Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (3.10.)

streda, 3. október 2012 11:24 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (3.10.)
Správy dňa z anglickej Premier League (3.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Martin Škrtel sa v týchto dňoch teší ďalšiemu milému oceneniu od fanúšikov Liverpoolu. Po tom ako bol cez leto vyhlásený fanúšikmi The Reds v ankete na oficiálnej stránke klubu za najlepšieho hráča uplynulej sezóny, podobné ocenenie získal včera, keď sa stal víťazom ankety o najlepšieho hráča tímu podľa telesne postihnutých fanúšikov FC Liverpool.

MANCHESTER UNITED:
Alex Ferguson má po včerajšom zápase v Kluži (1:2) zmiešané pocity. Kým v prvom polčase hral Manchester veľmi zle, v druhom predviedol podľa Fergusona najlepší výkon v sezóne. Skúsený kormidelník priznal, že ho najviac trápia úvody zápasov, ktoré sú zo strany jeho hráčov katastrofálne.

MANCHESTER UNITED:
Wayne Rooney naväzuje na Fergusonova a upozorňuje, že Manchester sa musí začať vyvarovať zlým začiatkom stretnutia, inak na to môže doplatiť. Rooney poukázal na skutočnosť, že včera United na ihrisku rumunského Klužu inkasovali už po šiestykrát v sezóne ako prvý tím v zápase. Doteraz sa podarilo Červeným Diablom štyrikrát otočiť skóre vo svoj prospech.

MANCHESTER UNITED:
Jonny Evans, ktorý utrpel menšie zranenie cez minulý víkend v zápase s Tottenhamom, včera nastúpil na zápas Ligy majstrov, no pre tie isté problémy ani toto stretnutie nedohral. Alex Ferguson teraz nevie potvrdiť, či sa dá Evans do víkendu, kedy hrajú Red Devils náročný zápas s Newcastlom, do poriadku.

CHELSEA:
Ikona londýnskej Chelsea Frank Lampard sa po víťazstve svojho tímu na pôde FC Nordsjaelland (0:4) nechal počuť, že Chelsea má tím schopný obhájiť trofej Ligy majstrov. Ak by sa to The Blues podarilo bol by to vôbec prvý klub, ktorý by túto trofej obhájil.

TOTTENHAM:
26-ročný portugalský stredopoliar Joao Moutinho, ktorý bol v lete dlho v hľadáčiku Tottenhamu Hotspur vyhlásil, že jeho odchod na White Hart Lane stroskotal práve na jeho osobnom rozhodnutí. “Urobil som rozhodnutie zostať v Porte. Verím v hodnotu a kvalitu, ktorú tu máme,” povedal hráč, o ktorého služby sa v zime plánuje  pobiť Barcelona aj Zenit Petrohrad.

MANCHESTER CITY:
Roberto Mancini priznal, že sníva o triumfe v Lige majstrov. Citizens však najprv musia postúpiť aspoň zo základnej skupiny, ktorá je v konkurencií Realu Madrid, Dortmundu a Ajaxu veľmi nabitá. Mancini nepriamo naznačil, že očakáva boj o druhé postupové miesto medzi jeho tímom a Borussiou Dortmund, pričom nemecký klub označil v rozhovore ako jeden z najlepších v Európe.

ARSENAL:
Arséne Wenger sa musí najbližšie 3 týždne zaobísť bez služieb francúzskeho záložníka Aboua Diabyho, ktorý má problémy so stehenným svalom. Problémy má aj Arteta, ktorého štart v dnešnom zápase Ligy majstrov proti Olympiakosu je otázny. Naopak Wenger v dohľadnej dobe sa očakáva návrat zraneného Tomáša Rosického.

NEWCASTLE
: Vedenie Strák poškuľuje po službách Joshua Kinga, ktorý je momentálne hráčom Manchestru United.  20-ročný nórsky útočník sa  nevie v Manchestri pre silnú konkurenciu v útoku vôbec presadiť a preto by preferoval odchod z Old Traffordu.

READING:
Nováčik anglickej Premier League Reading podpísal novú zmluvu so Seanom Morrisonom, podľa ktorej bude mladý 21-ročný obranca hráčom tohto tímu minimálne do sezóny 2015/2016.

QUEENS PARK RANGERS & FULHAM
: Bývalý hráč Fulhamu a v súčasnosti útočník QPR Bobby Zamora vyhlásil, že podľa jeho názoru väčšina hráčov Fulhamu nevychádza vôbec dobre so svojim trénerom Martinom Jolom. Zamora k tomu dodal, že on sám odišiel z Fulhamu práve pre nezhody s týmto kormidelníkom.