Main Content

MS 2010: Novým trénerom Francúzska Laurent Blanc

sobota, 26. jún 2010 23:27 | Autor: TASR

Nový tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Laurent Blanc podpísal podľa denníka L´Equipe s vedením národnej federácie dvojročný kontrakt. Na lavičke Les Bleus nahradí Raymonda Domenecha, ktorému vypršala po vypadnutí na svetovom šampionáte v JAR platná zmluva.

Aj keď neoficiálne zvolili Blanca do funkcie už dávnejšie, doteraz podpis dohody nepotvrdili. Mlčanie prerušil až v sobotu ráno svojou správou L´Equipe, podľa ktorého k podpisu došlo začiatkom tohto týždňa. Formálne Blanca potvrdia za reprezentačného trénera pravdepodobne až 2. júla. Premiéru na reprezentačnej lavičke bude mať 11. augusta v prípravnom zápase proti Nórsku.

Blanca vybrala Francúzska futbalová federácia (FFF) v druhej polovici mája, keď sa dohodla aj s jeho doterajším zamestnávateľom Girondins Bordeaux. Štyridsaťštyriročný bývalý majster sveta (1998) a Európy (2000) síce mal zotrvať v klube až do júna 2011, zainteresované strany sa napokon dohodli na jeho uvoľnení. Medzičasom o jeho služby prejavil záujem taliansky Inter Miláno, na San Siro by sa však rozhodne nemal sťahovať. Blancovým asistentom pri "Les Bleus" bude jeho doterajší pomocník z Bordeaux Jean-Louis Gasset. V realizačnom tíme bude aj niekdajší výkonný riaditeľ Olympique Lyon Marino Faccioli.