Main Content

Video: Messi a Ronaldo v El Clásicu gólovo koncertovali

nedeľa, 7. október 2012 23:00 | Autor: TASR

Video: Messi a Ronaldo v El Clásicu gólovo koncertovali
Video: Messi a Ronaldo v El Clásicu gólovo koncertovali | zdroj: SITA

Očakávaný krásny futbalový zážitok ponúkol fanúšikom nedeľňajší zápas 7. kola najvyššej španielskej súťaže medzi FC Barcelona a Realom Madrid (2:2).

Po dva góly dali najväčšie hviezdy svojich tímov Lionel Messi, resp. Cristiano Ronaldo.

Pre "blaugranas" to bol prvý ligový duel v tejto sezóne, v ktorom nebodovali naplno, napriek tomu zostali na čele tabuľky Primera División 2012/2013. "Biely balet" sa posunul na piatu pozíciu a za FCB zaostáva o osem bodov.

Trénerovi katalánskeho mužstva Titovi Vilanovovi chýbalo v prestížnom nedeľňajšom meraní síl pre zranenia niekoľko hráčov. V defenzívnej formácii nastúpili pri neúčasti stopérov Carlesa Puyola a Gerarda Piquého na ich postoch Javier Mascherano a Adriano Correia.



Úradujúci španielsky šampión Real sa ujal vedenia zásluhou Portugalčana C. Ronalda v 23. min, o vyrovnanie sa postaral po polhodine hry Argentínčan Messi, ktorý pridal krásnou strelou z priameho kopu aj vedúci gól.

Rodák z Funchalu Cristiano Ronaldo však opäť skóroval a zariadil nerozhodný výsledok, keď sa umne vyhol ofsajdovej pasci. Pre oboch kanonierov to bol siedmy, resp. ôsmy gól v tomto ligovom ročníku. Messi dosiahol v dueloch proti Realu 18 gólov a vyrovnal sa v tejto štatistike rekordérovi v tejto štatistike - Madridčanovi Alfredovi Di Stéfanovi. Fenomenálny trojnásobný najlepší futbalista na svete Messi dal na Nou Campe už úctyhodných 151 súťažných gólov.

Vzájomná bilancia týchto dvoch futbalových veľkoklubov je takmer úplne vyrovnaná. V doterajších 222 dueloch sa z víťazstva tešil "biely balet" v 88 prípadoch, FCB zvíťazil 87-krát a 47 stretnutí sa skončilo nerozhodným výsledkom. Mierne lepšie skóre má Real (369:361).

VÝSLEDKY:

FC Barcelona - Real Madrid 2:2 (1:1)
Góly: 31. a 61. Messi - 23. a 66. Cristiano Ronaldo

Levante - Valencia 1:0 (1:0)
Gól: 22. O. Martins

Athletic Bilbao - Osasuna 1:0 (1:0)
Gól: 12. Aduriz

Mallorca - Granada 1:2 (0:0)
Góly: 86. Hemed - 65. Y. El Arabi (z pok. kopu), 76. Torje, ČK: 65. E. Nsue - 67. Brahimi

Atlético Madrid - Málaga 2:1

© WEBNOVINY