Nigérie.

Fiaskom sa skončilo účinkovanie Francúzov a Talianov. Teda dvoch tímov, ktoré pred štyrmi rokmi hrali spolu vo finále. Taliani doplatili na prestarnutý káder, no Francúzi predovšetkým na zlú atmosféru v tíme a nepriaznivý vplyv trénera Domenecha.