Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.10.)

pondelok, 8. október 2012 16:55 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Podľa britských médií chce Barcelona v zime kúpiť Nemanju Vidića z Manchestru United, za ktorého chcú Blaugranas ponúknuť 15 miliónov libier.

REAL MADRID: Real Madrid mohol vo včerajšom El Clásicu prísť na dlhšiu dobu o Cristiana Ronalda. Portugalský virtuóz sa v druhom polčase pokúsil skórovať nožničkami, no netrafil loptu a dopadol nebezpečne na zem. Jeho pád mal nakoniec na svedomí vykĺbené ľavé rameno. Dnes ráno sa však portugalská hviezda podrobila zdravotnej prehliadke a zdá sa, že zranenie nie je natoľko vážne, aby ho vyradilo z kvalifikačných zápasov Portugalska o účasť na MS 2014, ktoré sú na programe v piatok a budúci utorok.

Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>

REAL MADRID: Prestížny duel dvoch gigantov si včera nenechal ujsť ani dlhoročný kapitán Bieleho Baletu Raúl, ktorý vyhlásil, že oba tímy predviedli výborný výkon a preto bola remíza 2:2 spravodlivá.

REAL MADRID & BARCELONA: Vo včerajšom El Clásicu sa lámali aj rekordy v počte strelených gólov. Prvým rekordmanom sa stal Cristiano Ronaldo, ktorý ako prvý v histórii skóroval v šiestom za sebou idúcom duely týchto dvoch gigantov. Na opačnej strane zas prepisoval historické tabuľky Lionel Messi, ktorý ako prvý hráč v histórii strelil už svoj 100-tý gól na domácom Nou Campe.

Pozrite si úžasné choreo fanúšikov Barcelony pred zápasom s Realom tu >>>

BARCELONA: Okrem Cristiana Ronalda sa vo včerajšom zápase zranil aj pravý obranca Barcelony Dani Alves, ktorý si už v prvom polčase privodil svalové zranenie, ktoré ho vyradilo mimo hry minimálne na 3 týždne. Problémy Barcelony v defenzíve tak stále neutíchajú, po tom ako sa zranil Puyol (2 mesiace) a laboruje stále aj Pique.

ATLETICO MADRID: Zdá sa, že najväčším prestupovým artiklom zimného prestupového okna sa stane Radamel Falcao. Ten totiž po zápase s Malagou, v ktorom strelil jeden gól, údajne prehlásil, že by si raz veľmi rád zahral v Anglicku. Okrem toho podľa španielskych médií sa včera na zápase Atletica Madrid s Malagou prišiel na kolumbijského bombardéra pozrieť manažér Manchestru City, Roberto Mancini, ktorý by ho rád videl v tíme Citizens už v januári.

REAL SOCIEDAD: Vynútenú pauzu bude musieť absolvovať záložník Realu Sociedad, David Zurutuza. Španielsky futbalista si poranil členok, dĺžka jeho rekonvalescencie uverejnená ešte nebola.

DEPORTIVO LA CORUNA:
Vášne po zlom vstupe nováčika do sezóny musí krotiť prezident Deportiva La Coruňa Augusto Cesar, ktorý sa nechal počuť, že momentálna situácia je len dočasná a tím sa určite dostane vyššie ako na súčasnú 18-priečku tabuľky.