Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (1.10.)

pondelok, 1. október 2012 14:08 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (1.10.)
Správy dňa z anglickej Premier League (1.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

NEWCASTLE & LIVERPOOL: V médiách sa opäť objavujú špekulácie týkajúce sa možného odchodu senegalského útočníka Demba Ba z Newcastlu. 27-ročný kanonier, ktorý aktuálne vedie tabuľku strelcov Premier League (7 gólov) totiž chce vyšší plat ako súčasných 50 tisíc libier týždenne. Ten mu vedenie Strák odmieta ponúknuť. Do celej veci sa preto vložil FC Liverpool, ktorý by ho chcel priviesť na Anfield Road. Hodnota Demba Ba je podľa kontraktu s Newcastlom 7 miliónov libier. 

NEWCASTLE & LIVERPOOL:
Ak by odišiel Demba Ba do Liverpoolu Straky by vraj radi opäť usilovali o služby Andyho Carrolla, ktorý momentálne hosťuje ako kmeňový hráč Liverpoolu vo West Hame. Je tak teoreticky možné, že sa v zime zrealizuje výmena Carroll – Demba Ba.

NEWCASTLE:
Tréner Strák Alan Pardew, ktorý pred pár dňami podpísal s vedením Newcasltu novú 8-ročnú zmluvu, verí, že sa so svojim tímom v dohľadnej dobe pozrie do Ligy majstrov. Pardew dokonca tvrdí, že jeho súčasné mužstvo je schopné v tejto sezóne zabojovať aj o nejakú trofej.

MANCHESTER CITY:
Roberto Mancini vyhlásil, že momentálne je jeho vzťah s Carlosom Tévezom na výbornej úrovni a je rád, že si všetky nezrovnalosti s argentínskym útočníkom vyriešili. Tévez je vraj teraz úplne iný muž ako pred rokom.

CHELSEA:
Majiteľ londýnskej Chelsea Roman Abramovič údajne nechce ponúkať hráčom, ktorý majú viac ako 30 rokov, kontrakty dlhšie ako jednu sezónu. To sa týka aj dvojice Frank Lampard a Ashley Cole, ktorí momentálne rokujú o predĺžení svojich zmlúv. V prípade oboch hráčov to môže v konečnom dôsledku znamenať to, že sa rozhodnú zo Stamford Bridge odísť. O Ashleyho Colea má veľký záujem Paris Saint Germain, Lamparda by radi videli v USA po boku Davida Beckhama v LA Galaxy.

SWANSEA:
Kormidelník Swansea City Michael Laudrup priznal, že ho trápi koncovka jeho hráčov z posledných troch zápasov. Kým Swansea v prvých troch kolách strelila až 10 gólov v posledných troch neskórovala ani raz a inkasovala až osem. Laudrup si myslí, že obrana tímu hrá napriek tomu dobre, ale útočníci si už nedokážu vytvárať toľko streleckých pozícií ako v úvode sezóny.

ASTON VILLA:
To, že Darren Bent “odštartoval” zápas Villans proti West Bromwichu len z lavičky náhradníkov okamžite vyvolalo špekulácie o tom, že sa pohádal s trénerom Paulom Lambertom. Ten však tieto klebety rezolútne odmieta.

EVERTON:
David Moyes by rád priviedol do liverpoolskeho klubu Jamesa McCarthyho z Wiganu. Trhová hodnota 21-ročného talentovaného írskeho záložníka sa odhaduje na 5,5 milióna eur.