Main Content

Analýzy MS 2010 (17): Nemecko - Anglicko, Argentína - Mexiko

sobota, 26. jún 2010 23:35 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (17): Nemecko - Anglicko, Argentína - Mexiko
Analýzy MS 2010 (17): Nemecko - Anglicko, Argentína - Mexiko | zdroj: SITA

Po včerajších úvodných osemfinálových súbojoch poznáme prvých dvoch štvrťfinálových účastníkov majstrovstiev sveta vo futbale. Uruguaj si vybojoval postup po víťazstve 2:1 nad Južnou Kóreou a Ghana zdolala ako jediný zástupca afrického kontinentu v osemfinále USA podobne 2:1, ale až po predĺžení. Presne takýto vývoj sme predpovedali aj v našom včerajšom preview.

Dnes spoznáme ďalších dvoch postupujúcich do štvrťfinále zo súbojov Anglicka s Nemeckom (16.00) a Mexika s Argentínou (20.30). Už len menoslov týchto osemfinálových dvojíc vzbudzuje veľký rešpekt, máme sa teda na čo tesiť. Prečítajte si naše predzápasové analýzy.


Nemecko - Anglicko, 26. júna od 16:00


Angličania si opäť získali kredit veľkého tímu po výhre nad Slovincami (1-0), ktorí po góle USA v nadstavení proti Alžírsku stratili postupovú šancu. “Albion“ odohral konečne dobrý zápas a naznačil tak, že aj vo vyraďovacích bojoch je s ním nutné počítať. Napriek tomu, že Angličania strelili Slovincom len jeden gól, v útoku to bol úplne iný tím, než ten, ktorý nastúpil pár dní predtým proti Alžírsku. Stále ale čakáme na prebudenie najväčšieho žolíka Capellovho výberu, Wayna Rooneyho.

Nemci vstúpili do turnaja vysokou výhrou 4-0 nad Austráliou, ktorá pre červenú kartu dohrávala zápas len v desiatich. Nasledovala veľmi smolná prehra 0-1 so Srbmi, keď sa už v prvom polčase porúčal z ihriska kvôli spornej červenej karte Miroslav Klose. Napriek tomu boli Nemci súperovi po celý zápas minimálne vyrovnanými protivníkmi, no nedokázali premeniť množstvo šancí, ktoré si vypracovali. Vrátane jednej penalty. V poslednom skupinovom zápase si vybojovali postup do osemfinále proti Ghane, ktorú porazili 1-0 po krásnom góle vychádzajúcej hviezdy tímu Mesuta Ozila.

Ak by sme porovnávali výkony z doterajších troch zápasov, tak má Nemecko určite navrch. Ak však porovnáme kvalitu a skúsenosti hráčov na oboch stranách, víťazí Anglicko. Angličania nedokázali v prvých dvoch stretnutiach pretaviť individuálne kvality do dobrého kolektívneho výkonu. Za očakávaniami zaostal najmä Wayne Rooney, ktorého mnoho odborníkov považovalo za kľúčového hráča Albionu a pár odvážnych aj za kľúčového hráča celého turnaja. Či to tak bude, uvidíme už dnes večer. Možno práve dnes nadíde jeho veľká chvíľa a prelomí streleckú smolu. Na to, že strelí gól si môžete staviť v kurzoch na úrovni 2,60. Napriek tomu, že Rooney striedal pre zranenie v zápase so Slovincami, dnes určite nastúpi.

Predpoveď: Každému je jasné, že pôjde o mimoriadne vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodnú maličkosti. Krásny futbal nemôžeme očakávať, skôr pôjde o boj o každý milimeter ihriska. Rozhodne využivanie šancí. Je teda dosť možné, že postupujúceho spoznáme až v predĺžení, alebo po penaltách. My tipujeme remízu po zakladnej hracej dobe.

Náš tip:remíza (kurz 3,05 na bwin.com)



Argentína - Mexiko, 26. júna od 20:30

Na štadióne Soccer City sa dnes večer stretne Argentína s Mexikom. Tieto dva tímy sa v rovnakej fáze turnaja stretli aj pre štyrmi rokmi počas MS v Nemecku. Vtedy Maxi Rodriguez v predĺžení rozhodol o výhre Argentíny v pomere 2-1.

Po dosť problematickej ceste kvalifikáciou bol tím trénera Diega Maradonu pod paľbou kritiky, no výkony tu v JAR spravili z Argetíny top favorita na zisk trofeje. Po úvodnej výhre nad Nigériou (1-0) nasledoval proti Južnej Kórei (4-1) hettrik Gonzala Higuaina a skupinovú fázu ukončili Argentínčania pohodlnou výhrou 2-0 nad Géckom.

Futbalista roka Lionel Messi napriek skvelým výkonom ešte nestrelil gól, hoci je v tejto chvíli najčastejšie strieľajúcim hráčom turnaja. O góly sa však zatiaľ stará jeho kolega z útoku Gonzalo Higuain z Realu Madrid. Argentínčania sa tiež môžu spoľahnúť na vynikajúce výkony obrancov Heinzeho a Demichelisa, i keď druhý menovaný urobil v zápase s Južnou Kóreu veľkú hrubku, po ktorej outsider skóroval.

Dnes favorita nečaká ľahký súper, keďže Mexiko svoju silu ukázalo počas bojov v skupine A. Po remíze v otváracaom zápase šampionátu 1-1 s JAR vyhrali zverenci Javiera Aguirreho 2-0 nad Francúzskom. V poslednom skupinovom zápase v boji o prvé postupové miesto prehrali s Uruguajom 1-0, čo tréner pripísal slabému pohybu a nasadeniu jeho tímu. Dnes má však Mexiko o motiváciu postarané.

Maradona nechal v poslednom zápase s Grékmi sedieť viacero kľúčových hráčov, medzi nimi aj kapitána Javier Mascherana, strelcov Carlosa Teveza a Gonzalesa Higuaina, či Waltera Samuela, Gabriela Heinzeho a Jonasa Gutierreza.  Všetci by sa mali dnes opäť objaviť na trávniku v základnej zostave. O miesto v nej sa uchádza aj Juan Sebastian Veron, ktorý po zranení nastúpil v poslednom zápase, v ktorom previedol dobrý výkon.

Mexičania veria, že sa včas stihne zotaviť zo zranenia útočník Carlos Vela. Mladík z Arsenalu nedohral pre zranenie zápas s Francúzskom. Lekári odhadli dobu liečenia na 10 dní, čo znamená, že dnes by Vela mohol už mal nastúpiť. Obranca Efrain Juarez sa vracia do zostavy po odpykaní trestu za dve žlté karty.

Predpoveď: Oba celky predvádzali v základných skupinách výborný futbal. Mexiko má veľkú smolu, že sa v osemfinále muselo stretnúť práve s Argentínou, ktorá patri medzi najväčších favoritov turnaja. Napriek tomu, že Mexiko predvádzalo skvelú hru na Messiho a spol. to nebude stačiť. Argentína vyhrá už po základnej hracej dobe. Odporúčame vám tiež trochu riskantnejší tip na to, že Argentína strelí viac než 2,5 gólu.

Naše tipy:
víťazstvo Argentíny (kurz 1,53 na bet365.com)
Argentína viac než 2,5 gólu alebo viac než 2,5 gólu v zápase (kurz 2,20 na bet365.com)