Main Content

Slovan Bratislava vyhral v Jekaterinburgu vďaka Hudáčkovi a Janusovi

streda, 3. október 2012 18:37 | Autor: Martin Gregor

Slovan Bratislava vyhral v Jekaterinburgu vďaka Hudáčkovi a Janusovi
Slovan Bratislava vyhral v Jekaterinburgu vďaka Hudáčkovi a Janusovi | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Hráči aktuálne posledného majstra slovenskej extraligy Slovana Bratislava po dvoch prehrách v rade opäť okúsili zisk plného počtu bodov, keď dnes poobede vyhrali na ľade Jekaterinburgu najtesnejším rozdielom 0:1.

Zápas so slovenským tímom príliš veľa fanúšikov do domácej arény neprilákal, dokopy ich bolo v hľadisku len necelé tri tisícky. Komornejšia atmosféra akoby predpovedala, že dnes môžu byť Belasí po sérií dvoch prehier opäť úspešní, čo bolo napokon pravdou. Niet sa však čomu diviť, nakoľko Slovan nastúpil na ľade v súčasnosti najhoršieho tímu KHL. Jekaterinburg mal pred zápasom bilanciu deviatich zápasov s dvoma výhrami, šiestimi prehrami v regulárnom hracom čase a jednej prehry po predĺžení.

O výsledku stretnutia, v ktorom padol len jeden gól, rozhodol v 27.minúte mladý Libor Hudáček, ktorý sa presadil po asistencií Tabačeka počas presilovej hry Slovana. Pre 22 ročného útočníka to bol už piaty presný zásah v tejto sezóne.

Belasým v ceste za vyšším víťazstvom stál najmä skvelý Holt, ktorý úspešne kryl až 36 striel mužstva z hlavného mesta Slovenska, čo bolo v silnom kontraste s len 13-timi pokusmi hráčov Jekaterinburgu.

Slovan Bratislava sa po dnešnom víťazstve “usálašil” na piatej priečke Západnej konferencie KHL, poradie sa dnes ale môže ešte zmeniť, nakoľko nie všetky zápasy boli dohrané. Najbližšie čaká Slovan v nedeľu domáci duel proti Dinamu Moskva, ktorý je aj z dôvodu účasti Alexa Ovečkina v drese moskovského tímu už dávno vypredaný.

Video z dnešného zápasu nájdete na Sport7.sk hneď ako bude dostupné.

Avtomobilist Jekaterinburg - Slovan Bratislava 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 27. Hudáček (Tabaček). Rozhodcovia: Belov, Odinš - Pavlov, Maťusa, vylúčení: 6:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3000 divákov
 
Zostavy:
Avtomobilist Jekaterinburg: Holt - Sokolov, Mezei, Gusev, Sazonov, Stepanov, Makarov, Menšikov - Špirko, Simakov, Žmakin - Pronin, Malychin, J. Straka - A. Strelcov, V. Strelcov, Gimatov - Bulatov, Ustjancev, Zavaruchin.
Slovan Bratislava: Janus - Švarný, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, Tabaček, Sigalet, Luža - Šatan, Bližňák, Vondrka - Bartovič, Kukumberg, Dravecký - Hudáček, Lipiansky, Miklík - Daňo, Šťastný, Ölvecký - Mikúš.