Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.10.)

pondelok, 1. október 2012 15:41 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Po zápase medzi Realom Madrid a Deportivom La Coruna, ktorý vyhral Biely balet s prehľadom 5:1, sa na tlačovú konferenciu dostavil asistent Josého Mourinha, Aitor Karanka. Ten si neodpustil slová chvály na výkon Brazílčana Kaká. Legenda Realu Madrid sa vyjadrila, že bývalý držiteľ Zlatej lopty momentálne zohráva v drese Pusiniek veľmi dôležitú úlohu.
 
REAL MADRID: Vo včerajšom zápase patril Cristiano Ronaldo opäť k najlepším hráčom Pusiniek. CR7 zaznamenal hetrik, no najmä prvý gól a jeho oslava očarila divákov najviac. Portugalská hviezda totiž vzdala hold mladému chlapcovi z akadémie Realu Madrid, ktorý pred pár dňami zomrel. Za toto gesto si vyslúžil uznanie nielen od divákov na štadióne ale aj od inak často veľmi kritických médií.

REAL MADRID: Jedným z hráčov, ktorý dnes pristúpili k novinárom, aby sa vyjadrili o veciach týkajúce sa Realu Madrid bol aj Sergio Ramos. Španielsky obranca na otázku či prípadná prehra s Barcelonou pochová ich šance na výhru v lige odpovedal rezolútne proti a uviedol, že aj pri prípadnej prehre môžu ligový primát stále získať, čoho je dôkazom minulá sezóna.

REAL MADRID: Madridský veľkoklub plánuje v najbližších rokoch zrekonštruovať posvätný stánok Santiago Bernabeu. Vedenie Bieleho baletu preto včera zverejnilo 4 návrhy úpravy štadióna, spomedzi ktorých sa vyberie nová podoba futbalového chrámu Pusiniek.

REAL MADRID: Nurimu Sahinovi, ktorý toto leto odišiel z Realu Madrid na hosťovanie do Liverpoolu, sa v Anglicku mimoriadne darí. Vedenie “The Reds“ preto vyhlásilo, že sa určite v lete pokúsi o to, aby turecký záložník zostal na Anfield Road natrvalo.

BARCELONA: Zranenie Thiaga Alcantranu  zo zápasu so Sevillou je natoľko vážne, že mladá hviezda Barcelony bude svojim kolegom chýbať minimálne dva mesiace.

BARCELONA: Najväčšia hviezda katalánskeho giganta, Lionel Messi, dnes pre španielske média uviedol, že preňho je klubová trofej vždy oveľa cennejšia ako individuálne ocenenia.  Argentínsky zázrak taktiež podotkol, že chce aby si ho ľudia pamätali najmä ako dobrého človeka.

ATHLETIC BILBAO: Nálada v baskickom klube je po zbabranom úvode sezóny na bode mrazu a určite nepridala k dobru ani kuriózna situácia, ktorá sa stala na dnešnom tréningu, počas ktorého sa najväčšia hviezda Athletica, Fernando Llorente, pohádal s trénerom Marcelom Bielsom. Dôvod konfliktu nie je známy, no člen užšieho kádra španielskej reprezentácie po tomto konflikte ihneď odišiel do šatne.
 
VALENCIA: Valenciu čaká zajtra v skupinovej fáze Ligy majstrov francúzske Lille. Ľavý obranca “ Los Chce“, Aly Cissokho, na margo toho vyhlásil, že Netopieri si budú musieť dávať veľký pozor, nakoľko francúzsky tím disponuje kvalitnými hráčmi, ktorí vedia byť veľmi nevyspytateľní.

VALENCIA: Na už tak široký menoslov zranených hráčov Valencie sa pripísalo ďalšie meno. Obranca Netopierov, Joao Pereira, si cez víkend poranil stehno a mohol zrejme príde o vyššie spomínaný zápas proti Lille. 

REAL SOCIEDAD: Na tento víkend určite bude v dobrom spomínať záložník Xabi Pietro, ktorý si na konto pripísal už svoj 300. štart za Real Sociedad. Toto číslo bolo o to krajšie, že Sociedadu sa podarilo vyhrať v 6. kole La Ligy nad Athleticom Bilbao 2:0.