Main Content

Elitná zostava 7. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 9. október 2012 15:42 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 7. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 7. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 7. kolom, ktoré prinieslo dovedna až 34 gólov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Alex McCarthy (Reading) - Najlepším brankárom siedmeho kola sa stal brankár nováčika z Readingu Alex McCarthy, ktorý výrazným spôsobom domohol svojmu tímu k zisku aspoň jedného bodu na Liberty Stadium v Swansea. Reading sa v prvom polčase ujal vedenia 2-0, domácim sa však podarilo vyrovnať a nebyť spoľahlivého McCarthyho, nováčik by opäť vyšiel naprázdno. McCarthy však čaroval a kryl až 11 striel domácich.

OBRANCOVIA


Pablo Zabaleta (Manchester City) - Argentínčana Zabaletu síce mierne zatienil jeho kolega Kolarov, no aj reprezentant Albicelestes v zápase proti Black Cats ukázal, prečo má u trénera Roberta Manciniho takú dôveru. Po celý zápas neúnavne behal, spoľahlivo bránil a snažil sa zakladať rýchle protiútoky.

David Luiz (Chelsea FC)
- Chelsea na svojom štadióne po prvej desaťminútovke šokujúco s Norwichom prehrávala, no po skvelom výkone nakoniec získali tri body aj vďaka tomu, že v obrane hral veľmi spoľahlivo brazílsky obranca David Luiz, ktorý v poslednom čase pôsobí na ihrisku veľmi sebavedomo.

José Fonte (Southampton)
- Southampton s Fulhamom odohral jeden z najlepších zápasov uplynulého kola. The Saints sa práve vďaka Josému Fontemu ujali vedenia, no dve minúty pred koncom razom prehrávali 1-2. V nadstavenom čase druhého polčasu však pozíciu hrdinu potvrdil skvelý Fonte, ktorý vyrovnal a za svoje mohutné oslavy dostal žltú kartu, ktorá mu však v danom momente vôbec nevadila.

Aleksandar Kolarov (Manchester City)
- Kolo odštartovalo víťazstvo Manchestru City nad Sunderlandom 3-0, pričom úradujúci majster nedal svojmu súperovi prakticky žiadnu šancu. Excelentný výkon podal ľavý obranca Aleksandar Kolarov, ktorý prvý gól sám po krásnom priamom kope dal a na druhý útočníkovi Aguerovi po krídelnej akcii prihral.

 >> Neprehliadnite elitnú zostavu 12. kola Corgoň ligy >>

STREDOPOLIARI

Theo Walcott (Arsenal FC) - Miesto v našej zostave kola si vyslúžil vďaka výbornému výkonu v dueli proti West Hamu aj krídelník Arsenalu Theo Walcott, ktorému zápas na pôde nováčika doslova chutil. K výhre Kanonierov 3-1 prispel jedným gólom a jednou asistenciou.

Santi Cazorla (Arsenal FC)
- Do výberu kola sa opätovne dostal aj režisér stredu poľa londýnskeho Arsenalu Santi Cazorla, ktorý svojich spoluhráčov v zápase s West Hamom zásoboval po celých 90 minút presnými prihrávkami a výhra 3-1 je z veľkej časti aj jeho zásluhou. Veď práve tento Španiel bol autorom nádherného poisťovacieho gólu na 1-3. 

Eden Hazard (Chelsea FC) - Belgický stredopoliar Eden Hazard ukazuje, že 40 miliónov, ktoré Chelsea zaňho minula, boli dobrou investíciou. Mladý Belgičan prakticky v každom zápase predvádza skvelé výkony a výnimkou nebol ani duel proti Norwichu, v ktorom Hazard doslova lietal po ihrisku a odmenou mu zato bol presný zásah pred koncom prvého polčasu.

ÚTOČNÍCI


Juan Mata (Chelsea FC) - Ešte v lepšej forme ako vyššie spomínaný Belgičan sa momentálne javí španielsky matador v službách The Blues Juan Mata, ktorý sa dostal doslova do laufu. Pri výhre 4-1 nad Norwichom bol opäť najlepším hráčom Chelsea, pričom sám neskóroval, no svojim spoluhráčom posielal na centimeter presné prihrávky, z ktorých ťažil celý tím. Dve z nich boli gólové.

Olivier Giroud (Arsenal FC) - Kritizovaný francúzsky útočník Olivier Giroud odohral proti West Hamu dobrý zápas, pričom vyrovnával na 1-1 a bol to jeho vôbec prvý ligový gól v drese The Gunners. Na jeho miesto sa núkal aj Fernando Torres, ktorému sa podarilo trafiť do čierneho v zápase proti Norwichu, no tento raz sme sa rozhodli pre francúzskeho borca.

Sergio Aguero (Manchester City) - Po nepríjemnom zranení kolena z úvodu sezóny sa do zostavy Citizens vrátil Argentínčan Sergio Aguero a na presný zásah do siete Sunderlandu potreboval po striedaní Balotelliho len dve minúty. Okrem streleného gólu „Kun“ ukázal viacero technických fines a bolo očividné, že po zranení mu futbal veľmi chutí.