Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (4.10.)

štvrtok, 4. október 2012 11:32 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (4.10.)
Správy dňa z anglickej Premier League (4.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Juan Mata sa domnieva, že Chelsea môže hrať v tomto ročníku o trofeje ofenzívnejším spôsobom, ako v minulej sezóne, keď triumfovala v Lige majstrov najmä vďaka “betonovo pevnej obrane”. Mata si totiž myslí, že príchodom Oscara a Hazarda výrazne stúpla aj ofenzívna sila mužstva.

CHELSEA & MANCHESTER CITY: Najväčší záujemcovia o služby top kanoniera Radamela Falcaa, Chelsea a Manchester City, opäť zbystrili svoju pozornosť, nakoľko sa v periodikách objavila fáma, podľa ktorej kolumbijský útočník možno opustí Atlético Madrid pre zlú finančnú situáciu v Španielsku, ktorá prerástla už aj do futbalu.

MANCHESTER CITY: Vo včerajšom zápase Manchestru City s Dortmundom (1:1) v rámci druhého kola skupinovej fázy Ligy majstrov sa zranil záložník anglického majstra Javi Garcia. Dnes by sa mal podrobiť vyšetreniam, ktoré ukážu nakoľko je poranenie jeho stehenného svalu vážne.

ARSENAL: Je Arsenal preceňovaný alebo podceňovaný klub? Prečítajte si náš komentár tu >>>

LIVERPOOL: Návrat do zostavy hlási Joe Cole, ktorý si doliečil poranený stehenný sval. 30-ročný stredopoliar, ktorý v minulej sezóne hosťoval v Lille, teraz chce Rodgersa presvedčiť, že patrí do základnej zostavy The Reds.

LIVERPOOL: Vedenie The Reds je údajne veľmi blízko k podpisu novej štvorročnej zmluvy s dánskym stopérom Danielom Aggerom, ktorý robí v strede obrany Liverpoolu “parťáka” nášmu Martinovi Škrtelovi. 

TOTTENHAM & LIVERPOOL: Do jedného z týchto klubov pravdepodobne zamieri 19-ročný veľmi talentovaný krídelník Wilfried Zaha, ktorý pôsobí aktuálne v mužstve Crystal Palace hrajúcom v druhej najvyššej anglickej lige Championship. Trhová hodnota anglického reprezentanta do 21 rokov sa odhaduje na 3,5 milióna libier. Špekulácie o jeho odchode do Premier League pripustil tréner Crystal Palace Dougie Freedman.

TOTTENHAM & NEWCASTLE: Tréner Newcastle Alan Pardew dementoval špekulácie, podľa ktorých bol 26-ročný francúzsky záložník Yohann Cabaye v lete v hľadáčiku konkurenčného Tottenhamu Hotspur.

WIGAN: Kormidelník Wiganu Roberto Martinez bol potrestaný anglickou futbalovou asociáciou FA pokutou vo výške 10 tisíc libier za kritiku na adresu hlavného rozhodcu Michaela Oliveiru, ktorého Martinez kritizoval za výkon v zápase s Manchestrom United.

QUEENS PARK RANGERS: Vedenie Queens Park Rangers deklarovalo dôveru v trénera Marka Hughesa, ktorý sa mal podľa anglických médií obávať o svoje miesto po zlom vstupe QPR do novej sezóny. Podľa vedenia londýnskeho klubu neprichádza výmena trénera v úvahu.

INÉ: Anglická futbalová asociácia na svojom youtube kanáli predstavila konečne dostavané nové futbalové tréningové centrum pre anglických reprezentantov, ktoré sa skladá z 12 futbalových ihrísk, krytej športovej haly, tenisových kurzov, rôznych sáun, reštaurácií či ubytovní. Video nového nádherného komplexu si pozrite tu >>>