Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (8.10.)

pondelok, 8. október 2012 11:45 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (8.10.)
Správy dňa z anglickej Premier League (8.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Theo Walcott je podľa najnovších informácií rozhodnutý predĺžiť zmluvu s Arsenalom Londýn na ďalšie obdobie. O Walcottovej zmluve sa veľa písalo, najprv sa špekulovalo o výške výplaty, naposledy zas o tom, že Walcott požaduje priestor v útoku a nie na krídle, kde ho Wenger staval v posledných mesiacoch. Mladému Angličanovi sa ale v poslednej dobe strelecky darí a preto zrejme túži spojiť svoju ďalšiu budúcnosť s tímom z Emirates Stadium.

ARSENAL
: Ak sa ale Theo Walcott nedohodne s Gunners na novej zmluve o jeho služby bude mať záujem viacero klubov. Interes potvrdil naposledy Juventus Turín, ktorý sa plánuje cez zimu výrazne posilniť v ofenzíve.

MANCHESTER UNITED:
Alex Ferguson bol po včerajšej výhre United na pôde Newcastlu (0:3) veľmi spokojný a priznal, že to bol v tejto sezóne zo strany jeho zverencov zatiaľ najlepší výkon. Ferguson vyzdvihol najmä hru Červených Diablov v prvých 20 minútach, ktorá bola podľa jeho názoru výborná.

MANCHESTER CITY:
Na zápase Atlética Madrid s Malagou bol osobne prítomný kormidelník Manchestru City Roberto Mancini. Média okamžite začali špekulovať o tom, ktorých hráčov na stretnutí sledoval. Pochopiteľne najčastejšie sa spomínal Radamel Falcao, hviezdny kanonier Atlética Madrid.

CHELSEA:
Ashley Cole nemôže nastúpiť za Anglicko v najbližšom kvalifikačnom zápase o postup na MS 2014. To je trest od anglickej futbalovej asociácie za to, že kritizoval jej rozhodnutie o treste pre Johna Terryho za rasistické urážky na adresu Antona Ferdinanda.

LIVERPOOL & STOKE:
Po včerajšom zápase Stoke s Liverpoolom (0:0) kritizoval kormidelník Stoke Tony Pulis hviezdu Liverpoolu Luisa Suáreza, ktorý sa podľa neho opäť snažil prifilmovať pád v pokutovom území. Pulis sa pridal ku ďalším trénerom a požaduje, aby FA začala tvrdšie trestať hráčov, ktorí padajú na zem, aby si vymodlili faul.

LIVERPOOL
: Napriek ďalšej strate bodov (remíza so Stoke 0:0) Brendan Rodgers opäť pochválil svojich hráčov za to, že príkladne bojovali o víťazstvo. Žiaľ za nasadenie sa body neudeľujú a Liverpoolu patrí po tomto kole až 14. priečka s 8 bodovou stratou na štvrtý Everton. Tešiť môže len fakt, že obrana The Reds prvýkrát v tejto sezóne neinkasovala.

LIVERPOOL:
Stewart Downing je jedným z viacerých hráčov Liverpoolu, ktorý boli po príchode nového trénera Brendana Rodgersa odsunutí na vedľajšiu koľaj. Rodgers to odôvodňuje tým, že Downing nedostatočne bojuje o svoje miesto a zaostáva v bránení. Pravdou však je, že Downing v minulej sezóne po tom ako prišiel z Aston Villy za 25 miliónov eur neskóroval ani raz a preto sa jeho vyradeniu zo základu nik nediví. 28-ročný krídelník teraz odkazuje, že bude naďalej tvrdo bojovať o svoje miesto a je presvedčený, že dokáže svoje kvality.

NEWCASTLE:
V hľadáčiku dvoch talianskych klubov AS Rím a Lazio Rím sa ocitol Davide Santon, 21-ročný ľavý krajný obranca z talianskeho mestečka Portomaggiore. Santon prestúpil do tímu Strák pred rokom z Interu Miláno. Jeho trhová hodnota sa odhaduje na 8 miliónov eur.

NEWCASTLE:
Trénera Strák Alana Pardewa po včerajšom zápase s Manchestorom United (0:3) mrzela nielen vysoká prehra, ale aj fakt, že Robin Van Persie nebol potrestaný za úder lakťom do jeho zverenca Yohana Cabayeho. Pardew požaduje aby vec dodatočne vyriešila trestom anglická futbalová asociácia.