Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.10.)

nedeľa, 7. október 2012 13:37 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Tréner PSG Carlo Ancelotti včera novinárom prezradil, že by bolo úžasné mať po boku Zlatana Ibrahimovica súčasnú superstar Realu Madrid Cristiana Ronalda. Prestup portugalskej hviezdy do Paríža je však veľmi nepravdepodobný, nakoľko výkupná klauzula sa pohybuje okolo 120 miliónov eur.

REAL MADRID: Pred niekoľkými dňami sa objavili informácie o tom, že Biely Balet by rád získal do svojich služieb 16-ročného mimoriadne talentovaného stredopoliara Alena Halilovica. O kmeňového hráča Dinama Zagreb, ktorý svojim herným štýlom pripomína svojho krajana Luku Modrića, sa však okrem Pusiniek zaujíma aj Manchester United. Sám hráč ale novinárom prezradil, že momentálne týmto špekuláciám moc neverí a sústredí sa len na pôsobenie v Diname.

REAL MADRID: Legenda Realu Madrid Alfredo Di Stéfano sa domnieva, že dnešný zápas bude nesmierne vyrovnaný, pretože oba kluby majú hráčov na to, aby zvrátili priebeh stretnutia na svoju stranu.

PREČÍTAJTE SI AJ DNEŠNÉ NOVINKY Z PREMIER LEAGUE TU >>>

BARCELONA: Kormidelník Barcelony Tito Vilanova je rezolútne proti tomu, aby bol dnešný zápas Barcelony s Realom Madrid spájaný s politikou, o čo sa snaží nemalá hŕstka fanúšikov a médií. Mnoho ľudí z Katalánska, kde Barcelona leží, sa totiž snaží, aby bolo Katalánsko oddelené od Španielska. Katalánsko je najbohatší región v Španielsku a jeho obyvatelia nesúhlasia s tým, aby museli plátať štátny deficit, ktorý vytvorili ostatné regióny.  

BARCELONA: Štart Gerarda Piqueho v dnešnom zápase je naďalej otázny a nechcel sa k nemu vyjadrovať ani Tito Vilanova. Ak Pique napokon nenastúpi s najväčšou pravdepodobnosťou sa na poste stopérov objavia Mascherano s Alexom Songom. Ani jeden z týchto hráčov však nie je ortodoxným stopérom, Masherano hráva občas aj v zálohe a Alex Song je najmä defenzívnym stredopoliarom s veľmi chabými skúsenosťami na poste stredného obrancu.

ATHLETIC BILBAO
: Baskický celok prežíva naozaj hrôzostrašný štart do sezóny, keď je v tabuľke až na 18.priečke. Tréner tímu Marcelo Bielsa však včera prestúpil pred média s úmyslom upokojiť situáciu, keď vyhlásil, že zmena k lepšiemu nastane už v zápase s Osasunou.

ATLETICO MADRID: Na zápas Atlética Madrid s Malagou sa diváci dostanú už za 15 eur. Vedenie domáceho tímu sa rozhodlo znížiť cenu vstupeniek, pretože v čase začiatku zápasu sa bude hrať aj populárne El Clásico, ktoré bude sledovať celé Španielsko a domáci sa obávajú, že odohrajú zápas pred prázdnymi tribúnami.

INÉ: Španielsky záložník Arsenalu Santi Cazorla sa nechal počuť, že súčasná španielska reprezentácia je mimoriadne vyrovnaná. Podľa slov Cazorlu na každý post v tíme La Furia Roja existujú dvaja alebo traja ďalší kvalitní hráči a to robí tento tím tak úspešným.