Main Content

REBRÍČEK: TOP 6 najväčších filmárov v NHL

štvrtok, 4. október 2012 15:52 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: TOP 6 najväčších filmárov v NHL
REBRÍČEK: TOP 6 najväčších filmárov v NHL | zdroj: Peter Ligas pre Sport7.sk, youtube.com

Počas výluky v NHL vám budeme na Sport7.sk každý štvrtok prinášať zaujímavé rebríčky, aby ste na najprestížnejšiu hokejovú ligu na svete nezabudli ani počas lockoutu. Dnes sme sa zamerali na najväčších filmárov na zámorských klziskách.

  Sean Avery

Sean Avery je jedna z najkontroverznejších postáv posledného desaťročia NHL. Je známy hlavne tým, že počas zápasov nezvykol veľmi používať fair-play zákroky a že si až príliš často otváral ústa. A otváral ich veľmi nevyberavým spôsobom. Momentálne je stále voľným hráčom keďže nikdy oficiálne neoznámil odchod do hokejového dôchodku. Dôvodov prečo ho žiadny tím nechce už vidieť vo svojej kabíne sú však viac ako zrejmé. Dodnes odohral v NHL dohromady 580 zápasov, počas ktorých si zapísal 1533 trestných minút. Možno by si mohol svoju kariéru predĺžiť, keby svoje bitkárske, rečnícke a v neposlednom rade aj filmárske schopnosti radšej pretavil do svojho väčšieho zanietenia pre hokej.



  Dan Carcillo

Keď sa človek snaží všakovako zaujať  a nie a nie sa mu to podariť, niekedy zachádza za hranicu únosnosti. Carcillo ako ľavé krídlo nikdy výrazne nevynikal. Nikdy neodohral celú porciu 82 zápasov základnej časti a v jeho najlepšej sezóne zaznamenal chudobných 24 bodov. Vtedy si asi povedal, že musí začať byť v niečom dobrý. A aj začal a to v nezmyselnom padaní na ľad aj bez akéhokoľvek kontaktu s protihráčmi. Takýmito kúskami si dôveru na plných 82 zápasov určite nezíska.



  P.K. Subban

P.K. Subban je talentovaný mladý obranca, ktorý má vo veku ešte len 23 rokov, celú zámorskú kariéru pred sebou. Aj tí najväčší kritici mu predpovedajú svetlú budúcnosť no divadielkami aké predviedol aj v zápase proti Bruins, žiadne plusové body u nich nezíska. Práve naopak. Subban by sa mal sústrediť hlavne na seba, ako zlepšovať vlastnú komplexnosť a nie ako kvalitne zdiskreditovať vlastnú povesť. Ak si rozhodcovia na takéto prejavy zvyknú, nemusia v budúcnosti objektívne posudzovať zákroky na jeho osobu.



  Brad Marchand

Počudovania hodný je u Marchanda hlavne fakt, že je to šikovné ľavé krídlo s priemerom takmer bod na zápas a že takéto divadelné predstavenia u neho nie sú vôbec nutné. Marchandovi to však zjavne ešte nedošlo. Raz bol už dokonca centrom posmeškov v jednej zo známych amerických talk-show. Možno ak sa k Marchandovi dostal práve tento klip, prehodnotí v budúcnosti využívanie týchto nešportových prvkov v zápase.



  Mike Ribeiro

Tento Kanaďan zažil premiéru v NHL už pred 13 rokmi a počas svojej kariéry obliekal dres len dvoch tímov a to Dallasu a Montrealu. V sezóne 2006/2007 bol dokonca najproduktívnejším hráčom Stars. Čo však koluje po internete viac ako jeho hokejové kúsky, sú jeho teatrálne pády na ľad po takmer nulovom kontakte s protihráčmi. Existuje mnoho priamych dôkazov ktoré Ribeira usvedčujú s týchto pádov, no video zo zápasu s Detroitom je viac ako názorné. Upozorňujeme, že na štadióne nebol prítomný žiaden sniper a ani Chris Osgood nemal v tej chvíli u seba žiadnu strelnú zbraň.



  Ryan Kesler

A víťazom nášho rebríčka sa bezpochyby stáva center Vancouveru Ryan Kesler. Hráč jeho kvalít, ktorý ma za sebou už aj 100 bodovú sezónu, zisk Selke Trophy (ocenenie pre najlepšieho brániaceho útočníka) či striebornú medailu s Olympijských hier, až nezdravo často praktikuje divadelné vystúpenia na ľade. Kessler váži 102 kilogramov a meria takmer 1,9 metra, čo z neho robí naozaj tvrdého hráča schopného ustáť tvrdé súboje. Ako však uvidíte v nasledujúcich videách, niekedy sa vie odporúčať k zemi ľahučko ako pierko. Ak chce byť v pamäti hokejových fanúšikov ako muž s A-čkom na hrudi a výborný strelec, bude musieť tieto zbytočnosti do výraznej miery obmedziť.