Main Content

MS 2010: Vladimír Weiss ml.: "Otec ma pred nikým neuprednostní"

nedeľa, 27. jún 2010 16:56 | Autor: TASR

MS 2010: Vladimír Weiss ml.: "Otec ma pred nikým neuprednostní"
MS 2010: Vladimír Weiss ml.: "Otec ma pred nikým neuprednostní" | zdroj: SITA

Slovenský futbalový stredopoliar Vladimír Weiss ml. neočakáva žiadne uprednostňovanie zo strany svojho otca, ktorý trénuje slovenský reprezentačný výber. Dvadsaťročný hráč Manchestru City, ktorý v minulej sezóne bol aj na hosťovaní v Boltone Wanderers, nefiguroval v záverečnom stretnutí Slovákov v základnej F-skupine proti Taliansku.

Slováci v tomto dueli zvíťazili nad ešte stále úradujúcimi majstrami sveta 3:2, čím si vybojovali postup medzi 16 najlepších tímov na turnaji.

Weiss ml. neočakáva, že by ho mal v nominácii pred pondelkovým osemfinálovým súbojom proti Holandsku jeho otec nejakým spôsobom uprednostniť pred ďalšími spoluhráčmi. "Neviem, ale tréneri väčšinou nemenia víťaznú zostavu. Tím sa v dueli proti Taliansku mierne obmenil a všetci hrali na sto percent. Nikto nespravil výraznejšiu chybu," uviedol mladý slovenský krídelník, ktorý sa vo vynikajúcom svetle predstavil počas kvalifikačných bojov o postup na tohtoročný svetový šampionát.

Už teraz je isté, že proti tímu "Oranjes" nenastúpi vykartičkovaný Zdeno Štrba. Otázny je aj štart Juraja Kucku, ktorého trápi menšie zranenie. "Uvedomujeme si, že Zdeno nemôže hrať. Všetci dúfame, že by sme ho mohli nahradiť," priznal odchovanec bratislavského Interu. Nálada v slovenskom mužstve sa podľa V. Weissa ml. po víťazstve nad "azúrovou squadrou" výrazne zlepšila: "Pred stretnutím s Talianskom bol každý negatívne naladený. Jeden zápas môže veľa zmeniť."

Kapitán slovenského výberu Marek Hamšík si uvedomuje, že pred stretnutím sú papierovými favoritmi Holanďania. Rovnako ako proti Taliansku však chcú Slováci prekvapiť: "Každé mužstvo má slabé chvíľky. Holandsko však vyhralo všetky tri stretnutia v základnej fáze. Bude to veľmi ťažký zápas. Musíme hrať ako proti Taliansku - bez tlaku a strachu. Holanďania hrajú veľmi dobre, nebudú nám chcieť odovzdať loptu. Musíme hrať našu hru."