Main Content

Elitná zostava 6. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 2. október 2012 16:59 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 6. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 6. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend už šiestim kolom, ktoré prinieslo dokopy až 34 gólov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Petr Čech (Chelsea FC) - Najviac nás oslovil výkon českého brankára FC Chelsea Petra Čecha, ktorý v šlágri kola proti Arsenalu Londýn predviedol viaceré zákroky na hranici geniality a The Blues držal nad vodou po väčšinou zápasu. Za inkasovaný gól z kopačky Gervinha nemohol, útočník z Pobrežia Slonoviny to trafil perfektne.

OBRANCOVIA

Carl Jenkinson (Arsenal FC)
- Pravý obranca Arsenalu Carl Jenkinson sa dostáva do obdivuhodnej formy. Po skvelom výkone v zápase proti Manchestru City nesklamal ani v dueli proti Chelsea, v ktorom patril k najlepším hráčom svojho tímu. Jediné mínus si zaslúži za nafilmovaný pád, na ktorý mu rozhodca Atkinson však skočil.

William Gallas (Tottenham Hotspur)
- Bývalý francúzsky reprezentant, ktorý v minulosti obliekal dresy Chelsea aj Arsenalu, odohral proti Manchestru United, podobne ako jeho spoluhráči, výborný zápas a mierou vrchovatou sa pričinil o to, že Kohúti odišli z Old Traffordu s výhrou 3-2 a troma bodmi vo vrecku.

Daniel Agger (FC Liverpool) - FC Liverpool si zapísal v tejto sezóne prvé víťazstvo, keď The Reds zmietli Norwich na jeho ihrisku 5-2. Dánsky stopér bol po celých 90 minút pevným pilierom obrany a s našim Martinom Škrtelom až na drobné chybičky odohrali dobrý zápas.

Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)
- Tréner Tottenhamu Hotspur André Villas Boas posunul stopéra Jana Vertonghena na ľavý kraj obrany a urobil sakramentsky dobre. Tento belgický obranca v zápase proti Manchestru United doslova lietal na ihrisku, dal otvárací gól po krásnom sóle a keby mal trocha šťastia, mohol pridať aj ďalšie. Výhra 3-2 na Old Trafford je z veľkej časti jeho zásluhou.

STREDOPOLIARI

Nuri Sahin (FC Liverpool) - Kmeňový hráč Realu Madrid, ktorý je na ročnom hosťovaní na Anfield Road, sa v novom tíme už udomácnil, čo dokazuje gradácia jeho výkonov. V stretnutí proti Norwichu bol neudržateľný, v strede poľa vládol, strelil jeden gól a na druhý Suárezovi nabíjal.

Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur) -
Moussa Dembélé nastúpil na Old Trafford už na svoj druhý zápas v tejto sezóne. V tom prvom, ešte ako hráč Fulhamu, prehral so svojím tímom smolne 2-3, no predviedol skvelý výkon. V sobotu odohral opäť výborný zápas, neúnavne behal, odoberal lopty súperom a jeho mužstva sa tento krát tešilo z víťazstva. Na druhý gól Balea sám prihrával.

Juan Mata (Chelsea FC)
– Španielsky reprezentant Juan Mata v zápase kola proti Arsenalu veselo kombinoval so spoluhráčmi, motal hlavu obrancom Gunners a nakoniec po lišiacky zahranom priamom kope vsietil víťazný gól, ktorý rozhodol o troch bodoch pre Chelsea. Mata prihrával aj na prvý zásah Torresa a preto o jeho nominácií do zostavy kola niet pochýb.

ÚTOČNÍCI

Luis Suarez (FC Liverpool) -
Uruguajský kanonier FC Liverpool sa stal hlavnou postavou kola. V zápase jeho Liverpoolu s Norwichom City si zapísal hetrik a výrazne tak dopomohol The Reds k vysokej výhre 5-2. Suarez potvrdil, že ak má svoj deň, tak je prakticky nezastaviteľný.

Fernando Torres (Chelsea FC) - Fernando Torres patril spolu s krajanom Matom a brankárom Čechom, k hlavným postavám Londýnskeho derby. O prvý gól svojho mužstva sa sám postaral, keď natiahol nohu cez stopéra Koscielneho a pri góle Matu z priameho kopu, to bol práve Torres, kto bol faulovaný.  Na jeho miesto sa ešte núkal Peter Crouch zo Stoke, ktorý dvoma gólmi pokoril Swansea, no nakoniec sme dali prednosť Španielovi.

Nikica Jelavič (Everton FC) - Liverpoolsky Everton sa po zaváhaní v pohári s Leedsom otriasol a hoci proti Southamptonu spočiatku prehrával v Goodison Parku 0-1, Karamelky dokázali na domácej pôde napokon podľa očakávaní získať všetky tri body. Jelavič dal dva z troch gólov Evertonu a preto nemohol v našej zostave kola chýbať.