Main Content

Analýzy MS 2010 (18): Osemfinále Brazília - Čile

pondelok, 28. jún 2010 06:39 | Autor: Tipovanie Sport7

Po včerajších zápasoch poznáme prvé dve štvrťfinálové dvojice. Argentína, ktorá vyradila Mexiko (3-1) nastúpi v boji o postup medzi štvoricu najlepších proti Nemcom, ktorí vyradili Angličanov (4-1).

Prvá štvrťfinálová dvojica bola známa už predvčerom, Uruguaj bude hrať s Ghanou. Pred začiatkom štvrťfinálových duelov musíme spoznať ešte ďalších štyroch postupujúcich. Dnes sa rozhodne o dvoch v zápasoch Slovenska s Holandskom a Brazílie s Čile. Prečítajte si naše prezápasové analýzy.



Rozsiahlú analýzu k zápasu nášho Slovenska s Holandskom sme vám priniesli už včera večer v samostatnom článku. Kliknite na nasledovný odkaz:

Analýzú k zápasu Slovensko - Holandsko nájdete tu! (klikajte)


Brazília – Čile, 28. júna od 20.30


Jednému z top favoritov turnaja Brazílii sa dnes v ceste k vytúženej trofeji postaví silná reprezentácia Čile. “Kanárici”, ktorí sú päťnásobní víťazi majstrovstiev sveta na tomto šampionáte ešte neprehrali. Zo skupiny "smrti" s Portugalskom a Pobrežím Slonoviny postúpili z prvého miesta.

Dungov výber zdolal Severnú Kóreu 2-1 a Pobrežie Slonoviny 3-1. V poslednom zápase v skupine proti Portugalsku stačila obom tímom na postup remíza (Brazílií stačila remíza na prvé miesto) a zápas tak aj vyzeral. Po výsledku 0-0 fanúšikovia tento duel označili za najväčšie sklamanie turnaja, keďže od súboja Brazílie s Portugalskom oprávnene očakávali jeden z vrcholov šampionátu.

V juhoamerickej kvalifikácii zdolali “Kanárici” dnešného súpera z Čile v oboch zápasoch, 4-2 doma a 3-0 vonku. Napriek tomu Čilania skončili v kvalifikačnej skupine na druhom mieste, hneď za Brazíliou. Až za nimi sa umiestnila napríklad silná Argentína, či Paraguaj.

Čile začalo šampionát taktiež dvoma víťazstavami nad Hondurasom a Švajčiarskom. Oba zápasy skončili zhodne 1-0. V poslednom zápase nestačil tím Marcela Bielsu na Španielov, ktorým podľahol 1-2. Za touto prehrou stojí najmä chyba brankára Claudia Brava pri otávarcom góle Španiela Davida Villu. Tréner Čilanov Bielsa zdôraznil, že takéto chyby si proti Brazílií nemôžu dovoliť.
 
Brazilčan Kaká sa vracia do zostavy po odpykaní trestu za červenú kartu z duelu proti Pobrežiu Slonoviny. K dispozícií je aj stredopoliar Elano, ktorý sa zotavil zo zranenia členka. Bývalý hráč Manchester City skóroval v oboch úvodných zápasoch, no proti Portugalsku nenastúpil. V nedeľu už ale naplno trénoval. Robinho taktiež vynechal zápas s Portugalskom, no dnes by mal nastúpiť. Otáznik visí nad štartom Filipeho Mela a Julia Baptistu, ktorí majú problémy so zraneniami.

Čile bude bez stredopoliara Estradu, ktorý videl v zápase so Španielskom po faule na Torresa červenú kartu. Na jeho poste by ho mal nahradiť Carlos Carmona, alebo Matias Fernandez. V útoku Čilanov by sa mal miesto Humberta Suaza predstaviť Mark Gonzales, ktorý hlavou skóroval v poslednom zápase so Španielskom.

Predpoveď: Hoci je Brazília jedným z horúcich adeptov na celkový trimf v dnešnom zápase neexistuje jednoznačný favorit. Dôvod je jednoduchý – Čile hrá na týchto MS vynikajúci futbal, ktorému chýba už len vyššia efektivita premienania šancí. Ako najbezpečnejší sa zdá byť tip na remízu po prvom polčase.

Náš tip: remíza po prvom polčase (kurz 2,10 na bet365.com)